Mjukvara

Mjukvaran för samtliga produkter från Corsair går under namnet Corsair Utility Engine (CUE), och har varit med under en lång tid. När mjukvaran först lanserades stod det klart rätt snabbt att CUE är väldigt kraftfull för den som orkar läsa igenom den cirka 200 sidor långa manualen. I dagsläget ser mjukvaran mycket annorlunda ut och är betydligt enklare att använda.

CUE_Home.jpg

När CUE startas upp möts användaren av Home-skärmen och kan klicka sig vidare till övriga produkter för en demonstration av inställningarna för respektive produkt. I toppen hittas profiler för diverse enhet, samt enheterna själva som blandas med både demonstrationsprodukter och riktiga.

CUE_Actions.jpg

Med testprodukten Glaive RGB markerad dyker ett par valmöjligheter upp, där fokus på knapparna är först ut. Runtom musen finns det total sex knappar där samtliga kan konfigureras för att tjäna ett annat syfte, med en regel att det alltid ska finnas minst en vänsterklick.

CUE_Lighting.jpg

Belysning på spelinriktade produkter är inget ovanligt i dagsläget, och som namnet avslöjar är Glaive RGB utrustad med RGB-belysning i tre olika zoner. Dessa kan ställas in individuellt från varandra med en rad av olika effekter, eller synkroniseras med övriga produkter från Corsair.

CUE_DPI.jpg

Nästa flik skiftar fokus till sensorn och mer specifikt upplösningen. DPI-värdet kan ställas in upp till fem olika steg mellan 100 - 16 000 DPI, eller bara ha ett läge aktivt om inget annat används. Till detta finns även ett Sniper-läge som vid ett knapptryck tillfälligt ställer om DPI-värdet till det angivna. Observera att detta även kräver en tillägnad knapp för att fungera.

CUE_Performance.jpg

Vidare är fliken Performance relativt innehållsfattig ställt mot tidigare. Den första av totalt två inställningar handlar om Lift-Off-avståndet, vilket kan ställas in i Low, Medium och High beroende på önskemål. Reglage nummer två styr muspekarens hastighet från Windows-inställningar, vilken i detta fall är ställd i steg sex.

CUE_Calibration.jpg

Sist men inte minst är mjukvaran även utrustad med kalibrering för musmattan som används. Proceduren är enkel och görs genom att greppa Corsair-logotypen på skärmen och sedan upprätthåll en önskad hastighet för att fullborda kalibreringen.