Inledning

Agent 47 är tillbaka i den senaste delen av danska IO Interactives långkörande Hitman-serie. Den nya titeln, som kort och gott heter Hitman, bygger kring samma gamla goda lönnmördande, fast denna gång i ett extra stort sandlådeformat – med mängder av olika metoder att ta kål på sitt mål. Spelet släpps i episodform, där den första tar plats på en gigantisk modevisning i Paris, och följs under året upp av ett flertal ytterligare platser runt om i världen.

hitman 2016-03-11 12-58-05-11.jpg

Något som gör spelet speciellt intressant ur en hårdvarusynpunkt är faktumet att det agerar reklampelare för Microsofts lågnivågränssnitt DirectX 12 och inte minst AMD:s Gaming Evolved-program, där bland annat funktionen Asynchronous Compute ska användas flitigt i spelets grafikmotor. SweClockers kan givetvis inte hålla fingrarna borta utan laddar upp Vinterdatorn med den senaste grafikhårdvaran för ett snabbt prestandatest!

Läs recensionen av Hitman hos FZ

Nyfiken på fler resultat från olika spel, bland annat Grand Theft Auto V och The Witcher 3? Siffror från samtliga testade titlar finns samlade i SweClockers arkiv.