Playstation 5-kontrollen Dualsense är en uppskattad sådan tack vare ny, bekväm form samt användbara funktioner. Något som efterfrågats har varit bättre batteritid och nu verkar Sony ha en ny version på ingång med förlängd batteritid.

Det är Best Buy i Kanada som lagt upp produktsida om nya V2-versionen av Dualsense. Produktsidan togs snabbt ner, men enligt beskrivningen har kontrollen "exceptionella" 12 timmars batteritid, vilket indikerar en ordentlig uppgradering från föregående Dualsense. Den tidigare versionen har "upp till" 12 timmars batteritid, men generellt får användare ut 5-6 timmar på en laddning. En uppgradering till 12 timmar är troligtvis en ändring som många användare kommer välkomna med öppna armar.

Utöver bättre batteritid ska V2-kontrollen inte skilja sig avsevärt från gamla versionen. Användare kan förvänta sig liknande upplevelse med haptiska trigger-knappar, detaljerat skak och samma design som tidigare.

Samma prisnivå

På Best Buy hade den nya versionen av handkontrollen samma pris som originalversionen, vilket betyder att Sony siktar på samma prisnivå med nya versionen. Med detta väntas gamla versionen fasas ut och möjligtvis även reas ut för att tömma butikshyllorna.

Sony har ännu inte levererat någon officiell information om den uppgraderade handkontrollen, men officiell avtäckning av nya kontrollen väntas ske inom en snar framtid.

Hur ofta laddar du din Playstation-kontroll?