Helgsnack: "Varför fanboy?"

Permalänk
Medlem
Skrivet av zhrooms:

Folk har kallat mig fanboy, såhär ser jag på mina "val".

AMD/ATI = Billigare, lägre prestanda.

Intel/Nvidia = Dyrare, högre prestanda.

Självklart val för en RIKTIG gamer. Jag är inte här för att Leka.. Jag är här för att Vinna!

Sanning med modifikation. Just nu så vill jag påstå att AMDs grafikkort presterar väldigt likvärdigt nVidias i respektive prisklass, undantaget MARS II, men som nu kostar nästan 14k. Sedan presterar väl nästan crossfire bättre än SLI just nu? Rent objektivt efter att ha kollat tester osv.

Visa signatur

Citera för svar!

i5 2500k @ 4.6 GHz - 2x HD6950@CF - 8 GB CL8 VENGEANCE @ 1866 MHz

Permalänk
Skrivet av anon40704:

Det är väl precis som allt Apple folk, dom vägrar inse att andra produkter kan/är bättre.

På samma sätt väljer folk sitt favorit märke över prestandan som de andra kan erbjuda, dock ej helt säker på varför men jobbigt är det.

Skrivet av SuperSverker:

Jag försöker hålla mig till AMD, då jag tycker att det har fungerat bra mycket bättre än Intel. Sen så föredrar jag att "heja" på "underdogen"

Nu menar jag inte att AMD är ett litet företag, men 20% mot 78~ tycker jag är en lite för stor skillnad, ändå hänger dem med bra
----

Anledningen til att jag inte gillar Apple är för att dem föder upp fanboys, med sättet dem säljer saker. har du köpt en iphone, klart du ska ha en macbook så du kan koppla den, sen ska du såklart ha en router med ett äpple på, för det fungerar så mycket bättre än alla andras osvosvosv.
faktum är ett folket på apple är genier och gör såpass bra produkter att vanliga svenssons börjar falla i "fällan" gentemot att Apple är ett "status" företag, har du pengar, så har du en iPhone/iMac osvosvosv.

Så klockrena exempel för denna tråden. Har aldrig sett en mac-användare klanka ner på pc men detta är ju vardagsmat från folk som minsann använt osx i 15minuter och därmed kunnat göra en 100% utvärdering på att pc är bättre och prisvärdare än mac

Kort sagt, folks inbillningar om hur mac-användare klankar ner på pc liknar väl ungefär israelernas blockader i palestina, "De är så hemska mot oss så vi måste lägga all vår kraft för att trycka ner dem, gärna med falska påståenden osv."

Återigen så tackar jag för 2st bra exempel på fanboy-propaganda

Permalänk
Medlem

Skulle åxo säga att det handlar om religion.

Att säga till en tex Apple/AMD/Intel,osv fanboy att det finns andra märken är som att säga till tex ett Jehovas-vittne att Gud lika gärna kan vara en alien.

Man blir bra dumförklarad av dessa

Permalänk

Man köper det man har haft tidigare och har man goda erfarenheter så varför byta?

Jag har haft de mesta märken och jag tycker att AMD / ATI funkar bäst för mig då jag har haft problem med Intels grejer. Visst kan säkert varit mångads ex eller 404 fel från skärmen men känns inte så troligt för de flesta skulle säkert inte ens veta vad för grejer de satt på om de fick en burk på måfå utan loggor stämplade någonstans etc.

Vissa gillar IE andre FF osv. det är en smaksak vad man har kört med och jag har blivit uppväxkt med IE och Netscape mm och IE kan ju drämma sig i väggen emot vad både netscape och FF tar ett kliv upp ifrån de.

Mycket används bara för att det följer med när man köper något annat. Hur många har inte haft ett virusprogram från norton från någon dator man köpt eller farsan köpte genom jobbet för massa år sedan? Många tycker säkert det duger helt till de men börjar man kolla lite så kan det finnas alternativ som passar bättre.

Det är ett tjiv inom alla 'märken' Vissa köper märkeskläder och andra köper exakt samma kläder med en 'noname logga' och tjänar så sett ett par hundra kronor. Visst kanske man kan skryta med att man har råd till vissa saker men man behöver inte vara smart för det. Den som spar han har brukar det heta. Sen så ska man väl inte spara allt för mycket häller.

