Inlägg

Inlägg som martengooz har skrivit i forumet
Av martengooz
Nytt bud: 1 200 kr frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av martengooz
Nytt bud: 700 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av martengooz

Ingen expert på området men tror det beror lite på vad du är ute efter. Wordpress är ju en klassiker som passar de flesta, finns ju många templates och plugins att välja mellan. Men kanske inte det roligaste att hantera och gillar man inte PHP så bör man ju undvika det.

Kan tipsa om att kolla på Ghost https://ghost.org/ som är open source om du vill hosta själv, eller så kan du betala för en managed av dem. Kör på node.js och du kan skapa egna teman eller plugins om du är bekväm med att skriva kod. Använde det själv 2017 ish och kände redan då att det var ett rätt flexibelt verktyg.

Av martengooz

Språkinställningarna i windows gäller bara programmen som kommer med windows. Sen kan dina andra program du har på datorn läsa ditt språkval och i vissa fall byta till det, förutsatt att programmet är gjort med en svensk översättning. Det kan också vara så att vissa program endast känner av språkval vid installation, och om du byta efter det så behöver du gå in i inställningarna för det programmet och ändra själv.

Men det är långt ifrån alla program som det följer med svensk översättning iom att vi i Sverige varken är en sån stor målgrupp, samt är generellt duktiga på engelska. Så programmerarna slösar inte tid med att göra en svensk översättning när engelska funkar lika bra för det mesta.

Av martengooz
Skrivet av ajn:

Hämtade ut paket hos ett Postnord ombud häromdagen, när hon kommer med paketet berättar hon att det är skadat och undrar om jag vill de ska skicka tillbaks det.

Spontant tänkte jag det nog bara är yttre kartongen som är skadad och försökte se om det såg ok ut inuti, men det blev jag snart varse att jag absolut inte fick göra. Antingen tog jag emot paketet utan att titta på det, eller så skickade de tillbaks det till avsändaren.

Jag undrade om jag inte kunde ta emot det fast med anmärkning om att det var skadat, för att ha ryggen fri om det är skadat inuti, men se det gick inte med Postnord fick jag förklarat för mig, men med dhl gör man så sa hon.

Så antingen skickade de tillbaks det, oklart om de skulle informera avsändaren om varför, eller så fick jag ta emot det och senare bråka med säljaren om ev skador, men utan några bevis för att det var så vid utlämningen.

Eftersom det var ett paket från utlandet insåg jag snabbt att båda de alternativen troligen skulle bli mycket jobbiga, men valde chansa på att ta emot det eftersom den avsändaren tidigare packat mycket väl med många lager. Gick vägen denna gången, men är under all kritik hur Postnord hanterar sådant här...

Det går att reklamera en försändelse med Postnord också, så vet inte varför hon på utlämningstället sade att du inte kunde. Det är bara fota förpackningen medan du där där, och sedan ta hem den för att kontrollera. Se https://www.postnord.se/kundservice/reklamera/checklista/

Av martengooz
Nytt bud: 650 kr SF600 + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av martengooz

För kylpastan så kan du ta isopropanol på en mjuk tandborste och borsta FÖRSIKTIGT för att få bort det mesta. Vad gäller piggarna så ser jag inte riktigt vart de skulle gått sönder, men du kan ju alltid testa och se om den startar innan du ger upp. Kan vara piggar som inte behövs

Av martengooz
Nytt bud: 1 100 kr +frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av martengooz

Vad får du för fel? Vad ser du på skärmen? Vad har du testat?

Av martengooz

Inte min mest använda direkt, men CTRL + SHIFT + ALT + WIN + L är nog den mest udda genvägen jag känner till. Rekommenderar att testa

Öppnar upp LinkedIn.com i din webbläsare

Dold text

hahaha @OCooltNamn hann före!

Av martengooz

Inte helt säkert att säga, men utifrån kursupplägget och programbeskrivningarna låter det som att de 2 programmen du länkade kanske mer riktar sig till personer som vill jobba med teknik, men kanske inte nödvändigtvis som en programmerare. Ex, teknisk peojektledare, testare, eller bara vill testa på lite av alla delar i ett programmeringsjobb men inte specialisera sig riktigt än.

Systemutvecklare är ofta rena programmeringsutbildningar där målet är att komma ut som en ”färdig” programmerare i något eller några språk.

Sen kan det ju vara att de överlappar en hel del.

Av martengooz
Skrivet av Loke6074:

Men vet inte om det är på min bil, eller vem det är som går in genom dörren.

Vad menar du med detta? Kan du inte se om det ser ut som din bil eller kläder du skulle ha på dig? De borde väl kunna avblurra ansiktet om personen är du?

Skulle verkligen inte betala utan hellre ta det till rätten om du inte tror att det är du.

Av martengooz

700kr kan hämta imorrn.

Av martengooz
Skrivet av skosnore:

Några fler frågor:
- Borde jag sätta mig in i ZFS och köra det?
- Om jag ska ha databaser eller annan data som används oftare, lägger man det på cache disken då? Eller ska jag ha en till disk som det är lite mer kräm i?

Gällande ZFS så tycker jag inte det är värt att sätta sig in i det om du kör UnRaid. Det som är najs med unraid är att du enkelt kan lägga till eller byta diskar utan större problem. Kör du ZFS kommer mycket mer krav på att inte mixa kapacitet, eller lägga till en enda extra hur du vill. Men sen kommer ju ZFS med andra fördelar som kan vara åtråvärt.

DB och docker data läggs på fördel på Cachen, men vet du med dig att den kommer skrivas till mycket så kanske man kan investera i en separat disk till det. Men testa först på cachen och se om det räcker. Med största sannolikhet gör det det.

Av martengooz
Skrivet av suhrim:

Ta backup på det du inte vill förlora vid en krash.

Detta. Paritet är inte ett ordentligt skydd mot data förlust. Ex. om du eller ett program råkar deleta en mapp så gör pariteten ingenting. Se till att ha en backup på den viktiga datan sparad nån annanstans. Jag kör Jottaclouds Personal unlimited, men vet att backblaze funkar för många.

Annars tycker jag det ser ut att funka. Men ser att det står att moderkortet kan komma att behöva uppdatera bios innan du kan använda din processor. Har du en 12e eller 13e gen cpu för att kunna göra detta?

Av martengooz

Flytta över det du vill ha till den externa hårddisken temporärt (eller en av de interna där allt får plats). Rensa de andra diskarna. Flytta tillbaka de filerna du sparade undan till en av de rensade diskarna.

Av martengooz
Skrivet av gonace:

Kört 1Password på jobbet i år, det enda problem jag haft med dem är att ändringar uppdateras segt till deras webbläsarplugin, så det har jag slutat avända.

Om man t.ex. uppdaterar ett lösenord via deras app och sedan ändrar till webbläsaren så har den inte uppdaterat i pluginet till webbläsaren. Har man däremot två datorer och uppdaterar t.ex. ett lösenord så uppdateras det direkt i appen på den andra datorn men inte i webbpluginet.

Man får vänta någon minut sedan är det i synk.

Använt 1pass i ca 8 år nu och inte märkt av detta en enda gång. Kanske inte växlar mellan enheter så pass ofta när jag reggar nya konton att det ens varit aktuellt.

Av martengooz

Finns numera inbyggt i windows sen win 10 iaf.

Start > Settings > System > Recovery . Next to Reset this PC , select Reset PC

Av martengooz
Skrivet av OldComputer:

Kör pwd-fil på externt minne. Omöjlig (genom fysiklagen) att knäcka om du inte fysiskt sitter vid datorn med den inkopplad. (Extern access omöjlig om du inte tar över OS-kärnan med tankeöverföring.)

Eftersom filen inte innehåller lösenordet på något sätt utan bara dess absens av :not(:password) så är i praktiken alla lösenord giltiga när man kör brute force.

Kan du förklara lite mer vad detta faktiskt innebär, eller har du nån guide som man kan läsa mer? Förstår inte riktigt vad du menar med att den inte innehåller lösenord så alla lösenord är giltiga.

Av martengooz

Jag är ingen expert på området, men har håller på med lite 3d modellering på fritiden. Kort sammanfattat så stödjer inte fusion 360 att direkt öppna en sketchup fil, så du måste konvertera till en .obj eller .stl. Nackdelen med det är att filtyperna endast stödjer "skalet" (mesh) av objektet men inte de solida kropparna som fusion förväntar sig. En .stl kan också bara bestå av trianglar vilket är varför du får så konstiga linjer när du öppnar din stl fil. Så detta är att förvänta sig.

Troligtvis kan de nog använda sig av den filen du exporterat, men kan ju vara bra att kolla med dem först.

https://forums.autodesk.com/t5/fusion-design-validate-documen...