Sedan en tid tillbaka har flera rapporter skvallrat om att Nintendo planerar att lansera två revisioner av hybridkonsolen Nintendo Switch. Den ena modellen sägs vara en aningen uppgraderad version av den nuvarande, och den andra sägs vara en något förenklad och helt bärbar konsol.

Den senaste tidens rapporter har gjort gällande att den enklare bärbara modellen ska lanseras redan i juni, alltså samma månad som årets största spelmässa E3 går av stapeln. Många spekulerade därför i att konsolen skulle visas under Nintendos egna videopresentationer Nintendo Direct, men detta avfärdar företagets vd Shuntaro Furukawa i samtal med investerare.

nintendo-switch-6.jpg

Den omtalade revisionen av Nintendo Switch sägs få kontrollerna integrerade i konsolen och sakna möjlighet att anslutas till extern skärm.

Den beryktade Switch-modellen sägs bygga på samma hårdvara som dagens modell, men ska inte kunna anslutas till dockningsstationen för skärmar. Den påstås också få kontrollerna integrerade i konsolen, vilket alltså skulle innebära att de inte skulle kunna kopplas loss. En helt bärbar Nintendo Switch skulle också kunna ses som en ersättare till 3DS-konsolerna.

I samtal med investerare har Nintendo också avslöjat hur många Switch-konsoler som sålts. Med 34,74 miljoner sålda enheter går Switch om en av företagets tidigare storsäljare Nintendo 64. Detta är en imponerande bedrift då Nintendo 64 fanns på marknaden i sex år, att jämföra med de två år som passerat sedan Nintendo Switch lanserades.

Rapporter om den enklare Switch-modellen anger att den ska lanseras i slutet av juni, vilket baserat på de nya uppgifterna skulle innebära att den lanseras efter E3-mässan. Nintendos uttalande om att ny Switch-hårdvara inte kommer presenteras under mässan skulle i så fall tekniskt sett vara korrekt. E3-mässan äger rum mellan 11-14 juni.

Läs mer om Nintendo Switch: