Min kompis säger att man inte får muskler om man inte äter vitaminter eller kosttillskott

Permalänk
Medlem
Skrivet av sarex123:

Om ditt mål är att bygga volym (större, mer pumpade muskler) så är den snabbaste "genvägen" som jag provat Creatine monohydrate. Men det kommer med nackdelar, Jag är ALLTID törstig och ALLTID Svettig.

Verkar vara en mixad påse om vad folk tycker om kreatin's effekt, själv kan jag inte påstå att jag märkt någon som helst effekt de gånger jag har provat förutom ev lite mer "volym". Kreatin binder vatten, och när du slutar äta det försvinner ju den "muskelvolymen".

Permalänk

@Farbror Krut: Vitaminer är ingen uppfinning det har funnits längre än människor på jorden.

Permalänk
Medlem

Kosttillskott kommer vara det minsta problemet, Prio ett är att ta sig till gymmet regelbundet!

Kan bara säga att marknadsavdelningen på diverse kosttilsskottsföretag har lyckats

Permalänk
Medlem
Skrivet av kronwalled:

Verkar vara en mixad påse om vad folk tycker om kreatin's effekt, själv kan jag inte påstå att jag märkt någon som helst effekt de gånger jag har provat förutom ev lite mer "volym". Kreatin binder vatten, och när du slutar äta det försvinner ju den "muskelvolymen".

Yes! Precis! Det var lite det jag försökte få fram, Det ger volym, det har hjälpt mig att bygga tydliga muskellinjer snabbt. Och precis som du fick fram där, när jag slutade med det under en kortare period så minskade armarna på mig radikalt, och det bara efter någon vecka. summa sumarum, Jag gillar effekten av kreatin då det jag är ute efter är "snygg kropp > tunga lyfft". Detta om man kan offra att alltid vara svettig, varm och törstig.

OT: Kosten är egentligen det enda du behöver ha koll på när det gäller vad du stoppar i dig. Finns en APP till android som heter "Hälsa & Träning" (kanske finns till ios med) Som är väldigt enkel att räkna ut hur mycket kalorier, proteiner, vitaminer etc. som finns i din måltid.

Gå gärna till en kostrådgivare eller PT i alla fall en gång för att reda ut frågetecken.

Visa signatur

CPU: I7 3820 GPU: 2x XFX Radeon HD 7970 ghz RAM: 32GB Corsair Vengeance LP MAMMAKORT: MSI X79A-GD45 (8D) PSU: Silverstone 850w SKÄRM: Asus VG248QE
MUS: Steelseries Rival TANGENTBORD: CM Storm quickfire XT Blåa Brytare

Permalänk
Avstängd

Din kompis svamlar. Bra mat är allt som behövs.

Bättre att komma in i träningen och att göra det till en vana än att slösa energi på att krångla till det med en massa dyra konstigheter.

Visa signatur

http://iogt.se/
du blir ful och dum av sprit
flow är lek

Permalänk
Medlem
Skrivet av chipw00t:

Din kompis svamlar. Bra mat är allt som behövs.

Bättre att komma in i träningen och att göra det till en vana än att slösa energi på att krångla till det med en massa dyra konstigheter.

Mat i all ära, men gör du rätt och tränar tillräckligt hårt, så är kosttillskott och tillbehör minst lika viktiga.
Dom ser till att halvera återhämtningstiden, ökar din prestrationsförmåga, osv osv.
/Lifooz

Visa signatur

Deepcool Matrexx 30 & MSI Z87-G43 Gaming!
Intel Inside Core I7 4790K med AMD Radeon R9 390!
Rubbet strömförsörjs av Corsair RM750X!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Farbror Krut:

Hej. Jag ska precis börjar träna och ska försöka bygga mig stora muskler men då är det ett problem. Min kompis säger att jag aldrig kommer få stora muskler eller några muskler alls om jag inte använder kosttillskott eller vitaminer. Det spelar ingen roll hur hårt jag kommer träna och det spelar ingen roll hur mycket tid jag lägger ner på det. Om jag inte tar kosttillskott eller vitaminer så kommer det inte gå.

Är detta sant behöver jag lägga massa tusenlappar på vitaminer och kosttillskott för att få muskler? Jag trodde att det var gratis att träna och att det enda som kostade var när man tränade hårt. Jag menar det fanns ju folk på 1800 talet och 1900-1950 talet där de hade stora muskler och jag förstår ju att de har tränat för de och inte är födda såna. På de tiderna hade de inte ens kosttillskott eller vitaminer tror jag. Om min kompis har fel så säg gärna till och så letar jag tips på vad man ska äta för jag har hört att det också är viktigt.

