Inlägg

Inlägg som raybrower har skrivit i forumet
Av raybrower
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cdx873v
Lite svårt att välja bort Windows om alla vettiga spel kräver windows. Därav har de en skyldighet att göra något vettigt av sitt Os.

Nej de har knappast någon skyldighet att göra detta. Vill du lira spel som kräver Windows har du inte mycket mer att välja på än att betala för det eller avstå, oavsett hur kass produkten är.

Av raybrower

Funderar på att köpa en shuttle pc, är det något ni tänkt inkludera i era köpråd framöver?

Av raybrower
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Svartsmurfen
Håller med, fast samtidigt kan man ifrågasätta om man verkligen ska behöva lägga ned avsevärd tid för att kunna skriva lite text.

Fast för att skriva lite text behöver du ju inte lägga ner någon tid alls i oo. Jag syftade nog mer på de halvavancerade funktioner som blomquist inte verkade ha ork att leta efter, än mindre lägga till i verktygsfältet.

Av raybrower
Citat:

Ursprungligen inskrivet av blomqvist
Jag föredrar Office 2007, jag är mer produktiv i en miljö som ser snygg ut, och där allt är lättåkomligt.

OpenOffice/Office<2007:
meny
-menyval
-menyval
-menyval
-menyval
-menyval
--menyval
---det du ska åt

Office 2007:
Tryck på knappen för funktionen du ska använda.

Eller så kan man lära sig att anpassa verktygsfälten. Det är inte så givande att kritisera ett program man uppenbarligen inte har lagt ner någon avsevärd tid på att lära sig.

Visst tar det lite tid att lära sig openoffice och det är inte heller helt perfekt. Men det är en fullgod ersättare för ms office och dessutom till en oslagbar kostnad. Att det sen är ett open source projekt gör saken bara ännu trevligare.

Av raybrower

Här är en bild på fästet som är av. Insåg dock när jag skruvade vidare att den inte alls är utbyrbar på det sätt jag tänkte mig. På två ställen sitter den fast med kontakter men på ett tredje är det lött.

http://i142.photobucket.com/albums/r81/andreas138/IMG_1195Medium...

Hur som helst så går det att byta hela klickhjulet så en trasig mini är fortfarande det jag behöver.

Av raybrower

Nä, det är en molex kabel som är utbytbar.

Av raybrower

Det som gick sönder är fästet, inte själva kabeln. Ska kika på 99.se

Tradera och blocket har jag sökt på förgäves.

Av raybrower

en plattkabel menar jag då förstås.

alldeles för dyrt att beställa nya reservdelar men tack ändå! guiderna kan nog vara användbara dock.

Av raybrower

trasig ipod mini

Lyckades dra sönder en sladd i min mini (ja, jag vet. det är jätteklantigt). Någon som vet var man kan få tag på trasiga minis för reservdelar? Har kollat på ebay men det brukar bli alltför dyrt för att det ska vara värt det. Alla tips på skrothandlare och dylikt tas tacksamt emot.

Av raybrower

Någon som vet om studenterbjudandet på den amerikanska sajten kommer att gälla i Sverige också?

http://www.apple.com/backtoschool/?cid=WWW-NAUS-BTS20070525-S...

Vore ju guld i så fall

Av raybrower

Köpråd, Shuttle

Efter att ha sumpat ett glas vatten i min bärbara verkar jag tyvärr behöva köpa nytt. Tänkte återgå till den stationära varianten men vill ha en så liten dator som möjligt. Kikade lite på följande paket på datorbutiken.

http://www.datorbutiken.com/home/default.aspx?Product=C-MPCI3...

http://www.datorbutiken.com/home/default.aspx?Product=C-MPCI2...

http://www.datorbutiken.com/home/default.aspx?Product=C-MPCA5...

Frågan är väl egentligen vilken dator som ger mest bang for the bucks. Är det värt att köpa någon av de dyrare eller är budgetvarianten mer prisvärd? Kan det bli billigare om man syr ihop ett paket själv?

Jag spelar knappt något alls så det föreligger inget sånt behov. Däremot tittar jag väldigt mycket på film.

Av raybrower

19" eller 20" widescreen?

Behöver eventuellt en ny skärm och att det blir en LCD känns ganska givet samt att det blir en widescreen då jag kollar mycket på film. Min budget ligger på MAX 3000:-, och då helst ett par hundra mindre egentligen. Jag har sett en del 20" widescreen skärmar för den summan men frågan är om man får mer kvalitet för pengarna om man tar en 19" istället?

