Inlägg

Inlägg som MooD har skrivit i forumet
Av MooD
Skrivet av cheber:

Är det verkligen så viktigt att de är identiska? Jag tycker det är så tråkigt att alla (även Blizzard) i princip bara gör en halv karta. Visst, det är lättare att balansera men man skulle kunna göra kartor som hade sidor som i princip är lika men inte identiska.
Sedan skulle man kunna göra kartor som inte är identiska alls, men jag antar att det då lätt skulle favorisera/vara dåligt om man som ras X hamnar på sida Y.

Du kan kolla SC2Mapsters wiki och forum:
SC2Mapster.com Wiki - Galaxy / Tutorials - StarCraft 2 Maps - SC2Mapster.com

Ptja i de flesta sporter är planerna identiska top vs bot. Fotboll, bandy, ishockey osv osv. Men där ser ju banorna exakt likadana ut varje match, variation finns inte.

Av MooD
Skrivet av laptop guy:

fläktarna är inte de viktigaste..........heatpipe(s) är de man ska blåsa rent typ 2ggr om året.
det är där det mesta av dammet sätter sig och det är dom som gör så att kylningen försämras.

gör en jäkla skillnad. (blås med munnen eller med tryckluft. blås innefrån & ut så dammet går ut från datorn)

Heatpipsen? Menar du flänsarna då? Självklart är det hela kylsystemet jag avser när jag menar att dammet ska bort, från fläktar och flänsar.
Munnen är ju inte direkt jätterekommenderat pga alla kroppsvätskor som hänger med (och leder ström).

Av MooD

Åh detta lagg och connection lost, känns som man sitter och spelar år 1995

Senaste timmen dropade jag innan spelet hade börjat. Nu precis när jag var nära en vinst....

Av MooD
Skrivet av -=FULLMOON=-:

Ingen som känner den svenska berättaren som har lust och limma igen truten på fanskapet som dummar ner svenska.

Haha nu ser jag inte längre på discovery sedan många år tillbaks. Men! Vill minnas att det var en mäkta irriterande gubbe som verkade vara ensam på den svenska discoveryavdelningen. I nästan varenda program, men i framförallt varenda reklampaus, var han med. Less blev man samtidigt som det gav ett väääldigt bigt-intryck att endast ha en enda svensk berättare/reklammakare

Berättaren jag syftar på: YouTube - Uncle Bens - Boil in Bag
Lite roligt att han försöker göra sig till två personer i den reklamen (eller snarare jäkligt b).

Av MooD
Skrivet av trollhattan:

Packard Bell 220DX Viseo 21,5" LCD Full HD kostar 990 på elgiganten men små skärmar är inte så roligt efter ett tag...[/url][/url]

Det handlar ju om avståndet mer än något annat....

Minns förövrigt när vi suktade efter de där crtskärmarna på någon 14" att spela n64 på, hehe...

Av MooD

Komplett.se - BenQ 24" LCD G2420HD Billigare än så blir det inte. Förutsätter att du har HDMI på din box/vill använda vgaadaptern. Lite modifikationenr får du eventuellt göra för att få ljud dock..

Av MooD

Vanligaste problemet tror jag är att få orkar rensa fläktarna från damm

Av MooD

Såg ju rätt fin ut faktiskt. Det är alltså android med något eget skal?

Förstoringsglasknappen lär man ju inte sakna iaf

Av MooD

Du kommer också se tydliga problem med lågupplösning när du ska ha 42" med ynka 1920x1080 framför ögonen.

Av MooD
Skrivet av Elgot:

Börjar inte MHz-myten tappa lite i betydelse? På den gamla goda tiden kunde en p4 prestera sämre än andra alternativ trots att den hade betydligt högre klockfrekvens, men för moderna processorer är det väl inte så jättestor skillnad (och folk som sitter med p4:or är väl inte så talrika idag)?

GHz är ju fortfarande det enda som går att enkelt jämnföra olika modeller. Hur vet annars en vanlig konsument att en C2D 2.8 GHz är sämre än en i7 2.6 GHz?

Av MooD
Skrivet av skog1s:

Nja...Så uppfattar inte jag det! Eftersom där står "med touchknappar

Och är det så att vänster/höger har touchknappar så verkar det ju jobbigt när man ska "vila" fingrarna på musen. men den är kanske så smart att den känner när det är allvar ! ! !

Ok, de ändrade nog i nyheten. Där de tidigare stod touchknappar stod det touchscroll eller liknande. Därför tycker jag det var lite konstigt att de två rader under börjar prata om touchscrollen igen.

Av MooD
Skrivet av Enaze:

Tycker det skulle kännas så konstigt att bara snudda för att klicka osv.. Dock har jag aldrig testat en!

Verkar ju bara vara scrollen som är touch?

Av MooD
Skrivet av jooelhoglund:

De är ju så att när dom har rea på nått så har dom inte många kvar , du måste nästan vara först in för att få det som är nersänkt i pris

Jag tror snarare det handlar om att olika butiker har olika lager. För ett tag sedan hade elgiganten ixus 95IS. Detta var såklart en utförsäljning för att rensa ut lagret. Då tror jag knappast att de köper in nya varor för att alla butiker ska ha samma mängd av produkten. Istället blir det att varuhus A har 10 exemplar, varuhus B har 0, varuhus C har 100. Nu finns nämligen inte den varan kvar, eftersom det skedde en utförsäljning.