Haha :), nej det behövs ej kosttillskott o vitaminer som nog flera redan sagt
Ät vanlig varierad kost, tränar du extremt mycket behöver du mer protein men det kan du ta sen när du kommit en bit på vägen o tränar 6 dagar i veckan.

När det gäller träning så är Scooby kung han låter som ett mongo o sidan ser ut som skit/90 talet, men leta dig fram till hans filmer på exercises etc i den fina menyn till höger och även nutrition etc, riktigt bra när han visar övningar, han är body builder så kolla det med mat och sådant, proteintillskott kan du vänta med:
http://scoobysworkshop.com/
Förutom enskilda övningar så har han videos med beginning, intemediate, expert workout program. Kolla videona o se vad du ska göra och vart du är.

EDIT: beginner så lite väl beginners ut :), kolla intermediate och lite av hans övningar

Visa signatur

AMD Ryzen 1500X @ stock | Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB | Asus ROG Strix B350-F Gaming | 2x8GB 3200MHz Corsair | EVGA Supernova G3 550W | Acer XF270HUA 1440P 144MHz Freesync

Permalänk
Medlem

Kosttillskott är precis som namnet antyder "TILLSKOTT", och är ej menat att ersätta vanliga måltider. Om man går ALL-IN gällande träning i syfte att lägga på massa och/eller styrka så kan dock kosttillskott vara ett bra verktyg om personen i fråga ej har möjlighet att laga mat (på jobbet) eller dylikt.
Mitt råd är att köpa en bok gällande styrketräning/näringslära så att du förstår varför din kropp behöver protein/kolhydrater/fetter, och hur du bör lägga upp ditt kostschema.
Protein är byggstenarna som krävs för att dina muskler ska kunna "reparera" sig efter ett hårt träningspass, rekommenderat intag är 1.5-2g per kg kroppsvikt.
Kreatin hjälper till att omvandla lagrad energi till rörelseenergi, du får i dig detta genom att äta normal varierad kost, primärt intag kommer från kött. Kreatin är ett kosttillskott som jag verkligen rekommenderar, inte speciellt dyrt och det ger dig resultat i form av ca 1-2 fler reps om det brukas korrekt. Fiskolja (OMEGA-3) borde vara givet för personer som styrketränar men ej äter fet fisk 2-3 gånger i veckan, värt var enda krona (flytande fiskolja är riktigt billigt). Som avslutning är grenade aminosyror (BCAA) värt sin vikt i guld, hjälper till med proteinsyntesen och i viss mån förhindrar/motverkar kataboliskt tillstånd (muskelnedbrytning).

Men i början rekommenderar jag att du läser på om träning och kost, införskaffar kreatin och fiskolja. Proteintillskott och aminosyror är bra tillskott när man väl lärt sig grunderna, lycka till!

Visa signatur

| i9-9900X 4.8 GHz | ASUS RTX 3090 ROG Strix Gaming OC | 2X Vertex 4 512GB RAID 0 | 2X WD RED 4TB | ASUS ROG STRIX X299-E GAMING | Corsair 900D | 2X MSI Optix MAG321CQR 144Hz | G.Skill Trident Z Royal Silver DDR4 3600Mhz CL15 4x8GB | Corsair AX 1200i | Asus Xonar STX II | Watercooling 480+480+240 |

Permalänk
Medlem

Ja, han har rätt. För du vet ju att stora starka grottmänniskor förr i tiden satt och loadade Creatine och tog en shake direkt efter de hade lyft stenar och jagat.

Jag skämtar obviously.

Klart att du klarar dig utan, ha dock en varierad kost och ät bra. En bil behöver tillräckligt med bränsle för att ta sig från A till C, att endast fylla tanken med bränsle så att det räcker till att nå B räcker ju inte.

Det finns dock kosttillskott som hjälper beroende på hur din kropp reagerar på det. Som Lee Priest säger, "It's all in your head". Om du går runt och tänker att det är omöjligt att lägga på lite mass utan kosttillskott så kommer du inte bygga något.

Var även fucking realistisk med dina krav på dig själv. En naturlig byggare är inte nödvändigtvis "stor" jämfört med en enhanced athlete. De flesta naturliga är faktiskt små men ripped.

Visa signatur

Still play with birds like I hang with mother goose.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lifooz:

Mat i all ära, men gör du rätt och tränar tillräckligt hårt, så är kosttillskott och tillbehör minst lika viktiga.
Dom ser till att halvera återhämtningstiden, ökar din prestrationsförmåga, osv osv.
/Lifooz

Har du några belägg för det?

