Zerotherm GX700

Egenskap

Värde

Storlek (BxHxD)

100 x 100 x 33 mm

Material

Koppar, aluminium

Vikt

106 gram

Fläkttyp

Ceramic bearing

Fläkthastighet

1600 rpm (± 10%)

Ljudnivå

14,7 dBa (± 10%)

Strömkontakt

3-pin

Kylpasta

Zerotherm Thermal Compound

Kompatibla grafikkort

Se tillverkarens webbsida

Pris

Cirka 220 kr inklusive moms

Zerotherm är en förhållandevis ny tillverkare på den svenska marknaden och har ännu inte gjort sig särskilt kända bland svenska konsumenter. Företaget har skickat två modeller till detta test, varav den första heter GX700. Med sina 106 gram är detta den minsta och lättaste kylaren i recensionen, och kostar dessutom bara runt 200 kr.

Själva kylaren är tillverkad av förnicklad koppar med aluminiumflänsar på en heatpipe som löper i en halvmåne runt fläkten. Dessutom finns där en plastram som riktar luftflödet från radialfläkten till ut över flänsarna. Kylaren ansluts med hjälp av en vanlig 3-pins fläktkontakt såsom de som ofta finns på vanliga moderkort, och är varken temperaturkontrollerad eller inställbar.

Utöver själva gpu-kylaren följer det med ett gäng självhäftande aluminiumflänsar till minnena, en tub kylpasta och en liten fästanordning med distanser och muttrar.

Montering
Efter att minneskylarna klistrats fast och kylpasta applicerats på gpu är det dags att skruva fast kylaren. Detta görs genom att fästa två gängade distanser i rätt skruvhål och därefter sätta fast ett balanserade spänne på baksidan av grafikkortet. Eftersom GX700 bara fästs på två sidor om grafikprocessorn kan trycket lätt bli ojämnt, och därför är det viktigt att dra åt muttrarna med omsorg. Sammanfattningsvis en mycket enkel montering som bara tar några enstaka minuter att genomföra.