Finns det några tillverkare som generellt är att föredra framför andra? Tar gärna emot tips och rekomendationer. Jag spelar knappt alls om det nu spelar roll.

Av raybrower

Jo, jag hade tänkt bevaka annonserna och se när de tas bort eller ändras. Det är sant att 6000:- kanske är väl optimistiskt men det spelar å andra sidan ingen roll då jag högst troligtvis kommer behålla datorn ett tag till.

Av raybrower

Anzy: bra tanke, tror det kan ligga något i det.

För de intresserade så är de väsentliga specifikationerna för min inspiron följande:

Pentium M 730 (1.60GHz 2MB L2 cache 533MHz FSB)
ATI MobilityRadeon X300 64MB HyperMemory
1024MB 400MHz DDR2 SDRAM Memory (2x512MB)
80GB (5.400rpm) IDE Hard Drive

Kikade på blocket nu och för närvarande ligger det tre veckogamla annonser för inspiron 6000 som kostar 5500:-, 5900:- och 6000:- respektive. Alla tre är likvärdiga min men har antingen mindre minne eller hårddisk eller både och. Så 6000:- verkar inte orimligt men givetvis inte heller garanterat.

Har dock funderat lite och tror nog jag kommer hålla kvar vid den ett tag till då jag egentligen inte behöver något nytt. Det skulle vara ett byte till en stationär då men det tål ju att funderas på.

Av raybrower

När sälja bärbar?

Har funderat lite på vilken "köpcykel" som är mest ekonomisk i fråga om bärbara datorer och skulle vilja ha lite råd i frågan.

Med andra ord, när är det mest ekonomiskt att sälja en bärbar och investera i en ny? Finns det någon generell kurva för andrahandsvärdet som stämmer för de flesta fabrikat?

För att exemplifiera: Jag har en 1½ år gammal Dell Inspiron 6000. Skulle det vara mer ekonomiskt att sälja nu (osäker vad jag kan få, 6000 kanske?) eller köra med den ett år till och sen sälja den för en mindre summa? Tanken är väl att man kan räkna ut något slags snittpris för datorn och sedan jämföra. Om jag säljer för 6000:- är nettokostnaden 4000:- för 1½ år, dvs. 2666 kr/år. Detta jämför man sen med nettokostnaden för 2½ år, vad det nu skulle bli.

Av raybrower
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
Va? Vem? Stuart Mill?

Givetvis, vem annars?

Syns på kirschan imorrn, din gamle räv.

Av raybrower
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
Så spekulera vidare ni, så jag kan fortsätta att komma med mördande kritik... Det är så riktigt goda idéer föds.

Är det Mill som ekar?

Av raybrower

ipod mini - byta batteri eller köpa nytt?

Batteriet till min ipod mini har dött mer eller mindre totalt. Jag kan knappt sätta på den utan att slut-på-batteri skylten kommer upp. Frågan är om det är värt att investera i ett nytt batteri för 200:- eller lägga de pengarna mot en ny spelare? Ipoden har dessutom fått sig ett par rediga asfaltskyssar fast utan att haverera. Vad råds?

Av raybrower

pris för en dell inspiron 6000?

Funderar lite på att gå tillbaks till stationärt då jag uppenbarligen inte behövde en bärbar lika mycket som jag trodde och dessutom är lite orolig över ergonomin. Hur som helst skulle jag behöva en uppskattning på hur mycket jag kan få för min bärbara.

Det är en Dell Inspiron 6000, inköpt i oktober 2005 med följande specificationer

Pentium M 730 (1.60GHz 2MB L2 cache 533MHz FSB)
ATI Mobility Radeon X300 graphics
15.4 wsxga skärm
1024 MB ram (2x512 MB)
80GB (5.400rpm) hdd
9-cells batteri
1 års garanti (6 månader kvar dvs.)

Har mest stått hemma på skrivbordet hittills så är i mycket gott skick.

Av raybrower
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Azur
för att lägga till lite på vad han sa... skärmens överkant ska vara ungefär i ögonhöjd..

Hmm. Nu står den på en jopapärm och överkanten är ca 15 cm under ögonhöjd. Ska den upp högre innebär det att det blir lösningen med ett externt tangentbord.