Inlägg

Inlägg som Keneay har skrivit i forumet
Av Keneay

De lovade bättring förra året också men det ser onekligen ut som det inte hänt någonting alls och litar därför inte på ett enda ord de säger förrän man faktiskt ser förbättring.

Av Keneay
Skrivet av Neon:

Så snart du skriver på internet, till exempel i ett forum, övergår ofta texten till webbplatsen i fråga. Även om ditt namn står på inlägget har du inte automatiskt rätt att redigera eller radera texten. Under de senaste åren har det blivit tydligare att fler webbplatser håller hårt i inkommande data. Om detta är av ekonomiska skäl eller för att behålla kontinuiteten i trådar är oklart, men om avtalet inte säger annat kan det finnas ett stort spelrum för webbplatsen.

På vissa forum låses inläggen efter bara en timme, vilket innebär att du inte kan göra några ändringar efter det. Du kan naturligtvis välja att radera ditt konto och, i enlighet med GDPR, få dina texter anonymiserade. Men texterna (och eventuella bilder) kommer att ligga kvar så länge webbplatsen vill.

Även om det är möjligt att redigera och även radera så finns det alltid en risk att historiken finns kvar någonstans.

Det där stämmer absolut inte. Allting du skapat har du upphovsrätt på och den kan inte en webbplats bara ta över ägandeskapet på oavsett om det är en bild, film eller text.

Är din text tillräckligt originell, exempelvis om du skrivit en krönika kan du enligt GDPR tvinga webbplatsen att ta bort ditt verk om du inte längre vill dela den; även om webbplatsen vill ha den kvar så kan de inte bara anonymisera och behålla den eftersom du äger krönikan.

https://www.prv.se/sv/upphovsratt/om-upphovsratt/fragor-och-s...

Av Keneay

Jag har denna fast under annat namn men betalade ungefär 150-180kr som jag tyvärr inte hittar just nu men sållar man skrothögen Amazon lite kan man säkert hitta det lite billigare då exakt detta kit finns under olika namn till olika priser där högsta jag såg var en bra bit över 1000kr.

Haft det i några år, fungerar utmärkt och bra kvalitetskänsla. Fixat allt från små teknikprylar till elscootrar med det.

Av Keneay
Skrivet av Sly_Stupid:

Kan även säga att asus garanti på skärmar har märkliga garanti / ersättnings produkter. Köpte en ny skärm och det var fel på skärmen. Fick en ersättnings skärm och förlora orginal lådan till skärmen, samt att ersättnings skärmen var även.trasig. Sen efter 3 byten av dessa skärmar hävde jag köpet. Men tycker det är märkligt att sådant stort företag hanterar sina kunder så här.

Skippade just Asus när jag skulle ha en ny skärm efter att jag läst om många som haft samma problem som du upplevt där man köpt en skärm som inte fungerar eller har någon typ av fel där sedan ersättningsskärmen också varit trasig som man fått hem. De verkar ha extremt dåliga funktionstest på sina skärmar.

Har som tur är inte haft några problem med mina Asus produkter men kommer inte välja dem något mer tills vidare.

Av Keneay
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Hade inte Riot i onsdags bestämt sig att aktivera sin jävla kernel skit så hade jag inte haft mycket problem med att prova dualboot iaf. Men som det ser ut just nu så får det bli först när jag ändå måste installera om datorn. Så blir nog dualboot från nästa datoruppgradering om inget händer.

Har du lite kraftigare dator kan en VM vara ett tips för att känna in operativsystemet och vilken dist du kan tänka dig använda vid en eventuell övergång. Det är väldigt enkelt att komma igång med och då kan du peta lite med det samtidigt som du gör annat förutsatt att du har flera skärmar eller en lite större skärm som tv eller ultrawide.

Dual boot är såklart bättre om din dator inte har resurser över eller när du väl bestämt dig och påbörjar resan över men vill man krångla så lite som möjligt i början är VM att rekommendera för att känna sig fram i egen takt.
Vill man bara kika in operativsystemet behövs inte mycket resurser; det är först om man börjar testa program som det krävs mer beroende på vad man vill köra, såklart.

Av Keneay
Skrivet av dool:

Fast sen ska det ju produceras nytt material med och gärna dyra storproduktioner i stil med Rings of Power.

Ja men de går ju inte direkt +/-0 trots att det är så ofantligt dyrt och av det vi sett känns det som dessa giganter till projekt främst är pengar i sjön då jag inte tycker man ser eller märker av att det kostar så stora summor att producera materialet. Därför bör det finnas en markant del kvar av budget till att förbättra sina tjänster också/istället.

Av Keneay
Skrivet av Freezelag:

Ett spotify för musik finns, skulle behövas ett spotify för film/tv/spel med. Nu får man hoppa lite mellan olika alternativ beroende på vad som visas just den månanden. Ibland Amazon, ibland Netflix osv. Ett enat alternativ hade onekligen varit lättare.

Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag instämmer att det suger. Jag har flera filmtjänster där jag ett par gånger i veckan loggar in för att se att det inte finns något jag vill se och jag undrar varför jag ens har dem?
Det är dock krångligt att få till detta i en marknad, där upphovsrättsinnehavare och andra har rätt att välja sina kunder.

Ett annat stort problem är att det finns massvis med filmer och tv-serier som inte ens är tillgängliga att få tag i någonstans så man förstår att folk är frustrerade på branschen.

Det är rätt otroligt att de känner sig hotade av så kallad "fulstreaming" eftersom det inte borde vara något som helst problem för dem att erbjuda bättre tjänster och minst lika stort utbud till ett vettigt pris med deras tjocka plånböcker.

Av Keneay
Skrivet av Viceroy:

Måste vara en av de märkligaste krönikor jag någonsin läst på SweClockers.

De kanske missat "sponsrat" bannern på framsidan? Låter märkligt att man vill att ISP ska sträcka sig längre än lagen går för något som inte spelar någon som helst roll för en själv.

Av Keneay

WinRAR tror jag för egen del.

Av Keneay
Skrivet av pv2b:

Vem ska tvinga dem? Microsoft väljer själva vad de supportar.

Användarna, ingen ide att underhålla något som ingen använder.

Ja många kommer använda 11, precis som med vista, men blir det inte tillräckligt många jämfört med 10, vad är då vitsen att fortsätta underhålla 11 istället för att köra vidare med 10 där stora användarbasen finns och ta nya tag i W12.

Av Keneay
Skrivet av medbor:

Valv heter det i det här fallet

Fixat

Av Keneay

Vips så har man en bakdörr valvport öppen in till företaget

Av Keneay

Blir väldigt intetsägande och skev röstning då majoriteten använder vpn, kanske utan att veta om det men likväl, i jobbet.

Vore ju katastrofalt om omröstningen visar att majoriteten inte skulle använda vpn, men sållar man bort alla som kör det till/i jobbet är det helt plötsligt inte alls konstigt om det är en liten minoritet som använder vpn(privat).

Av Keneay

Körde aldrig adblock förr (många år sedan nu tyvärr) men när det blev lika mycket och i vissa fall mer reklam än själva klippet blev man så illa tvungen.

Det fanns mycket reklam förr också men det var mer i form av banners eller mini popups under spelaren som man inte behövde bry sig om eller klicka bort, sen kom reklamavbrotten som bara blivit värre och värre. Fick nu på morgonen en "reklam" i form av en konferens som var 1.5 timma, helt orimligt även om den gick att hoppa över efter 15 sekunder.

Av Keneay
Skrivet av Dimestam:

Finns 100+ i lager, så riktigt så brådis är det inte. Går alltid returnera om du inte är nöjd?

Jag menade inte att det var en dålig deal utan svarade bara påståendet att det skulle vara en dålig produkt som för att veta det krävs lite efterforskning där jag menar på att det ofta fulas med att peka på att lagret är begränsat när det inte är det eller än värre om produkten till salu är digital.

Nu låter det ju som att det inte är så begränsat som det kan tolkas så därför är det kanske bättre att ge någon tydlig siffra nästa gång om man inte vill sälja för många till kraftigt reducerat pris eftersom det generellt annars bara finns något tio-tal produkter kvar på hyllan vid skrivelsen begränsat lager. Alla lager är ju begränsade så det skrivs ju vanligen inte ut om lagret är fullsmockat.

Tycker annars konceptet som sådant är väldigt bra för Sweclockers läsare och publicitet för både butik och produkt tillverkare.

Av Keneay
Skrivet av edson:

Kul koncept, mer sådant!

Dock en rätt dålig produkt i sig som jag inte tror speciellt många är intresserad av om man skrapar lite på ytan och läser lite recensioner.

Därav att det skrivs ut att det är begränsad tillgång så att man ska känna att man inte hinner kolla recensioner, men ja det går väl alltid häva köpet eller återlämna den om man ångrar sig.

Av Keneay
Skrivet av thom.g:

Du kan inte välja själv att tacka nej till om nån frågar dig om dricks. Det är för jobbigt för dig att mötas med den lilla konflikten det innebär att säga nej tack. Istället ska du lagstifta detta så du slipper det.

Absolut kan jag det men ska det verkligen behövas? Dricks ska vara opt-in, inte opt-out.

Skrivet av thom.g:

OK det var ju din idé att spelinspektionen skulle sköta detta. Inte min.

Synd att du inte kan se att samhället borde lägga resurser på andra saker än att stoppa frivilliga upplägg.

Eftersom drickssystemet idag utnyttjas och är opt-out för att "tvinga" eller förvirra människor att göra fel för att få in mer pengar ska det självklart regleras och det här är ju inget argument direkt från din sida för att dricks inte ska regleras så här kan jag inte ge något bättre svar.

Eftersom du inte har några motargument eller förklaringar till varför det borde finnas en dricks knapp direkt i huvudmenyn i spel så är vi nog klara här. Ha en fortsatt trevlig dag.

