Inlägg

Inlägg som CyriQ har skrivit i forumet
Av CyriQ
Skrivet av Arzei:

Någon som vet hur TLC beter sig jämfört med MLC och SLC?

TLC med 3 bitar klarar ca 4000 - 5000 cykler per cell
MLC klarar 10 000 cykler per cell
SLC klarar 100 000 cykler per cell

TLC är ca 30% billigare än MLC enligt en artikel på engagdet om jag minns rätt, MLC i sig är billigare än SLC. Eftersom TLC har 8 värden per cell krävs en mer avancerad kontroller. Att läsa ut värdet som cellen har tar längre tid pga den kan anta 8st värden, MLC som bara har 4 värden är lite snabbare. TLC är tänkt som budgetalternativ som jag förstått det.

Av CyriQ
Skrivet av Nimrood:

Även webbhallen har tagit bort ACE nätagg från sitt sortiment, tror att även komplett håller på att ta bort dem, de hade många fler sorter igår kväll än nu.

de är borta från komplett, för mig står det att de har 4st men inget av dem visas så kan inte beställas.

Av CyriQ
Skrivet av Antzo:

enligt Ace's representant under dustin expot för ngn månad sen så är det samma tillverkare som tex cougar använder sig av.

Har sett test på cougar, deras 1000W klarar iallafall 100% belastning även om de har mycket rippel (klarar inte atx specifikation enligt overclock3d). Kan bara anta att märkningen på nätagget stämmer och inte vad de marknadsförs som...

Av CyriQ

Nvidia har tydligen använt något spel som de mätt tdp värdet på, gissningsvis dx9 spel. I verkligheten (läs benchmark program) har 480 uppmätts ända upp till 341W (de mäter direkt på grafikkortet så resterande system tas inte med)

exempelvis mellan furmark o 3dmark 06:
Länk

Jag är inte ute efter att smutskasta någon tillverkare, har både nvidia o ati så.. dock bör vilket testprogram som används för mätning uppmärksammas...

Av CyriQ

ja du verkar inte behöva byta direkt så...

Av CyriQ

I många fall är win 7 likt vista. Vore att lura sig själv om man tror annat, om det är värt ett köp är upp till var och en. Jag anser det personligen, men.. de flesta ändringarna i win 7 är under skalet och mindre synliga.

Exempelvis skulle vista aldrig kunna fungera bra med enbart 512mg ram utan att det var segt som sirap, det gör win 7 och det i 64bit som tar mer minne (jag har testat). Med 512mg ram tar win 7 64 ca 200mg (150 i xp) och ja nästan omöjligt att använda datorn med vista så nog är det skillnad.
Ingen större skillnad i minnesanvändning?
inte med superfetch igång nej men superfetch laddar in programfiler som används ofta och laddar ur så fort det krävs, effektivare än vista även om vista även har superfetch.
Win 7 är mer balanserat, lättare att använda men knappast revolutionerande, det är mer än ett service pack helt klart.. så allt beror på vad du själv lägger ribban för vad som är värt pengar. Lämpligast vore att testa hos en kompis eller liknande som har win 7 om du är osäker.

Av CyriQ

driverutinerna på windows update är whql certifierade (testad av microsoft och godkända av dem att användas). Det tar tid att testa drivrutiner så de på windows update kommer aldrig vara de senaste. Det är rätt säkert att använda de från ati, ati/amd testar själva drivrutinerna innan release dessutom.
Dvs de på windows update är de drivrutiner microsoft har hunnit certifiera. Jag är inte säker på att de testar varje uppdaterad drivrutin (vet inte hur de arbetar), ati släpper ju varje månad vilket blir rätt omständigt att testa.

Av CyriQ

jag föredrar avast home.... gratis och tar relativt lite resurser. Aldrig haft problem med det, har använt det i över 1år. Det har vissa funktioner i 64bit kod enligt hemsidan. Kör det till win 7 64 och fungerar till vista 64bit.

Av CyriQ

Installerat steam efter du bytt operativsystem eller enbart startat från en gammal installation? (jag rekommenderar en ny installation ifall du kör på en gammal, mitt steam krånglade innan jag installerade om det. Kör också win 7 x64..)

Annars prova att stänga av windows brandvägg och se om det fungerar då. Fungerar steam när den är avstängd måste du släppa igenom steam i brandväggen igen (du har uppenbarligen redan släppt igenom den en gång då du har loggat in men ibland räcker inte det). Är såklart inte att rekommendera att vara helt utan brandvägg. Du kan alltid testa ladda ner steam och installera igen. Har läst om ditt problem förr men vet ingen 100% lösning på problemet.

Förresten det är ingen tidigare win 7 beta, typ innan 7100 du använder? för då kan du ha problem av det skälet..

