Från framtidens grafikarkitekturer till mobila processorer. På GTC 2013 går Nvidias vd Jen-Hsun Huang i rask takt över till framtiden för Tegra, som kommer att utökas med flera nya modeller under de närmste åren.

På konferensen bekräftar Nvidia SweClockers uppgifter om att nästa generation Tegra, kände under kodnamnet "Logan", utrustas med grafik baserad på arkitekturen Kepler. Logan blir således den första Tegra med stöd för CUDA och fullfjädrade OpenGL. Huang påpekar att det innebär CUDA 5 och samma möjligheter som med dagens grafikkort. Tegra "Logan" demonstreras innan årsskiftet och massproduktionen inleds i början av 2014.

Uppföljaren till Logan heter tvärtemot tidigare uppgifter inte Stark, utan går under alias "Parker". Parker får grafik enligt arkitekturen Maxwell och processorn är sprungen ur Project Denver. Denver baseras på instruktionsuppsättningen ARMv8 med stöd för 64-bitars minnesadressering och blir den första CPU-arkitekturen utvecklad av Nvidia själva.

Tegra "Parker" tillverkas med 14 nanometerteknik och innehåller FinFET-transistorer, så kallade 3D-transistorer. Lanseringen äger rum i början av 2015.