Av Keneay
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Varför göra detta i sverige? Jag ser inga fördelar. Det känns som om företag som har satsat på hypen Ai insåg att de ej tjänade så mycket pengar på detta och de hittade då en annan inkomstkälla. Det förvånar mig inte om detta missbruk är lika stort som missbruk med VAB ersättning.

Jag tror mycket på Ai men ser naturligt att det blir en Ai bubbla som IT bubblan.

Billig el, högt subventionerat, gratis kyla på vinterhalvåret och kunna sälja vidare värmen som genereras är rätt lockande för de flesta företag till att bygga datorhallar i Sverige.

Av Keneay
Skrivet av thom.g:

Nej det vore inte rimligt att dom får fler uppgifter. Det kostar ju pengar att ha folk som jobbar med detta.

"varför anser du att vi behöver dricka över huvud taget?"

Jag har väl inte sagt att jag måste det nån gång. Jag försvarar rätten att själv få välja. Du verkar inte kunna välja själv men vill bestämma över alla andra. Äckligt.

Edit: Om spelinspektionen ska hantera detta så kommer det leda till att vissa spel antagligen inte släpps i Sverige om dom inte kan vara kompatibla med lagarna här. Då har du vunnit!

Har du aldrig fått fler eller andra arbetsuppgifter på ditt jobb? Skönt! Alla vi andra får nya arbetsuppgifter kontinuerligt.

Vad är det jag inte kan välja själv menar du? Själv verkar du ju gilla att betala extra och det finns inget som stoppar dig att göra det idag så återigen, varför vill du att det ska finnas en speciell funktion för att ge storföretagen mer pengar? Ge pengarna till någon välgörenhet istället så att de faktiskt gör nytta.

Om spelinspektionen ska hantera detta kommer det inte alls bli som du tror med tanke på att Sverige är så otroligt tafatt. Det kommer i första hand sättas stopp för inom EU och inte lilla Sverige sen att spelinspektionen får i uppdrag att se till att lagarna efterföljs är en annan sak så du behöver inte vara orolig för att inte kunna spela nästa Activision eller Ubisoft titel för de kommer justera spelen efter "EUs marknad" precis som justeringar görs mellan Asien och "Väst" redan idag.

Av Keneay
Skrivet av r80x:

Jag förstår inte riktigt vad du är ute efter. Om du läst något om biltillverkning och specifikt tillverkning av tesla så ligger det så otroligt många år av misslyckanden, blod, svett och tårar för att ha kommit dit. Att de nu är där de är i tillverkningen är ju en del av själva utvecklingen, precis som du beskriver med dessa hjälpmedel till att göra spel. Nu kanske det finns bättre alternativ till att göra vissa delar av ett spel men ska du göra ett AAA spel idag med alla "bells & whistles" så kommer du inte undan att det är ett enormt arbete där det inte räcker med 14 svettiga pojkar som det gjorde för exempelvis Bf1942.

Jag håller med dig om att kvaliteten på spel idag inte alltid är det bästa men jag undrar om det generellt har att göra med att vi förväntar oss mycket mer idag än vad vi gjorde förr. Hade golden eye 007 släppts idag i skicket de var i då, som trots allt var ett väldigt hyllat spel, så hade alla kräkts på det. Vill du spela nya spel varje dag så finns det ju Early Access och otroligt mycket indie-spel, varav många säkerligen håller liknande eller högre kvalité än många av spelen för 15-20 år sen.

Nu förstår jag inte, finns det inte många, långa år av blod, svett och tårar även i utvecklingen av programmen som används för att bygga spel? Där skillnaden egentligen är att du kan börja bygga din "Velvo" i Kias fabrik, motsvarande.

Förr behövde du bygga din egen spelmotor, eller i alla fall modifiera en så att den passar det spelet du vill göra, idag finns färdiga program där (långt förenklat) det bara är att klippa och klistra så har du ett spel.

Det är enklare att gå från ax till limpa idag oavsett vad det gäller. Ska man tillverka något finns det ofta redan färdiga delar man bara kan sätta ihop oavsett om det är en fysisk produkt eller en mjukvara. Förr fick du istället själv köpa in grundmaterialet och bygga delarna för att sedan sätta ihop till en bil, spel eller vad man nu ville skapa. Ska man göra en mer rägelrätt jämförelse behöver båda delar ha samma mål i bland annat robusthet vilket inte direkt gör att jämförelsen mellan en lådbil och en Tesla fungerar men om vi tar det exemplet så var första teslan i princip en exakt kopia av en Lotus Elise men med elmotor istället. Bygger du en lådbil hemma så har du förmodligen inte plattformen klar från början så det alltså tar längre tid att bygga den. Eftersom det dock inte finns några krav på en lådbil som det gör på en vanlig väg registrerad bil så går det såklart i praktiken fortare att få ihop lådbilen då det räcker att den rullar, har en handbroms och något att vrida hjulen med så därför är den jämförelsen haltande men jag hoppas du förstår vad jag menar med att det går fortare och är lättare idag än förr.