Permalänk
Hedersmedlem

HP standard USB-tangentbord sedan 6-7 år tillbaka.

Visa signatur

"The more you learn, the more you realize how little you know."

Permalänk
Medlem

Sitter på ett oem tangentbord som följde med en Dell-dator år 2002 om jag inte minns fel. Fungerar utmärkt och ser inte alls slitet ut, trots daglig användning och när stunden krävt det - övervåld. Har otaliga gånger spillt diverse drycker på det men efter ett bad i hett diskvatten har det alltid varit som nytt igen

Börjar dock irritera mig på dess lätta vikt då det gärna glider omkring på skrivbordet. Det blir antagligen till att placera trotjänaren på hyllan och testa ett ducky med mekaniska brytare.

Permalänk
Tangentbordskonnässör

Det älsta tangentbordet i min ägo är ett Cherry G80-1000 från 1986. Fungerar hur bra som helst än idag.

Permalänk

Jag har bytt tangentbord ganska ofta. Runt 2009 spydde min då 1-åriga dotter i mitt dåvarande tangentbord som trots rengöring slutade fungera. Därefter hade jag ett IMB med mekaniska tangenter (dock ej Model M) som så småningom sprack i snäppfästena och jag gav bort det till en händig Sweclockare som reparerade det. Mitt Saitek Eclipse III som jag hade därefter slutade fungera när jag uppdaterade till Windows 8.1. Nu har jag ett Qpad MK-80 som jag är väldigt nöjd med och som jag hoppas håller för evigt.

Emellan dessa tangentbord har jag haft olika no-name tangentbord som fått tjäna som tillfälliga ersättare tills värdiga alternativ införskaffats.
I snitt har jag nog bytt en gång om året, men bara för att tidigare tangentbord slutat fungera och inte för att jag tröttnat på dem och som sagt hoppas jag att det inte blir några mer byten nu.

Visa signatur

Asus Rampage II Extreme LGA1366, Xenon X5672@3,8GHz, Thermalright Ultra-120 Extreme med 2x Noctua NF-P12, Corsair Vengeance 1600MHz CL9 6x4GB, Palit Geforce GTX 1060 6GB, Asus Xonar Essence STX, Corsair AX1200W, Cooler Master Silencio 650, Qpad MK-80, Mionix Naos 5000, 28 tum GIGABYTE M28U 3840x2160.

Permalänk
Medlem
Skrivet av OSkar000:

G80-1800 finns ju också om man vill ha ett kompaktare tangentbord men med alla knappar i behåll. Upplever den modellen som bra ur mitt perspektiv som excel-nörd/sifferknackare.

För min egen del så är tangentbordet jag skriver på nu i familjens ägo sen 1991 och jag har varit ensam användare på det sen några år senare. Ett gammalt Facit/Cherry med MX clear-brytare. Har ett liknande till jobbdatorn hemma men ett par år äldre, det har jag dock bara haft i 8-10 år.

Finns ett par till tangentbord i samlingarna här, bland annat några äldre IBM Model M som räddats från att bli kastade och ett gäng andra Facit/Cherry med MX clear-brytare. Motsvaras väl närmast av G80-3000 numera, dvs ett helt vanligt standardtangentbord men med bra saker på insidan.

Dold text

Det är i.o.f.s. ett alternativ, men synd att det bara finns i grått (med svensk layout). Kanske blir att köpa in två nya brädor någon gång framöver så man har både kompakt och fullstorlek. Har dock vant mig vid både ganska låga tangenter och tangentbord, så man får vänja om sig lite när det är dags. Handledsstöd har jag aldrig varit mycket för, men det kanske blir att köra det i framtiden. Vilar armarna på bordet med tangentbordet en bra bit in och föredrar om det räcker. Rekommendationerna man ofta ser att man ska använda armstöden förstår jag inte hur de tänkt det ska fungera, det blir ganska löjligt även om du har höjdjusterbart bord. Ännu mindre hur folk klarar att sitta med tangentbordet precis vid kanten på bordet utan stöd. Det blev ett litet sidospår, men hur gör folk med ergonomin? Har folk tänkt till?

