Googles assistent återfinns idag i allt från telefoner och dedikerade smarta högtalare, till TV-apparater och belysningssystem. I ett blogginlägg meddelar nu mjukvarujätten att assistenten inom de närmaste dagarna får utökad och förbättrad funktionalitet. Google understryker också att de arbetar tillsammans med tredjepartstillverkare, för att nyheterna ska rulla ut till alla kompatibla enheter.

Voice Match

Funktionen Voice Match låter i dagsläget assistenten särskilja röster och koppla ihop dessa med användare, för att exempelvis kunna presentera en särskild kalender. En nyhet i Voice Match är att du nu kan lära upp assistenten att känna igen som mest sex olika röster, för att göra assistenten mer personlig och leverera fler anpassade svar.

Justera "hotword"-känsligheten

För att skrämma liv i Googles röstassistent används ett så kallat hotword i form av "hej Google". En ny funktion är att det framöver går att ställa in känsligheten för när röstassistenten ska reagera på orden, och detta individuellt på varje smart enhet. Det här ska hjälpa till att minska risken för att fel assistent ska svara om flera är placerade i närheten av varandra.

Standardhögtalare

Med den nya funktionen kommer du nu kunna konfigurera en av dina röstassistenter som en standardhögtalare. Det innebär att den alltid kommer att användas när för att exempelvis spela upp Spotify-musik, vid instruktioner i stil med "Hej google, spela upp musik från Spotify".

Hur många röstassistenter har du i ditt hem och hur applicerar du dem i din vardag?