Men som sagt, det intressanta är att de har en form av garanti att produkten ska finnas i lager eller att kunden får köpa liknande eller bättre vara för samma pris.

Det fanns inte för 5 år sedan. Som Martin antyder var det förut så långt lagret räcker och liknande kryphål för att kunna annonsera varror inget av varuhusen har. Men nu, är det annorlunda.

Det intressanta blir då; vilken produkt erbjuds? Är det en skitprodukt, då kan ni kasta skit på elgiganten.

Av MooD
Skrivet av Pepsin:

På ett forum som detta troligen mest skryt. Sen tror jag att det finns många som faktiskt tror att man behöver en dator för minst 20 tusen för att kunna spela spel och så var det ju också en gång i tiden.

Va?! När då?

Jag tror det är en blandning såklart. Som någon säger är PCs en större och mer komplicerad vetenskap än konsoll, och det är en kunskap som många inte har. Samtidigt tror jag inte att vi endast har datornördar på det här forumet. Det har vuxit sig stort och börjar bli mainstream, därför hittar vi även kalle 14 här som aldrig besökt biosinställningarna. Ovanpå det har vi många teknikintresserade här, men som istället hänger på foto, tv eller mobilavdelningen och inte hänger med på grafikkortsuppdateringarna varje år. Dessutom har vi ju otroligt många programmerare och på samma sätt som jag inte har koll på programmering men på hårdvara tror jag det finns personer som är tvärtom. Datorer är ett väldigt brett kunskapsområde och därför finns det få som hanterar alla områden.

Något annat som kan ha betydelse är avsaknaden av demoversioner. Idag är det väldigt sällan man kan få testa spelet innan köp. På sin höjd är det en beta, men den är oftast stängd eller tidsbegränsad (på det sättet att det endast finns möjlighet att prova spelet X veckor innan det släpps). Klart att man vill veta om spelet springer på någorlunda fps innan man köper. Därför är skapandet av en liten tråd inte så jobbigt.

Nydligen hade vi också ett spel vid namn Crysis som säkerligen skapade myten om att spel inte går att spela med värstingdatorer. Crysis gick inte att spela på högsta med värstingdator, det stämmer. Men nog klararde den medium, som ändå var snyggare än allting som tidigare släppts. Jag tror det skapar en osäkerhet för konsumenterna eftersom man betonar ju den delen om de högsta inställningarna (väldigt få hade vid den tiden inte ens skärmar som klarade de högre upplösningarna ändå, fortfarande idag är 1680x1050 vanligast här på forumet)

Samtidigt vet vi att tonåringar eftersträvar någon form av bekräftelse och därför skryter om allt möjligt. Att skapa en tråd på sweclockers om ens dator är ett enkelt sett att få hundratals att titta på en (och skapa avundsjuka).

Av MooD
Skrivet av TheJerk:

Om jag inte feltolkar TS helt så är väl problemet just att varan inte alls fanns, trots vad det står i annonsbladet?

Nu vet jag inte om klagomålet är befogat i detta fall men jag vet att detta missbrukas på exakt det sätt som TS beskriver. Det är "standard practice" att locka över okunniga kunder som litar på säljaren från det som kunden från början var intresserad av till en annan vara. Denna andra vara är undantagslöst en vara där varuhuset har bättre marginal - marginalen på annonsvaror är urusel och ibland negativ. Detta system används inte bara i samband med lockvaror utan varje dag, hela tiden. Vitsen med lockvarorna är ju att få kunden till en butik så att man kan våldföra sig på kunden väl där. Jag har sällan stött på en lika skamlös och skrupelfri inställning till sina kunder än den som finns i stora delar av EG:s säljkår. Jag säger inte att alla är rötägg, men den överlag rådande inställningen till sina kunder är urusel och omoralisk. Nu är mina erfarenheter några år gamla, så om saker och ting har ändrats sedan så har jag inte upfattat det. Bra isf.

Internetshoppen är the way to go på deras annonsvaror.

Vet du vilken produkt TS har blivit erbjuden då?

Av MooD
Skrivet av belga:

Fast Telia har blivit dissat för sin kundtjänst sedan 15 år tillbaka, så så mycket till trend vet jag inte om det kan kallas.

Televerket har vad jag vet alltid varit störst

Av MooD
Skrivet av ygd3n:

Aha, men med tanke på priset så, va kan man förvänta sig ? tycker de ser bra ut och kommer nog passa bra i min lägenhet

Hellre gör jag ett besök på ikea och köper ett rejält bord än tio besök med lika många bord

Av MooD

Hade ett sådant för många år sedan (5-6). Hursom är ju folielagret väldigt lättrepat och blir fult efter ett knappt år. Bytte till en massiv skiva och den ser fortfarande fin ut efter 4 år...

Av MooD

Att dissa det som är störst är alltid trendigt...

Av MooD

3D-skärmar tror jag föresten är fullt möjligt att endel modeller har om två år.

Sharp ska tydligen redan ha något på G.