Windows och uppdateringar i tid och otid är nästan synonymt i dagsläget. I ett nyligen publicerat blogginlägg på Microsofts webbplats diskuterar David Guyer, ansvarig för Windows Update, om uppdateringstider för bolagets operativsystem och hur användare bäst ser till att datorn alltid är uppdaterad.

Windows 10 and later expedited updates.webp

I inlägget beskriver Guyer att en full uppdateringscykel kan vara så pass lång som sex timmar, varav två av dessa kräver kontinuerlig uppkoppling. Detta har upptäcks genom att analysera telemetri, som hämtats in från användare genom tjänsten Update Connectivity. Informationen är tillgänglig för IT-ansvariga genom en applikation som heter Intune, som tillhör av Enpoint Management-sviten för Windows operativsystem.

Anledningen till att Microsoft inhämtat och analyserat data för specifikt uppdateringar är för att kartlägga varför vissa Windows-enheter inte får de senaste kvalitets- och funktionsuppdateringarna. Under processens gång märkte bolaget att nästan 50 procent av Windows-enheter släpar efter i uppdateringsschemat. I samma veva konstaterades att det tog sex timmar efter en uppdatering lanserades innan en dator startade den automatiska uppdateringsprocessen för det givna paketet.

Istället för att slå av datorn av natten rekommenderar Guyer därför att helt enkelt lämna den på. Detta för att säkerställa att datorn och operativsystemet får tillräckligt mycket tid att både detektera uppdateringen och sedan hämta och installera uppdateringen i fråga. Datorn kan även ställas in att starta om utanför de aktiva timmarna hos användaren.

Brukar du lämna datorn på över natten, och installerar du senaste uppdateringen direkt? Diskutera gärna i tråden!