Vissa tycker man är en idiot som har en lite Äldre Volvo och kör runt i sen så förespråkar de att BMW är den bästa bilen osv. Ja det går inte argumentera emot vissa då de är helt insnöade på ett visst märke eller sin syn på saken.

Det jag vill komma fram till att testar man olika prylar från olika fabrikat mm så kommer man märka vad man gillar och man kanske finner något man gillar hos den ena och något som är dumt konstruerat eller något man stör sig på hos den andra etc.

Visa signatur

I am Extrazz.

Permalänk
Medlem

Tänk dig att du är tvungen att välja mellan två olika varianter av ondska, där du känner till den ena men den andra är helt okänd. Väljer du den okända eller den kända ondskan?

De flesta människor kommer välja den kända, eftersom de hellre går igenom något de har erfarenhet utav tidigare, än att tar chansen och går igenom något värre. Ja, det finns en chans att den okända ondskan kommer vara en "bättre" ondska, men folk vill helst inte ens att det ska finnas en chans på att få en sämre upplevelse, därför väljer de valet som de redan har erfarenhet av.

Det är, ungefär, samma princip här. Väldigt få kunder går över till konkurrenten utan några problem, eftersom det är en marknad som är okänd för dem och de vet osäkerheten som väntar dem. Efter en tid så har märket rotat sig så fast hos personen att man tar attacker mot märket som en personlig attack, eftersom man trots allt har valt märket i flera år. Som kund har du erfarenhet av ett företag och dess produkter, och du vill gärna tycka att du har valt det smartare valet. Det gör man bland annat genom att rättfärdiga sitt köp på olika sätt.

Visa signatur

Detta är en signatur. Det finns många sådana, men denna är min.

Permalänk
Medlem
Skrivet av m0rk:

Det är ju t o m enklare att ha högre marginaler på mjukvara om vi nu ska vara som såna....

Ja, det var precis det jag menade, att hårdvaruföretagen generellt sätt har lägre marginaler.

Skrivet av m0rk:

Den där får du förklara ordentligt... Jag känner inte till mycket om Sony som sådant. Men miljö är ju en Apple`s starkare sidor, likaså undrar jag var du får barnarbete ifrån?

Apple är väl varken bättre eller sämre än sina konkurrenter när det gäller arbetsförhållande eller miljö (enligt Greenpeace). Både Sony och Apple är ibland tveksamma när det kommer till företagsetik. Med Sony tänker jag på till exempel på när de tog bort Linuxstödet på PS3 eller turerna med Blu-rays kopieringskydd.

Jag har väl ingen uttalad bojkott mot varken Sony eller Apple men deras produkter tilltalar inte mig.

Permalänk
Medlem

Jag skulle lätt vilja påstå att man inte bara köper en produkt med ett märke på. Precis som företagen säger så säljer dom inte bara en produkt utan en livsstil i en och samma förpackning. Företagen bygger sina relationer kring kundernas sätt att leva och blir därefter just det sättet att leva. Bara ta exemplet med bilar, vet folk som säger och har sagt att har man en BMW eller Merc så blir man bedömd som lite rikare lite bättre än om du kommer med en stylad 740 Volvo. Kommer du i en SAAB vill du knappast bli kallad för Volvoraggare och stöttar därför ditt märke och din bil därefter för du lever i symbios med märket. Tror människan vill känna sig delaktig i en grupp.

Tycker det är precis samma sak med mobiltelefoner och datordelar med deras respektive märke.

Kan ju ta det som exempel också för vi brukar alltid skämta om de jag och polarn i klassen. Killen är homo och vi brukar alltid skoja om de lite fram och tillbaka. Och han säger alltid att alla hans homopolare har Appleprylar och G-Star-kläder. Så när han lillebrorsa skulle skaffa sig dator och sa att han funderade på en Macbook Air eller va de nu va så ångra han säg fort som .... min polare sa att de bara är bögar som har Appledatorer. Han ville inte att folk skulle ta honom för homosexuell för att han hade en Appledator.

Är man minsta lilla kännslig för att hamna i en viss grupp av människors tyckande och varande så håller man sig borta även om man inte alltid tänker på det.

Visa signatur

Fractal North, Corsair AX860, ASUS TUF Gaming Z790-Plus WIFI, Intel Core i7-13700K, Noctua NH-U12A, Corsair 64GB DDR5 6000MHz, ASUS 4080 TUF Gaming, Kingston Fury Renegade 4TB M.2, Samsung 850 EVO 500GB M.2 + Corsair Force GT 240GB + 3st Mekaniska tot. 16TB

Permalänk
Medlem

Prestanda per krona, oavsett tillverkare. Något annat vore bara så otroligt korkat.
Har lika bra/dåliga erfarenhet av AMD/Intel. Sitter dock nuvarande med AMD rigg då det var mest prisvärt vid inköpstillfället.

Mac är tyvärr inget alternativ för mig som spelar mycket spel, är inte så sugen på att lägga extra pengar på design och lägre prestanda, allra minst när det är DirectX som brilljerar i spel fortfarande.

Visa signatur

Jag gillar hårdvara.
Jag gillar spel.
Jag gillar teknik.

Permalänk

Att man hejar på ett företag tag måste va samma sak som att heja på ett lag eller ett land i en tävling till ex skid VM.
Jag håller mig till Intel/Nvidia därför att jag tycker dom är bra och skaffar mig favoriter ibland, det är både roligt och spännande. Jag är där med lite konservativ jag vill till ex att det ska som det brukar vara.

Det är inte fel att va fanboy över ett företag om man vill.

Jag håller med om att AMD satsar på att vara prisvärda och Nvidia satsar på prestanda i alla fall för det mesta. För att i samma prestanda klass brukar AMD va lite billigare och Nvidia lite dyrare men presterar lite bättre.

Permalänk
Hedersmedlem

Finner det helt otroligt att tråden skulle handla om varför man beter sig som en fanboy men folk kan inte hjälpa det och börja dra upp märken och få det till en fanboy-diskussion ändå!

Det går att hålla en diskussion om fanboyism helt utan att nämna ett märke.

Många på det här forumet är unga och i tonåren vilket ofta även innebär osäkerhet. Har man lagt mycket av sina pengar på något så vill man försvara det, för om man kommer fram till att man gjort ett dåligt köp är man ju dum och klantig.

Jag själv försöker gå efter recensioner om omdömen. Hittar jag en produkt som har de funktioner och prestandan jag letar efter så läser jag vidare.

Permalänk
Medlem

jag köper det jag vet funkar och jag haft minst problem med
just nu råkar det vara AMD både på cpu och gfx sidan
men föredrar Nvidia gfx kort
mest för PhysX
då dom flesta spel jag gillar använder PhysX
förutom favorit spelet BF: BC2
där det inte spelar roll vilken av sidorna man föredrar

Visa signatur

Chassi: Enthoo EVOLV mATX Moderkort: MSI M75A-E33 CPU: i5 3570K 4.4GHz Kylare: Corsair H75(P&P) Nätagg: FD Newton R2, 650W RAM:Corsair Vengence 16GB GPU: EVGA SSC ACX GTX 970 SSD: Japp Tangentbord: Gigabyte Aivia Ghost (röda brytare) Mus: QPAD 5K Ljud: Turtlebeach Earforce
OS: Win 10 pro Mobil: Motorola G5 Plus.

Permalänk

Jag hade det tyckt det vore intressant att få höra de riktigt hängivna fanboysen argumentera, finns några som tydligt och ofta dyker upp och argumenterar för nvidia, inga namn nämnda...

Visa signatur

Burk: Asus Maximus XI z390, i7 9900ks @5100mhz, cache 4800mhz, Corsair Platinum ddr4 3600mhz @4400mhz quad 16gig (18-22-22-44 2t), 1st Asus Strix 1080ti + EK @2070/12000mhz, Samsung 840 pro 240 gig x2 raid0, 1 tb 2.5" WD Red, Skärm: Acer x34p, TJ07 custom water, Ljud: HiFiman X v2 + EONE MK2 Muses

Permalänk
Medlem

Även om man egentligen ska se produkterna efter prestanda/pris som egentligen är smartast så föredrar jag gärna amd/ati framför intel/nvidia då jag har fått en uppfattning om att intel/nvidia brukar spela fult!

Permalänk
Medlem

Fanboy och fanboy, min första dator var AMD baserad och jag har helt enkelt aldrig haft problem med dem, så varför byta tillverkare?

Visa signatur

Citera så jag hittar tillbaka
Main Rig: Fractal Design Define 7 | ASUS ROG Crosshair x670E Hero | Ryzen 9 7900X | ROG Strix LC 360 | ASRock Radeon RX6900XT | Corsair 32GB 5600MHz LP | Samsung 970 EVO Plus 500GB & 870 QVO 2T
Laptop: ASUS K56CB

Permalänk
Skrivet av Yoshifavorite-94:

Jag håller med om att AMD satsar på att vara prisvärda och Nvidia satsar på prestanda i alla fall för det mesta. För att i samma prestanda klass brukar AMD va lite billigare och Nvidia lite dyrare men presterar lite bättre.

Det kanske gällde för några år sedan, för nu så är det ingen större skillnad mellan AMD och Nvidia. Utan det som skiljer idag är funktioner . (Enligt fredagspanelen)

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Meshify 2 ModerKort: MSI Mag Mortar B550M WiFi Processor: AMD Ryzen 5 5600X RAM:32GB Corsair vengence @3200MHZ Grafikkort: ASUS RTX 3080 TUF OC Nätdel:Corsair RM850 850W Lagring:|Samsung 970 EVO Plus 500GB | Kingston 250 GB SSD | Samsung 850 EVO 250GB |Samsung 750 EVO 500GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bad Habit:

Jag hade det tyckt det vore intressant att få höra de riktigt hängivna fanboysen argumentera, finns några som tydligt och ofta dyker upp och argumenterar för nvidia, inga namn nämnda...

Jo jag tänkte detsamma, det som sägs nu är mest hur icke fanboys tänker. Det som är så roligt i just diskussioner med fanboys är att man varje gång tappar deras argumentations röda tråd. Logiken försvinner ju längre diskussionen fortgår. Det är nog svårt att få en fanboy börja diskutera i en sån här tråd för de skulle bara bli överkörda med argument som de själva inte köper pga deras egen o-logik i brist på ett bättre ord...

Visa signatur

Is it "for fucks sake" or "for fuck sake"? Its for a work email so it has to sound professional.

Permalänk
Skrivet av zhrooms:

Apple gör inte bäst produkter, dom är inte snyggast, dom har inte bästa användargränssnitt och är inte värda kvaliten.

"Bäst Produkt"..

En iPhone för 5000kr som har 100% funktioner.
En HTC för 3000kr som har 90% funktioner.

iPhone, rika ******* som kastar pengar i sjön och inte förtjänar dom. (It's funny because it's true.)

Snyggast är en smaksak, finns många telefoner som är liga snygga eller snyggare än iPhone.
Bästa användargränssnitt? Smaksak och det kan man diskutera.
En iPhone är INTE värd vad den kostar, du betalar i princip för märket, inte produkten.

Bojkott Apple på ALLA vis.

Det här är ett bra exempel på den allra mest småsinta formen av fanboyism; att inte bara försvara egna val till världens ände, utan också klanka ner på andras val helt utan anledning.

Skrivet av bengt-re:

Jo men vi vet ju alla att det bara är reklambyro nördar som är livrädda för datorer som avänder sig av ruttna äpplen och orsaken till detta är att de läste någon trendguru som skrev att de var såååå snygga och dessuom såååå lätta att använda.

Orsaken till att de har sålt fler på senare tid är att fler jobbar med media och reklam.

Det här är något sorts skämt, eller?

Permalänk

Roligt är ju också att de flesta fanboys tror att de slipper kallas detta om de börjar sitt inlägg med "jag är inte fanboy".

Och är det något som är i närheten lika irriterande som fanboys så är det haters, såsom de klassiska Apple-hatarna som verkligen har noll insyn i varför folk köper vad de köper och hellre sätter samma stämpel på alla.

Visa signatur

Udda testrigg: Gigabyte A75-UD4H | 3,6GHz AMD A8-3850 | 120GB Intel 520 SSD | En drös hårddiskar | Corsair AX1200 | 8GB Corsair Vengeance.

Permalänk
Medlem

Det som har bra kvalité och bra prestanda per krona är det som går hem för mig. Apple produkter har inte jätte bra prestanda för det man betalar men man det är sånt man får ränka med när man skaffa en apple produkt. Själv tycker jag iPhone är den helt klart den bästa mobilen
som finns på marknaden. imo.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Redglittercoffin:

Det här är ett bra exempel på den allra mest småsinta formen av fanboyism; att inte bara försvara egna val till världens ände, utan också klanka ner på andras val helt utan anledning.

Det här är något sorts skämt, eller?

Det var exakt den uppfattningen jag fick om zhrooms och det som föranledde mitt första inlägg här i tråden. Nästan så att jag blev lite irriterad, och det kanske reflekterades i mitt svar.

Visa signatur

Citera för svar!

i5 2500k @ 4.6 GHz - 2x HD6950@CF - 8 GB CL8 VENGEANCE @ 1866 MHz

Permalänk

Jag säger ungefär som ihealzor skrev på första sidan. Jag har kört med Asus/nvidia/intel sen jag började sätta ihop egna burkar. Har alltid fungerat bra och därför fortsätter jag med dem. Visst kollar jag på andra märken men i slutändan så blir det ändå dessa.

Tittar knappt åt AMD hållet dock då några nära vänner haft problem (Grafiksidan).

Permalänk

Har man ingen koll så har man inte.

Själv köper jag det som ger mest "Bang for the buck" för tillfället. Vad företaget heter är totalt ointressant, mycket görs ändå i samma fabrik/fabriker.

http://www.youtube.com/watch?v=FL7yD-0pqZg

Permalänk
Medlem
Visa signatur

Primär Dator: Asus Sabertooth Z97 Mark 2/USB 3.1 | Intel Core I7 5775C | 32GB RAM (DDR3 1600MHz) | Nvidia Geforce GTX 1070 (Asus Strix) | Corsair HX750i 750W | Fractal Design Define R5 | 3,5TB SSD + 3TB HDD + 64TB NAS + 36 TB Backup | Asus Xonar Essence STX II | Win10 Pro

Permalänk
Medlem

En summering på en studie http://arstechnica.com/science/news/2011/08/users-treat-criti...

Citat:

"Because the brand is seen as a part of the self by virtue of being intimately tied to the self, failure on the part of the brand is experienced as a personal failure,"

Visa signatur

Corsair Obsidian 800D | Asus Maximus IV Extreme | Intel Core i7 2600K 3,4GHz @ 4,6GHz | Corsair H100 | Corsair AX 850W 80+ GOLD | Corsair 4x4GB 1600MHz XMS3 | MIS GeForce GTX 680 | Samsung SSD 840 512GB | 1TB Samsung Spinpoint F3 HD103SJ | Seagate 2TB SATA-II 5900 RPM | LG 22" TFT & BenQ TFT 24" XL2410T 120Hz | Win 7 x64 |

Permalänk
Hedersmedlem

Definitionen på "fanboy" är enligt mig inte att man "alltid har köpt Intel, så då kan jag lika gärna fortsätta", utan att man börjar ignorera argument för att AMD faktiskt skulle kunna vara bra, och man argumenterar för att Intel är bättre, trots att man som sagt bara väljer dem av vana. Kanske det bara är olika grader av fanboyism, men någon som alltid handlar av ett visst märke och inte lägger mer värdering vid det är det inte mycket att säga om.

Problemen uppstår när någon får det där religiösa "jag har rätt, andra har fel, och jag måste övertyga dem om att jag har rätt och de har fel" över sig, dvs den evangeliska biten. Så länge det inte är skadligt för andra att ha övertygelsen att AMD är bättre och de inte har något problem med att tro det, så låt dem ha en avvikande åsikt, då det i detta fall verkligen inte är något som påverkar varken deras eller ditt liv nämnvärt. Vill de diskutera huruvida AMD eller Intel är bäst så är det en annan sak, men fortfarande så går diskussioner att hålla på en saklig nivå. Speciellt i detta fallet när det gäller saker som är mätbara och benchmarks finns överallt (en annan sak är vilka man kan lita på, och hur man ska tolka värdena, vilket är en mycket intressantare fråga i mina öron ).