Permalänk
Medlem

Mitt nyaste har jag haft i två dagar.
Det jag använder mest byggde jag för ca två år sedan.
Det jag har haft längst köpte jag för ca tio år sedan.
Mitt äldsta tillverkades under sena 80-talet.

Visa signatur

För övrigt anser jag att tobak ska förbjudas.

Permalänk
Medlem

Köpte mitt Logitech G15 v1 runt 2008, så betydligt närmare 5 år än 10 år iaf. Sitter nu mest och väntar på att jag ska råka spilla en dricka över det så jag får anledning att byta till ett TKL.

Visa signatur

Windows: [ NCASE M1 | i7 6700K 4C/8T | 16GB DDR4 | 1080Ti | 1.5TB SSD ]
macOS: [ Mac mini | i5 8500B 6C/6T | 16GB DDR4 | 256GB SSD ],
                        [ MBP 13" | i5 1038NG7 4C/8T | 16GB LPDDR4X | 512GB SSD ]
ESXi: [ Intel NUC | i7 10710U 6C/12T | 32GB DDR4 | 500GB SSD ]

Permalänk
Medlem

Logitech Deluxe Keyboard V-SU61 från år 2006.
A, S, D, vänster, ner och höger är helt nötta.
W, Z, X, N, upp och höger shift är nästan helt nötta.

Visa signatur

De köper en bil. Säljaren säljer bilen till dem. Var är du? Vart ska du? Varifrån kom du?

Permalänk
Medlem

Den fjärde april 2007 hämtade jag ut mitt Logitech G15 och min G5 v2 på posten och har haft dom sen dess.

Tangentbordet används ännu men musen har inte använts på någon månad då jag köpte ett par mionix naos 7000 från cdon när dom hade någon kampanj på dom och har använt en sån istället ett tag nu...

Så sju år, fyra månader och några dagar har jag haft och använt mitt G15

Dom enda problemen med tangentbordet är att silverfärgen längs med framkanten av tangentbordet är bortnött haha. Kan ta en fin bild på det men måste rengöra fanskapet först isf xD

Visa signatur

"Man köper inte vilken dator som helst, man tar först reda på vad grannpojken kan för datorer, då vet man att supporten alltid finns i närheten!" - KDM
TeamSpeak 3-server: esab86.no-ip.org
Jobbar heltid med att laga folks bilar så hinner inte köra minecraft-server längre :/

Permalänk
Medlem
Skrivet av korreWorre:

Ett Saitek Eclipse i ca 6-7år

hade också ett saitek eclipse, faktiskt mitt första t-bord jag hade

det höll väl också en sådär 5+år...tror jag, minns inte riktigt, men det gick sönder i space-tangenten och sen blev många tangenter väldigt slitna också vill jag minnas.

just nu sitter jag på ett cherry initial som bord, och haft det i mina ägor nu i 2+ år.
det enda jag ser på mitt nuvarande bord är att S och D bokstäverna börjar slitas bort, och då självklart wasd som är lite glattare/glänsigare än alla andra tangenter xD....

jag är dock fruktansvärt sugen på att skaffa ett mekaniskt bord, men med tanken på att detta som kosta mig strax under 200 spänn, än så länge fungerar utan problem och jag egentligen inte behöver något vassare, så är jag lite kluven på om jag verkligen ska köpa ett nytt
det enda jag saknar och skulle velat ha är en "volym-ratt" och "byta-låt-knappar"

Visa signatur

Dator: ASRock B650i, AMD Ryzen 7600, Corsair Vengeance 32GB DDR5, Corsair H115i Elite, INNO3D RTX 4060Ti 8GB TWINX2, SSUPD Meshlicious, Corsair SF850L skärm: Asus PB238Q, DELL U2211H kringutrustning: Corsair k70 TKL RGB, Logitech 603, SMSL SA 300, Magic S-4 EX