Permalänk
Medlem

Din kompis svamlar. Klart som korvspad du kan få muskler på naturlig väg.

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk
Medlem

Så här gör jag...
Och jag är på amatör nivå

Är lite småfet har gått från 105 till 75 kg sen mars.
Kör crosstrainer 6 dagar i veckan Första dagen 1mil och 35-40 min skrotlyft. Den dagen tar jag EN kapsel synephrine för bränna mer fetten timme innan träning. BCAA Aminosyror för återhämtning och musklernas återhämtning i pulverform som blandas enligt recept... Dag två vilar jag från styrketräning istället kör jag 2 mil på crosstrainern. Nivå 8 av 16.. sen kör jag så varannan dag...

Mitt mål är att bränna bort fläsket och få en snygg kropp. Och får lov att säga pulvret ger effekt.

Samt äta nyttigt inte vräka i sig massa godis o läsk eller öl sprit vin.

Visa signatur
Permalänk
Entusiast

Bra att ha i åtanke: Muskelvolym är inte alltid synonymt med styrka.
Tar mig som exempel, då jag inte har någon märkvädigt stor muskelvolym, men tar ändå en bekant med betydligt större muskler i ren råstyrka.

Denne bekante skulle jag kalla ett riktigt muskelberg, och han satsar stora pengar på att få upp sin muskelvolym.
Men jag är, som "normal", betydligt starkare än honom. Min "hemlighet" ligger i bra normal och sund kost tillsammans med motion och lagom styrketräning. Tunga yft via jobbet hjälper til len hel del det också.

Så ta en funderare: Muskelvolym eller styrka? Det går inte alltid hand i hand. Visst får man större muskler om man tränar styrkan, men inte alls i samma utsträckning som de som käkar tillskott och andra preparat som är designade för muskelvolym.

Och så en fråga från mig:
Jag har hört att om man slutar käka dessa dyra tillskot, så minskar ens muskelvolym också. För att behålla volymen så "måste" man fortsätta käka dessa tillskott. Någon kan dementera eller bekräfta?

EDIT:
Läste ovan, och fick svar på min fråga:
Skrivet av Kronwalled / Sarex123:

Skrivet av Sarex123:
Skrivet av Kronwalled:

Verkar vara en mixad påse om vad folk tycker om kreatin's effekt, själv kan jag inte påstå att jag märkt någon som helst effekt de gånger jag har provat förutom ev lite mer "volym". Kreatin binder vatten, och när du slutar äta det försvinner ju den "muskelvolymen".

Det ger volym, det har hjälpt mig att bygga tydliga muskellinjer snabbt. Och precis som du fick fram där, när jag slutade med det under en kortare period så minskade armarna på mig radikalt, och det bara efter någon vecka. summa sumarum, Jag gillar effekten av kreatin då det jag är ute efter är "snygg kropp > tunga lyfft". Detta om man kan offra att alltid vara svettig, varm och törstig.

Svarar på min egen fråga.
Visa signatur

Bästa programmen till Linux - v2.0
Linux-guide: Val av grafisk miljö. (Att välja distribution).
-
Everyone should have a SGoC in their systems (SGoC: SysGhost on a Chip)

Permalänk
Medlem

Finns nått som heter kreatin eller kretin som binder vattnet i musklerna kan tänka mig att när man slutar med det så krymper man :/

Visa signatur
Permalänk
Avstängd

Det man behöver är protein så ät kött kyckling kassler och riktigt kött inga halvfabrikat sen kvarg är med en bra proteinkälla så du får ihop till din protein qoute sen grönsaker och kolhydrater så man får allt kroppen behöver och så länge kroppen inte går på bantnings kur så kan man utan problem bygga muskler på vanlig kost men mycket protein är jobbigt att bearbeta för kroppen så man ska dricka mycket vatten med

Visa signatur

i3 6100 - MSI b150m pro-vd - 8gb 2133 ddr4 - GTX 950 GAMING 2G - z400s 120gb ssd - 1tb WD blue - Corsair 500w

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Lifooz:

Mat i all ära, men gör du rätt och tränar tillräckligt hårt, så är kosttillskott och tillbehör minst lika viktiga.
Dom ser till att halvera återhämtningstiden, ökar din prestrationsförmåga, osv osv.
/Lifooz

Skulle inte tro det.