En klart mer extrem bransch är ljudbranschen där det visserligen går att mäta hur likt ljudet man får ut är originalljudet, men personer ändå tycker saker "låter bättre" utan att kunna specificera. Samtidigt så är det ingen som klarar "double blind"-test gällande kablar och annat, vilket är allmänt känt (ja, det är det), men ändå fortsätter diskussionerna årtionde efter årtionde. Man saknar ett så enkelt mått som går att få i processorfrågan, vilket lämnar större utrymme för ogrundade övertygelser.

Visa signatur

Nu med kortare användarnamn, men fortfarande bedövande långa inlägg.

Permalänk
Medlem

Som marknadsförare så man mycket väl medveten om att största anledningen till att folk stannar vid och försvara ett märke är pga vana. Är väldigt svårt att övertala en kund att byta märke oavsett kundens kunskaps nivå.

Sen som väldigt många skrivit... Man vill berättiga sitt köp, därför är det väldigt viktigt att försvara det.
Kan förstå detta beteende, hade jag köpt en mac för 25k så hade det nog varit svårt för mig att erkänna för någon att jag tycker den suger. Försöker stå över sådan barnslighet men är svårt som fan.

Sen handlar det väldigt mkt av vad andra har. En del skulle aldrig köpa en Mac enbart för att alla tycker den är så jävla bra. Och därför hamnar han alltid i försvars ställning mot de som älskar mac. Sen självfallet kan det vara tvärt om, vågar inte göra tvärt emot vad alla andra gör och ställer sig på den sidan där det finns flest lovers och kritiserar därför de som köper annat.

Men riktigt bra för dig Peter som tydligen står över detta!

Permalänk
Medlem

Har jag tur , som aldrig stött på problem med AMD / ATI grafikkort .

Fan boy = Med nån som lyssnar på kompisarna vad som är bäst , istället för att försöka förstå siffrorna i div recensioner .

2 BMW på gården , men dom flesta jag känner kör Audi .

3 Pc ( AMD ) och 2 Mac , Mac har överlag bäst programvara till min sambos jobb ( illustratör )

= jag använder det som är bäst för mig .

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av FribBe:

Har haft ett 6950 sen juni och aldrig haft problem än så länge. Förstår inte varför alla klagar på drivrutiner. Innan dess hade jag Nvidia i 6 år, de strulade som fan ibland.

Anledningen är simpel: För att skiten strular ^^
Och precis som du säger så är det nog jäklig olika vilken setup du har i övrigt. Grafikbuggarna uppstår ju för att någon failat på ett eller annat sätt och det går nog inte undgå vilket märke du än använder men av egen erfarenhet har ATI:s drivare fungerat mycket sämre på i övrigt identiska datorer.

Visa signatur

Fractal North, Corsair AX860, ASUS TUF Gaming Z790-Plus WIFI, Intel Core i7-13700K, Noctua NH-U12A, Corsair 64GB DDR5 6000MHz, ASUS 4080 TUF Gaming, Kingston Fury Renegade 4TB M.2, Samsung 850 EVO 500GB M.2 + Corsair Force GT 240GB + 3st Mekaniska tot. 16TB

Permalänk
Medlem

Jag köper alltid det som ger bäst prestanda till ett vettigt pris oavsett märke.
Dock har jag en viss preferens för vissa märken och ogillande gentemot andra.

Tar vi Nvidia vs AMD när det gäller grafikkort så föredrar jag starkt AMD.
Detta på grund av mina personliga erfarenheter av korten och hur mycket de strulat eller inte strulat.
Med Nvidiakort har jag fått "Drivrutinen har slutat att svara" meddelanden som drivit mig till vansinne. Det har såvitt jag kan minnas aldrig någonsin hänt mig för ett ATI/AMD kort.
Detta gör att jag hellre köper ett AMD kort.

Liknande tror jag att det är för de flesta. Man har positiva eller negativa egna erfarenheter kring något märke och det formar ens framtida inställning till företagets produkter.

Visa signatur

Namn : Jesper | Ålder : 45 | In-game namn : iller
Yrke : Matematisk modellerare (finansiell matematik), mjukvaruutvecklare för risksystem.
Utbildning : Doktor i matematik + en del mat-stat, numme och IT-relaterat.

Permalänk

grafikkort har jag alltid valt ATI bara för att jag känner till vilka som är bra och dåliga, tycker att nvida bara har udda namn på sina så dem skiter jag i

Processor väljer jag amd om låg budget och intel om hög budget.