Den 19 september publicerades testerna av Nvidias senaste grafikkort med nya arkitekturen Turing. Detta följdes dagen efter upp av Geforce RTX 2080 medan det högre presterande syskonet RTX 2080 Ti av okänd anledning senarelades till en vecka senare – den 27 september.

Idag är det säljstart för Geforce RTX 2080 Ti och partnertillverkares modeller har hittat ut hos svenska återförsäljare, men i begränsade upplagor. Grafikkortet är redan slut hos praktiskt taget samtliga och den som ser fram emot nästa leverans ser det ut som att detta inträffar under andra veckan i oktober.

Samtidigt meddelar Nvidia att bolagets Geforce RTX 2080 Ti Founders Edition försenas ännu en gång. Grafikjätten anger fortfarande inget skäl till förseningen och meddelar endast att de istället siktar på att leverera korten mellan den 5 och 9 oktober, där kunder som bor i länder med expressleverans ska få sitt exemplar den 5 oktober.

Geforce RTX 2080 Ti, RTX 2080 och RTX 2070 Founder's Edition i bilder

När SweClockers testade Nvidias senaste toppmodeller stod det snabbt klart att Geforce RTX 2080 endast var några procent snabbare än GTX 1080 Ti, medan RTX 2080 Ti var den modell som höjde ribban på allvar. Prestandajägare väntar därför ivrigt på den senare, trots en skyhög prislapp på omkring 14 000 kronor och uppåt i svenska butiker.