Sedan ett par år tillbaka har både Nvidia och AMD egna tekniker för adaptiv bildsynkronisering. För AMD:s del heter den Freesync medan Nvidia kallar sin för G-Sync och de används för att skärmen ska uppdateras i samma takt som grafikkortet skickar ut bildrutor, vilket leder till bättre flyt i spel.

AMD använder en öppen standard för detta, medan Nvidia har sin egen som är låst till företagets egna produkter. Geforce-grafikkort saknar även officiellt stöd för Freesync. En användare på Reddit rapporterar dock att denne fått ett Geforce GTX 1060 att fungera tillsammans med AMD Freesync, något som senare bekräftats av andra användare.

J1xfZkZ.jpg

För att lyckas med detta används en grafikdel från AMD, antingen separat eller den inbyggda i företagets senaste Ryzen-processorer, tillsammans med ett grafikkort från Nvidia. I båda fallen en grafikdel från de båda tillverkarna använts och användaren har sedan manuellt ändrat till att visa bilden genom grafikkortet från Nvidia, utan att tappa möjligheten till Freesync.

Troligt är att Nvidia kommer att uppdatera sin drivrutiner för att förhindra detta. Detta då de tidigare bland annat tagit bort möjligheten att använda sin teknik PhysX tillsammans med modeller från AMD. Nvidia har heller inget sätt att säkerställa att användarna får en bra upplevelse med skärmarna, då de inte kvalitetssäkras på samma sätt som de med G-Sync-moduler.

Enligt uppgift ska metoden fungera i spel där användaren själv kan välja vilket grafikkort som ska användas, men går även att göra via Nvidias kontrollpanel. Det uppges heller inte ha någon större effekt på prestandan i spel.