#nvme

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

46

SSD-prestanda sjunker i senaste Windows 11-versionen

Efter den större uppdateringen "Moment 2" rapporterar flera användare sämre skriv- och läshastigheter och långsammare laddtider i spel.

38

Asrock trycker SSD-plattan i mattan med 64 GB/s

När M.2-platserna är för få och passiva kylflänsar otillräckliga, tillhandahåller Asrock ett instickskort som öppnar för 64 GB/s i läs- och skrivhastighet.

SweClockers på CES 2023 i samarbete med Elgiganten
21

Färska SSD-enheter med PCI Express 5.0 tittar fram på CES 2023

Hos MSI och Gigabyte tittar totalt tre snabba SSD-enheter fram, med två helt olika inställningar till hur mycket kylning som är nödvändigt.

Sponsras av Kingston
53

Quiz: Kingstons snabba SSD-quiz

Överföringshastigheter, anslutningar och protokoll är några aspekter i SSD-djungeln. Löser du alla frågor i Kingstons quiz?

35

Asus SSD-debut får specifikationer

Nu lyfter Asus på locket för bolagets första NVM Express-enhet, som har namnet ROG Strix SQ7 – en rapp historia med PCI Express 4.0.

23

Asus visar upp sin första NVME-enhet

Asus har släppt en förhandstitt som visar en ny NVME-enhet som företaget väntas lansera under bolagets Boundless-evenemang senare i maj.

25

Seagate visar första hårddisken över NVM Express

Under Open Computing Project demonstrerar Seagate mekaniska hårddiskar anslutna med höghastighetsgränssnittet NVM Express istället för SATA.

37

Sony Playstation 5 får mjukvarustöd för extra lagring

Betaversionen följs nu av den mjukvaruuppdatering som gör det möjligt att utöka konsolens 825 GB med en NVME-enhet.

43

Samsung smyger ut sämre kontrollerkrets i 970 EVO Plus

När cacheminnet tar slut störtdyker skrivhastigheten till nära hälften mot originalprodukten, som till namn och förpackning är densamma.

33

Playstation 5 testat med Samsung 980 Pro

Sony släppte nyligen en betaversion av den inbyggda mjukvaran som tillåter utökning av lagringsutrymmet genom konsolens M.2-plats.

252

Steam Deck är handhållen spelkonsol från Valve

Med systemkrets signerad AMD och löften om att kunna driva senaste snittets spel, släpper Valve den handhållna spelkonsolen som rykteskvarnen länge talat om.

Sponsras av PNY
7

Testpilot: PNY XLR8 CS3040 1 TB – bekant produkt i ny skrud

Testpiloten David "DavidtheDoom" Kvist klämmer och känner på XLR8 CS3040, en NVME-enhet från PNY med PCI Express 4.0.

55

Reportage: På besök bland Sveriges snabbaste superdatorer

Det blåser upp till storm när Sveriges rappaste superdator för AI drar igång fläktarna. SweClockers tittar närmare på färskingen Berzelius och dess superdatorsyskon.

Sponsras av Patriot
9

Testpilot: Patriot Viper VP4100 - NVME med PCI Express 4.0

Amerikanska Patriot levererar en PCI Express 4.0-enhet till test hos testpiloten David "DavidtheDoom" Kvist.

69

Tekniken Oodle Texture turbomatar I/O-bandbredden i Playstation 5

Med hjälp av texturkomprimering ska den redan imponerande bandbredden i Playstation 5 kunna nå höjder om galna 17,38 GB/s.