Under 2019 års upplaga av spelutvecklarmässan Game Developers Conference presenterade Nvidia Quake II RTX, vilket som namnet är en uppdaterad version av förstapersonsskjutaren Quake II. Nytt är att Nvidia implementerat stöd för ray tracing i spelmotorn, vilket resulterar i realistiska reflektioner och bättre ljuseffekter.

Under Computex 2019 meddelar Nvidia att Quake II RTX släpps den 6 juni och de tre första nivåerna blir gratis för alla att testa, så länge användaren har ett kompatibelt grafikkort från företaget. För de som äger Quake II kan hela kampanjen spelas igenom med uppdaterad grafik och ray tracing.

quake-ii-rtx-rtx-off-screenshot-001.jpg

Quake II (1997)

quake-ii-rtx-rtx-on-screenshot-001.jpg

Quake II RTX

quake-ii-rtx-rtx-off-screenshot-002.jpg

Quake II (1997)

quake-ii-rtx-rtx-on-screenshot-002.jpg

Quake II RTX

quake-ii-rtx-rtx-off-screenshot-004.jpg

Quake II (1997)

quake-ii-rtx-rtx-on-screenshot-004.jpg

Quake II RTX

quake-ii-rtx-rtx-off-screenshot-005.jpg

Quake II (1997)

quake-ii-rtx-rtx-on-screenshot-005.jpg

Quake II RTX

Nvidia berättar att de gjort ett flertal förbättringar och tillägg sedan spelet senast visades under GDC 2019. Företaget har uppdaterat samtliga av spelets texturer med mer högupplösta sådana och det finns även stöd för multiplayer, vilket är tillgängligt för de som äger Quake II.

I samband med att spelet blir tillgängligt planerar Nvidia också att publicera källkoden på Github för att låta användare göra ändringar och förbättringar. Nvidia själva har inte lagt till stöd för Quake II:s expansioner, men de menar att det är något flitiga moddare kan göra med hjälp av källkoden.

Quake II RTX släpps den 6 juni till PC/Windows och Linux. Spelet släpps i en gratisversion som ger tillgång till de tre första nivåerna, samt en version för de som äger originalet där hela spelet kan köras igenom med ray tracing och uppdaterad grafik.

► Läs allt från #computex-2019

Läs mer om Quake och ray tracing:

I butiken: C-kolon backslash spel

När operativsystemet stavades MS-DOS hade guldklimparna en särskild plats i hjärtat av hårddisken. Den som äger denna t-shirt kan bära världens bästa sökväg med stolthet. Endast i 100 exemplar!

Köp här!