Av CyriQ

Imed byte mellan cat 9.6 o 9.7 gjordes lite större ändringar i hur drivrutinerna installeras samt ati kontrollpanelen (de går inte in i kernel-mode sedan 9,7 har jag för mig vilket gör att efter 9,7 räcker det att installera över utan att avinstallera imellan). Jag skulle om jag var du, gå in i felsäkert läge och ta bort ati-drivrutiner + kontrollpanelen (du kanske måste avinstallera i vanligt läge och sen gå in i felsäkert) och använda driver sweeper eller liknande.

Gå även in i kontrollpanelen -> admin tools -> loggbok och kolla vad som står där. Du kanske kan hitta något användbart där.
Eftersom du även har andra problem skulle jag inte förvånas över om du har ram problem, kanske överklockar du eller liknande. Firefox har exempelvis inget skäl till att krasha och är en helt annan process som inte påverkas av drivrutiner till grafikkortet. Jag har fått css att krasha när jag inte gjort en installation av steam o css när jag bytt operativsystem men aldrig har något annat program då påverkats.

Av CyriQ

Re: Windows 7 32 eller 64 bitars?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av sinned89
Min fråga är kännar jag något på att köra 64 Bitars och hur funkar det med program och liknande med 64 bitars?

Som jag ser det förlorar du inget på att köra 64-bit.
Har kört win 7 både i 32 o 64 och även om det inte var någon direkt skillnad i exempelvis spel eller annat så ser jag helt ärligt talat inget skäl till att inte använda 64-bit.

Sant att 64-bit tar lite mer av minnet men på min dator rörde det sig om ca 250mg skillnad (4gig ram) men då har jag även lite mer igång i bakgrunden.
Exempelvis används just nu när jag surfar och foldar ca 1.35gig ram. I vista 32-bit hade jag 1.1gig som användes och win 7 32bit ungefär 1.1gig och då surfade jag inte utan satt och stirrade på bakgrunden (msn igång. Såklart varierar ram-minnes användningen pga superfetch med. Ram frigörs vid behov i vista o win7 från superfetchen).

Vill du någonsin ha mer ram av något skäl slipper du installera om. Det kommer fler 64-bit program med tiden också, drivrutinsmässigt är det ingen direkt skillnad. Jag har i de spel jag testat samma fps eller mer vad jag har sett... i något spel var det 2-3 fps lägre generellt, knappast märkbart. Är större skillnad som man märker av mellan 2gig o 4gig än 32 vs 64 bit. Såvida programmen inte är 64bit för de är snabbare i regel.

Av CyriQ

http://translate.google.com/translate?prev=hp&hl=de&js=n&u=ht...

enligt den sidan slutar inte gainward att tillverka amdkort....

Av CyriQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av denstore
Gainward har flera gånger gjort precis det ni tycker är så otroligt att Nvidia skulle gå med på, och vad jag vet så gnällde inte Nvidia nämnvärt om det. I stort sett alla gamla Gainward fanns med bättre minnen, som gjorde att de presterade som sina storebröder. ti4200 med snabbare minnen, eller 6800GT GLH, som var en av mina favoriter.

Ti4200 från gainward hade tillverkningsfel väldigt länge... skickade in mitt ti4200 flera gånger och sen bytte jag till ati (la till 200kr för mellanskillnaden). Sista gången var det dock inte tillverkningsfelet utan en komponent brann sönder istället på mitt ti4200 vilket jag heller inte var först med.
Jag anser att Amd gör helt korrekt då som redan nämnt tidigare drabbas mest när hela deras befintliga produktlinje rubbas. Glöm inte heller att gainward är en liten aktör för amd men inte för nvidia (de har enbart sålt amdkort i 1år), amd vägrade låta det fortsätta och riskera förlora pengar när de ligger redan rätt dåligt till ekonomimässigt. Hade amd haft bra ekonomi kanske läget hade varit annorlunda.

Av CyriQ

köp en 0.2mm displayfilm. Finns någon variant som gör att repor under plastfilmen inte syns (kanske gäller de flesta?). Den skyddar även mot nya repor och är nästan ett måste för touchscreen. Copter/invisible shield är dock dyrare och drar till sig lite damm då ytan är lite gummiaktig av sig så försök hitta någon annan som t ex martin fields (finns ingen försäljare i sverige till dessa utan blir att beställa från deras hemsida).

Att försöka slipa ner är dömt till att misslyckas, blir inte bra. Finns lösa lcd-displayer att köpa på skalshop.se (kanske inte finns till din mobil), de har i övrigt de vanligaste displayfilmerna. Sen finns shop.textalk.se som har mirror displayfilm.

Av CyriQ

9.3 är inga bra drivrutiner, ett flertal har gått tillbaka till 9.2 pga buggar.... inkl. jag.

Av CyriQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ratatosk
Återger ett tips från en annan tråd, det kanske hjälper i ditt fall.

För att förhindra detta (bör göra, har aldrig hänt igen för min del och andra jag pratat med), gå in i control center -> dvi panel -> bocka för "reduce dvi frequency(..)" och är den redan förbockad så bocka i "alternate dvi operation".

http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&postid=906...

Kolla också upp att kortet inte går i högre frekvens än vad bägge dina monitorer klarar av.

Jag skrev den lättaste lösningen där för den fungerar för mer eller mindre alla med en skärm som blir svart men datorn fungerar ändå normalt. När det gäller extern tv m.m. kan också vara så att ATI External Events utility förstör för er. Då får ni prova stänga av den:

1. Starta vista och byt port, alternativt använd vga adapter
2. Control Panel > Administrative Tools > Services (använder den engelska och vet inte exakt vad den heter på svenska)
3. klicka på "Continue" on "User Account Control" rutan (kanske nt dyker upp)
4. välj "ATI External Event Utility"
5. högerklicka och välj egenskaper/ proporties
6. General tab -> "Start Type" till "Manual"

Det fungerar även för just det här problemet för de som provat men där kan ni skippa använda vga adapter såvida ni inte enbart använder den externa då.
Först se till att både dator och tv/monitor använder samma slags uttag, jordat eller icke jordat som fisk sa (jordat är att föredra men inget måste).

Opeds lösning undrar jag lite över (han hade inte problem med svart skärm i hans orginaltråd utan att hans dator krashade och flimmer. Med svart skärm fungerar datorn oftast normalt...). Låter som ett annat problem helt enkelt.

Av CyriQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zear0x
Schysst! Tack så mycket!

Vilka drivrutiner kör du med nudå, och funkar det tillfredställande?
Kanske jag vågar mig på att uppdatera nu igen menarja

Jag använder 9.2. Har fungerat bra med 9.2, inga direkta klagomål från min sida fast jag råkade ut för samma problem som du när jag bytte från 9.1 till 9.2.

9.3 verkar vara något buggig. Om jag vore du skulle jag inte byta drivrutiner förrens nästa release (i ditt fall bör det bli version 9.6), om du nu verkligen måste för exempelvis något spel som inte fungerar riktigt pga. drivrutinerna. Äldre kort flyttas ner till 3månaders intervall efter 9.3 (om källan stämmer) och är mer eller mindre enbart buggfixar för äldre grafikkort efter 9.3 för din del. Prestandamässigt brukar företagen inte kunna få ut mer prestanda ur äldre grafikkort så din förlust är väldigt liten.

Av CyriQ

Nu har du löst det men ifall någon annan har problemet så är lösningen följande:

Bak på grafikkortet har du 2st utgångar (jag har 2st dvi på mitt), flytta sladden till den andra porten medan datorn är igång och du får bild igen.

Problemet är att av något skäl händer det att någon inställning (uppdateringsfrekvens eller upplösning) helt enkelt ställer sig fel och du får då en svart skärm då skärmen inte kan hantera inställningen.

När du har bytt port där bak ändra orginalportens inställning (i mitt fall stod det rätt men jag ändrade ner hz och sen upp igen för att spara inställningarna) och sen kan du flytta tillbaka sladden. Fungerar oftast även med en dvi-> vga konverter. Värt att notera är: Det hjälper _inte_ att installera om drivrutiner även om program som driver sweeper används. Jag och andra har försökt en hel del.

För att förhindra detta (bör göra, har aldrig hänt igen för min del och andra jag pratat med), gå in i control center -> dvi panel -> bocka för "reduce dvi frequency(..)" och är den redan förbockad så bocka i "alternate dvi operation".

Av CyriQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av I`m
Den som är tveksam, så kan jag meddela att wow funkar utmärkt i ubuntu.

under förutsättning att man får drivrutinerna att fungera tyvärr. Vilket e sjukt svårt om man uppgraderar från 7.10 -> 8.04 och använder nvidia. Vet ingen som lyckats än...

Av CyriQ

Att uppgradera har varit för många en mardröm, själv kan jag använda den gamla kerneln för den nya med bootbox o initramfs vägrar mounta mina diskar. Verkar inte finnas en enda lösning än på problemet. Ingen lösning fungerar för mig heller.

Blir inte bättre av att att uppgraderingen ändrade i /ect/hosts så sudo och gksudo inte fungerade alls, kunde inte ändra tillbaka hosts först men lyckades via ett program till sist fixa det. Fick sedan reparera 80st paket configuera om m.m... men värst är utan tvekan den nya kerneln som vägrar boota, har kontrollerat uuid, försökt boota enbart genom uuid i menu.lst. ett bra antal parametrar som testats men ja.... blev så less att jag kör enbart xp just nu.