På senare år har grafiktillverkaren Nvidia fokuserat betydligt mer på maskininlärning till diverse olika applikationer. Förutom spelfokuserade tekniker som DLSS jobbar bolaget mycket med självkörande bilar ihop med maskininlärning. För ett par år sedan visade Nvidia även upp projektet GauGAN som kan rita upp en realistisk bild från enkla former med hjälp av AI.

Canvas.jpg

Kenneths fina skapelse

NVIDIA_Canvas_App_Beta.jpg
NVIDIA_Canvas_App_UI.jpg

Nu öppnas programmet upp för allmänheten i Beta-version och byter samtidigt namn till Nvidia Canvas. Ritningar som vanligtvis hör hemma i Paint kan nu förvandlas till realistiska landskapsbilder ihop med AI-tekniken generative adversarial networks (GAN). Den sistnämnda har i sin tur tränats för att förstå att en sjö speglas och hur dimma ser ut i ett Nvidia DGX-system med runt fem miljoner bilder som referens.

Nvidia Canvas gratis att ladda ner för alla som vill prova men är begränsat till Geforce RTX-kort, där tekniken troligtvis drar nytta av Tensor-kärnorna. Programmet finns att ladda ned från Nvidias webbplats, och kräver Geforce Driver 460.89 eller färskare drivrutiner för att starta.

Har du testat Nvidia Canvas? Dela med dig av dina skapelser i forumet!