Inlägg

Inlägg som Fältkoma har skrivit i forumet
Av Fältkoma
Skrivet av Angellus:

Oj, jag hade tydligen väldigt tur med min invite då! Jag har varit i betan sedan den 4 october och det är grymt välpolerat för att vara en beta. Vilket inte är konstigt då det är Blizzard vi snackar om. Det som har ändrats och testats mest under min tid med betan är stats på olika färdigheter, usability-relaterade saker såsom att experimentera med olika sorters tooltips för att förbättra upplevelsen för nya spelare samt det förmodligen mest kontroversiella i hela spelet, Auction House.

Om någon har några funderingar kring spelet så är det bara att fråga!

Har de nya "förenklade" tool-tipsen patchats in än. Om ja, skulle man kunna få ett exempel på hur de ser ut?

Av Fältkoma

Vet att det har tagits upp men jag vill propsa på ghosts med EMP lite till. Hjälper även mot dark templars eftersom att osynliga enheter som EMP:as blir synliga en stund efter att de träffats.

Av Fältkoma

Posten har kommit men inget spel, även fast webhallen ska ha skickat det den 21:a.

Av Fältkoma

ToB är väl inte direkt dålig men den är fruktansvärt linjär om jag minns rätt. Sen så har jag för mig att det finns ett extraområde i 2:an om man har ToB installerad, i och för sig så kan man nog komma åt den i ToB också.
En sista sak, glöm inte underkläderna.

Av Fältkoma

Givetvis kan inte människor vara helt objektiva men journalister(vilket jag Anser att recensenter till tidningar iaf. tillhör) bör försöka vara objektiva. Det tycker jag ingår i jobbbeskrivningen. Nu läser jag visserligen inte speciellt många recensioner nuförtiden men på den tiden jag gjorde det brukade det ofta finnas en lite ruta med information om personen som recenserat, exempelvis vilka spelgenrer och spel han/hon gillar. Med hjälp av det så kunde man i alla fall få ett hum om dennes smak sammanstämmer med ens egen.
Sen, oavsett om folk är objektiva eller inte så svarar det inte på frågan som OP ställer angående inflationen. Visserligen kan det väl spela in men inte med en sådan konstant uppgång som OP hävdar.

Av Fältkoma

400 för spel som jag verkligen vill ha. <=300 för spel som inte är lika prioriterade.

Av Fältkoma

6.11 på första försöket och 3.36 på andra. Som andra har sagt, med lite tålamod så går det ganska hyfsat.

Av Fältkoma
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Loxus
Ställer min fråga igen: hur blir man allätare? Fick den delen i cell-stadiet, men hur blir man det sen i andra stadiet?

Och hur får man dom delarna?
Hittat alla andra delar, typ :S
Lär ju få starta en ny, men...

Du måste vara allätare i cellstadiet för att få tillgång till allätarmunnarna senare i spelet. Samma sak med växt- & kött-ätarmunnarna. Om jag inte har fått nått om bakfoten.

Av Fältkoma
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Firkraag
Som i alla frågor finns det de som tycker annorlunda. Men generellt sett så är SC och WC sedda som bra mycket bättre spel än DoW1.

Och då kan vi återgå till min förra fråga, varför de väljer att skrota SC och WC för att sedan gå med på att släppa DoW1 som i det stora hela är ansett som ett sämre spel om de nu är så försiktiga med sitt varumärke. Ren idioti om du frågar mig.

Det kanske har mer att göra med att dom(GW) vill att spel som produceras ska reflektera deras universum som dom har skapat på ett bra sätt eller kanske snarare på det sätt dom vill. GWs känslighet med varumärket är mer att det som produceras med det ska faktiskt spegla dom universum och den atmosfär som dom har skapat.

EDIT:
Angående att tyranider skulle vara dumma djur så är det väl delvis rätt, iaf. om man med tyranider enbart refererar till dom fysiska kropparna. Om det även skulle inkludera synapse varelser beror lite på hur man ser på "The Hive Mind". Personligen så ser jag alla tyranider som den fysiska komponenten av en större varelse.

Av Fältkoma

Tackar för svaren.
Var som jag misstänkte/antog men hoppades att man kanske skulle slippa. Oem licens bör det inte vara(de kommer väl mest tillsammans med "färdigbyggda" datorer). Vad gäller backup så bör jag inte ha något vikigt på partitionen som jag brukar ha operativsystemet på.
Tack igen.

Av Fältkoma

Installera om Windows?

Jag har nyligen köpt ny hårdvara. Närmare bestämt grafikkort, minnen, moderkort och processor. Hårddiskarna som jag har sedan tidigare har windows (home edition) installerat på sig sedan tidigare.

Frågan är nu om jag kan koppla in allt och starta upp det och i så fall kommer den äldre installationen dra nytta av dom nya komponenterna? Grafikortet får jag ju se över drivrutinerna det som jag mest undrar över är processorn, den gamla var en P4 2,4ghz och den nya är en core 2 duo 2,53Ghz.

Tacksam för svar.

