Under årets upplaga av spelmässan E3 var en av de stora titlarna Rage 2, som utlovar öppen spelvärld och galen action. Bakom spelet står spelstudion Id Software som producerade seriens första titeln. Originalutvecklaren har även sällskap av svenska Avalanche Studios, som nyligen lanserade Just Cause 4.

I en ny trailer signerad de två utvecklarna samt utgivaren Bethesda presenteras den öppna spelvärlden mer i detalj. I videon visas ett flertal platser och aktiviteter, som är tillgängliga i det ökenlandskap som är spelets skådeplats. Därtill syns en bred arsenal av vapen och artilleribestyckade fordon, där högt tempo och starka färger är ett gemensamt tema.

Filmklippet avslutas med spelets lanseringsdatum som spikas till den 14 maj 2019, och genom Bethesdas webbplats kan spelet nu förköpas för PC/Windows, Microsofts Xbox One och Sonys Playstation 4.

Nämnvärt är att utgåvan för PC/Windows hänvisar till Bethesdas egen speltjänst Bethesda.net. Detta kan potentiellt indikera på att bolaget väljer att skrota Steam och istället till förmån för den egna plattformen, något som gjordes för Fallout 76 som släpptes i mitten av november.

Läs mer om Rage 2: