Speltester

Som vanligt gör Battlefield 1 repris och körs igenom. Jag passade även på att köra en omgång tester i Apex Legends. Normalt sett kör jag oftast ett gäng tester i Shadow of the Tomb Raider men här uppstod det problem.

Dessvärre krånglade både spel och loggningsmjukvaran OCAT i Shadow of the Tomb Raider. Jag förväntade mig att med ett byte av drivrutin skulle problemet bli avhjälpt men trots multipla drivrutiner och även byte av loggningsmjukvara kvarstod problemet. I DirectX 12 slutar spelet att svara på inmatningar och rullar i en handfull bilder per sekund i menyerna oavsett inställningar.

Detta får mig att tro att något problem antingen med specifikt min maskin eller en kombination av mjukvaror kvarstår. Jag väljer att utesluta spelet ur mina tester och nöjer mig med syntetiska tester och de två spel jag kan testa.

Prestandan i skyttegravsskjutaren Battlefield 1 lämnar inget att klaga på. Den som önskar en högre bilduppdateringsfrekvens får dock vrida ned inställningarna något.

Apex Legends ger ett snarlikt resultat som Battlefield 1, dock med en betydligt lägre "lägsta värde". Detta uppstår på grund av vad som sker i spelet och har i flera omgångar av testmätningar varit relaterat till en enskild instans. Några gånger har jag klarat mig utan en kraftig dipp men då detta är ett signifikant och repeterbart värde är det viktigt att det inkluderas i resultatet.