Att AMD har för avsikt att presentera nya grafikkortsmodeller under spelmässan Gamescom har flertalet källor pekat på. Detta har nu nästintill bekräftats av företagets VD Dr. Lisa Su under en presentationav företagets senaste kvartalsrapport.

Under presentationen nämns inte några fler detaljer än så, men med tidigare information som har pekat på en presentation på Gamescom följt av säljstart i September passar väl in i tidslinjen med produktsläpp i tredje kvartalet.

Vi är i god fas med att expandera produktportföljen för RDNA 3-baserade grafikkort med lanseringen av nya grafikkort för entusiaster under tredje kvartalet. – Dr. Lisa Su, VD för AMD

Möjligt är givetvis att uttalandet avser en global utrullning av det nyligen presenterade Radeon RX 7900 GRE men av tidigare rapporter att döma rör det sig om modellerna Radeon RX 7800 XT och RX 7700 XT.

Som vanligt så gäller det fram tills dess att sitta lugnt i båten då ett eventuellt avtäckande inte borde ligga allt för långt borta.

Är du intresserad av Radeon RX 7800 XT eller RX 7700XT? Vad skulle krävas för att få dig att trycka på köpknappen? Berätta i tråden!