Av Fältkoma

Moderkort, CPU, GPU, Minnen <4000

Efter 5 års trogen tjänst så har min dator dött. Eftersom att det kom lite plötsligt så är min budget ganska så begränsad. Datorn används främst till vardaglig surfning, ordbehandling, kompilering och någon film då och då. Dom enda spel jag spelar regelbundet är i princip Civilization 4 och ibland något rts men jag är ganska så van vid att dra ner på grafiken när jag spelar.

Efter att ha tittat runt lite i diverse trådar mm. så har jag skrapat ihop följande:
*GIGABYTE GA-EP35-DS3R länk
*INTEL CORE 2 DUO E7200 2.53GHZ 3MB 1066MHZ länk
*ASUS GEFORCE 8600GT 512MB SILENT länk
*HYPERX 2GB DIMM DDR2 800MHZ PC6400 CL5 länk

Har även funderat på att löpa en annan kylare till processorn, funderade på schyte ninja/mini eller liknande och köra passivt.

Komponenter jag har som inte borde behöva bytas:
- Chassi: Antec P182B
- Nätdel: Antec Neo HE 550
- 2 SATA Hårddiskar, ljudkort (minns inte märke/sort)
- DVD-spelare
Vet inte om Nätdelen räcker men jag hoppas det iaf.

Det är lite nödtorftigt men jag kommer nog att köpa mera minne (och ev. fläktar om det behövs för kylningen) nästa månad. Tror inte att jag har glömt något nu. Tacksam för alla tips och idéer.

Av Fältkoma
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tjalve
Ok du har rätt. Litch säger BLÄÄ. Zombierna säger BLÖÖ.

Har för mig att det är vampyrerna som säger BLÖÖ samtidigt som dom sträcker fram armarna och vickar på fingrarna.
Blodmolnen som bildades när man slog på fiender var fina också. Minns inte om det är från ettan eller tvåan dock.

Som sagt känslan är helt klart bättre i dom äldre spel i serien även om min åsik troligen är väldigt påverkad av den rena nostalgikänslan.

Av Fältkoma
Citat:

Ursprungligen inskrivet av player_axel
tackar för hjälpen,men vet ni hur man kommer till dvärgarna?

Du kommer dit via skogen har jag för mig. Du måste kara av den delen först för att komma till dvärgarna.

Av Fältkoma
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Onkel Morra
okej, nu fick jag lite mer kött på benen iaf:P

fast nu har det dykt upp ett nytt problem, nu när jag har dual class'at min kensai/thief så kan han inte använda varken armor eller gauntlets. trodde att man skulle få tillgång till alla thief abilities genom att köra dual class. dock så kan jag använda till exempel mercykiller ring som bara thiefs kan använda. är väl kanske inte så påläst på reglerna som jag trodde.

Har för mig att du 'får tillbaka' det som du lärde dig som kensai när man blir samma lvl som man är som kensai. Dvs. när man klassar om till tjuv så blir du bara en lvl 1 tjuv tills du blir samma lvl med tjuv-delen som med kensai-delan. Men det var ett bra tag sedan jag spelade Baldur så det är möjligt att jag har blandat ihop det med något annat spel. Någon får gärna rätta mig om jag har fel.

Rackarns nu blev man ju sugen på att spela.

Av Fältkoma

Har nog inte mina inkopplade heller.
Har inte inte direkt några saker som behöver kopplas till USB eller annat. Sen så har min skärm en USB-hubb, visserligen går det långsammare om man ska skicka över saker via den men som sagt så har jag inte direkt några leksaker där jag har användning för portarna på framsidan.

Av Fältkoma
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gascogne
Ah tackar, den var lite svår att se.

Missade den nergången jag med.

Är jag den enda som tyckte att spelet var väldigt kort. Precis när det började hända saker och spelet började komma igång så tog det slut. =/

Av Fältkoma

Ny mobiltelefon

Hej
Efter att min telefon slutligen har dött så är det dags för mig att ge mig in i mobiltelefonsdjungeln i jakt på en ny. Har frågat runt bland kompisar och försökt läsa på på diverse hemsidor, bla. tillverkare. Tyvärr är det ganska mycket information att ta in och jag skulle behöva lite hjälp med att minska antalet alternativ jag har att välja mellan.

Krav har jag väl inte direkt några mer än att man ska kunna tala och skicka SMS med den. En bra (överskådlig, lätthanterlig) almanacka skulle vara bra att ha då jag jobbar väldigt oregelbundna tider. Kamera/Mp3-spelare osv. är inte prioriterat men det skulle kanske kunna vara kul att ha, klarar mig bra utan det.

All hjälp uppskattas, om det så är tips på specifika modeller eller typ av telefon el. tillverkare.

Tack på förhand.

Av Fältkoma

För dom som väntar men inte är uppskrivna på nyhetsbrevet så verkar det som om realeasen har skjutits upp till första kvartalet 2008.

Av Fältkoma

Ravenleft: Visst är det så men det är väl så att jag helt enkelt inte riktigt känner att jag vill lägga ner så mycket tid på det.
Då jag loggar in blir det offtast bara att jag flyttar runt en massa resurser.