köpråd- HTPC med blu-ray och stort chassi

Permalänk
Medlem

köpråd- HTPC med blu-ray och stort chassi

Jaha, då fick jag tummen ur efter några års försök att bygga mig en server att bara skita i det och istället köpa mig en NAS.
Så i skrivande stund ligger en synology ds413 och väntar på mig hemma i Sverige tillsammans med 4 nya diskar. På dessa ska mitt obscent stora serie bibliotek in och eventuellt en och annan film med.

Men jag vill ju spela upp det med, så nu ska här skaffas en HTPC, visst kan man köpa en färdig variant av något slag, men jag är lite mer inne på att bygga något. Men nu kommer vi till problemet. Jag har noll koll på detta just nu.

Det jag är ute efter är en mediaenhet som ska spela upp media från min dator och NASen. Då det är 2013 nu så räknar jag med att jag inte behöver säga 720 och 1080 utan att det är underförstått.

Om det är möjligt att spela upp DVDer och Blu-ray med denna dator hade det ju varit fantastiskt.
Jag är inte supersugen på någon liten enhet som knappt syns när den står där bredvid förstärkaren utan jag vill att den ska passa ihop fint med den.
Så något i storlek som liknar en förstärkare, dvdspelare och de måtten.
(http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1282733 hade varit fint om den hade haft plats för en optisk enhet.)

Jag kan inte säga att jag har någon max budget, självklart vill jag inte betala för mycket men jag vill inte heller vara dumsnål.

Planen var att ha XBMC på datorn och endast använda den för film, serier och musik. (kan man köra DvD'er i det?)

Om det nu skulle vara så att det jag pratar om är helt ologiskt får ni gärna ifrågasätta det, eller komma med tankar om det.
Och om det inte går att spela upp DVD'er i XBMC kanske jag får lov att överväga att ta mig ett sånt där litet chassi som verkar vara så populärt.

Ni som säkert har lite bättre koll än mig kanske rent av rekommenderar att jag köper en vanlig Blu-rayspelare för uppspelning av filmer. Jag har inte en aning om hur avkodningen är via datorer kontra renodlad spelare.

Permalänk
Medlem
Visa signatur

PC: I7 9700K @ 5 Ghz - Asus strix z390-f gaming - 32GB 3600mhz Gskill - KF2A RTX3080 - Samsung pro 1TB SSDx2
GEAR: Logitech G915 TCK - Logitech G Pro superlight - Logitech G PRO X - Samsung 240hz 32"

Permalänk
Medlem

http://www.inet.se/produkt/6904317/lian-li-pc-q09fnb-300w

Kanske kan va nått som chassi. Ser ut som ett slutsteg och har plats för en 5.25" BD-ROM.

Kör själv ett Lian Li chassi dock av mindre modell: http://www.inet.se/produkt/6900338/lian-li-pc-q08b-svart

XBMC spelar upp DVD rätt ur lådan den kan även spela upp Bluray skivor om man kör AnyDVDHD liggandes i bakgrunden. Förutsätter dock att man har Windows eller OSX som bas. Kör själv Ubuntu i min låda och har inte kollat allt för mycket efter uppspelning möjligheter vad gäller bluray dock vet jag att man kan modda VLC att göra detta utan några större bekymmer.

Har även köpt en fjärr till burken för att lättare kunna styra XBMC.
http://www.pulse-eight.com/store/products/96-motorola-nyxboar...

Rent kvalitetsmässigt så tycker jag bilden är super och inte allt för svår att få till. Vissa inställningar i OS mediacenter sedan är den up and running. Ljudet funkar bra till film, kör mitt via HDMI genom min reseiver ( http://www.hembioconsult.se/t/ANTHEM/MRX-700.htm ) Ska jag lyssna på musik så gör jag det utanför XBMC mestadels genom Spotify eller FLAC rippar. Du kan självklar spela ljud i XBMC också men HDMI och musik blir lite sådär. Ljudet blir i mina öron lite kallt och livlöst men det går att lösa med en dac.

Visa signatur

Intel Core i5 3570k Ivy Bridge [4.2GHz] | 16GB Corsair VENGEANCE DDR3 [1600MHz] | Gigabyte G1 Sniper M3 | Corsair HX620 | Corsair Cooling Hydro H80 | Gigabyte HD Radeon 7950 | BitFenix Ghost |