Inledning

Att bygga datorer är något som ligger undertecknad kärt och den egna datorbyggarkarriär började för nästan exakt tio år sen med ett "dator i delar"-paket. Byggandet gick med facit i hand rätt bra, trots två ommonteringar av processorkylaren för att få in kablar på rätt ställen och arbetsminne som inte kördes i XMP-hastigheter de första veckorna.

Inte helt otippat sneglade jag redan då på färdiga datorpaket, vilket jag tror är en vanlig inkörsport till den hobby jag fastnade för. Just när jag tittade på min första dator så föll en färdig utanför min budget men fingrarna kliade extra mycket efter att få pilla på färsk hårdvara, för mig då en helt ny upplevelse.

Testpilot_Komplett_i199_A25.jpg

Idag är ett löst datorkit inte min första rekommendation om någon ber om datorhjälp, inte minst då jag själv oftast blir supportpersonal i all evighet. Det är kanske här dagens sponsor kommer in i bilden. Komplett har bett mig att provköra deras konfigurator-verktyg från början till slut. Helt enkelt, hur är det att köpa en Komplett-PC med modifikationer och val? Är det lätt att välja ut specifika delar och är det som levereras en välbyggd maskin?

Det är alltså inte tal om någon form av regelrätt produktrecension då jag helt enkelt slänger allt det där med "pris-per-krona" ut genom fönstret för att sätta Komplett-PC-konfiguratorn och deras datorbyggare på prov. Istället tänker jag att jag tittar just på hur bra mina val blir lösta. Häng med när jag testar att göra dumma val vid ett datorköp!

► För den som vill titta på en recenserad dator från Komplett så kan ni kika in denna Testpilot från Daniel "Dinoman" Ördén där en Komplett i26 Core Gaming sätts på prov.

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna. Erfarna datorentusiaster från forumet får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden. Trevlig läsning och glöm för all del inte att kommentera!

David Kvist[3259].jpg

Testpilot: David Kvist

  • Användarnamn: @DavidtheDoom

  • Registrerad: 2012

  • Plats: Göteborg

  • Specialitet: Elektronik, komponenter och forumknep

Davids datorkarriär tog raketfart när blev medlem på SweClockers. Han har hunnit bli moderator i forumet, rodda SpelClockers, servera kaffe på Dreamhack och även resa till Computex. Han är en av de ursprungliga testpiloterna och bistår dessutom redaktionen med recensioner av moderkort.

I Davids värld ska datorer helst vara små, tysta och utan blinkande lampor: "RGB är överskattat och ska gå att stänga av" lyder mantrat. Utöver datornörderiet och intresset för allsköns elektronik uppskattar han även ekonomi och konsumenträtt.

Idag jobbar David professionellt som elektronikingenjör och designar passande nog PCI Express-enheter i M.2-format. Ni hittar honom i forumet och på SweClockers Discord, som han dessutom hjälper till att administrera.

Läs mer om SweClockers testpiloter

Sponsrat innehåll: Testpilot

SweClockers testpiloter är medlemmar som på egen hand testar nya produkter i datorvärlden. Denna testpilot arrangeras av SweClockers på uppdrag av Komplett som betalar för publiceringen. Uppdragsgivaren har inget inflytande över innehållet och testpiloten är helt fri att dra egna slutsatser.