Visa signatur

http://iogt.se/
du blir ful och dum av sprit
flow är lek

Permalänk
Medlem
Skrivet av SysGhost:

Bra att ha i åtanke: Muskelvolym är inte alltid synonymt med styrka.
Tar mig som exempel, då jag inte har någon märkvädigt stor muskelvolym, men tar ändå en bekant med betydligt större muskler i ren råstyrka.

Denne bekante skulle jag kalla ett riktigt muskelberg, och han satsar stora pengar på att få upp sin muskelvolym.
Men jag är, som "normal", betydligt starkare än honom. Min "hemlighet" ligger i bra normal och sund kost tillsammans med motion och lagom styrketräning. Tunga yft via jobbet hjälper til len hel del det också.

Så ta en funderare: Muskelvolym eller styrka? Det går inte alltid hand i hand. Visst får man större muskler om man tränar styrkan, men inte alls i samma utsträckning som de som käkar tillskott och andra preparat som är designade för muskelvolym.

Och så en fråga från mig:
Jag har hört att om man slutar käka dessa dyra tillskot, så minskar ens muskelvolym också. För att behålla volymen så "måste" man fortsätta käka dessa tillskott. Någon kan dementera eller bekräfta?

EDIT:
Läste ovan, och fick svar på min fråga:
Skrivet av Kronwalled / Sarex123:

Större muskler har större potential till styrka. Men maxstyrka hänger på nervsystemet. Du måste träna styrka för att faktiskt prestera bra med tunga vikter. Din muskulösa kompis kör antagligen inte tunga femmor och tyngre saker (85%+ av 1RM), gör han det ett tag så ska du se att han knappar in på dig. Du lär inte klara att hålla jämna steg med honom eftersom han har större muskelmassa. (Väldigt generellt alltså, du förstår nog poängen)
Omvänt så kan en bodybuilder spöa en styrkelyftare om tävlingen handlar om att göra det tyngsta 12rep-setet.

Slutsatsen är iaf att man måste fråga sig vad som kommer hjälpa en nå sina mål. Även om ens mål är styrka så kan träning för massa vara det bästa vid en given punkt i utvecklingen, och tvärtom; ibland (väldigt ofta skulle jag säga) är styrketräning det bästa sättet att lägga på sig massa.

Vad gäller kreatin så måste man skilja på den extra vätska det kan få en att hålla för tillfället, och den lilla extra muskelmassa det eventuellt kan hjälpa en bygga. Kreatin är förresten billigt. Handlar det om mer dramatiska omställningar så har personen aktivt manipulerat sin vätskebalans, gått mellan kaloriöverskott och -underskott, eller börjat/slutat med AAS.

Permalänk
Medlem

Anorld, sylverster ja samtliga av dom stora äldre namnen har en gemensam sak, steroider i olika former och varken kosttillskott eller vitaminer.

"vitaminer och kosttillskott"
Skulle du ha ett underskott på protein (whey hjälper bra) kan det vara negativt resten är skitsnack och du klarar dig extremt bra med bara mat.

Slutsats: Mat mat mat
http://www.kolozzeum.com/forum/ är ett bra forum för träning

Visa signatur

CPU: 5800x3d
GPU: 3080
RAM: 32GB

Sluta gömma din identitet, skaffa en till istället

Permalänk
Medlem
Skrivet av hakd:

...
Slutsats: Mat mat mat
...

Och sömn Glöm inte det!

Permalänk
Medlem

Jag tänker hålla detta kort då det finns så många experter här. Jag håller på lite med strongman på amatör nivå. för ca 4 veckor sedan fick jag för mig att börja med denna hobby igen (från bara vanlig styrketränning) vad jag gjorde då för att få "starka" muskler var att öka mitt mat intag. inget protein pulver utan bara vanlig mat! jag lyckades då gå upp i vikt igen i alla mina övningar samt moment. mark. bänk etc farmers. Om jag nu slutar äta såhär vad händer då? jag kommer krympa lite jag kommer att tappa styrka. ifall nu fallet är att jag får i mig 200G kol och 200G prot från ett kosttillskott eller ifrån mat det bryr sig inte min kropp om, den känner av kalorier samt mängden, sen ifall det påverkar mina insulin nivåer etc (vilket kan ha en väldig effekt)

I ditt fall så råder jag dig att inte lyssna på din idiot till vän utan börja nu träna samt träna korrekt. hitta någon som kan hjälpa dig med det! när du känner att du kommer igång så kan du fundera på din kost för att bli större och starkare eller ifall du vill få fram magrutor etc.

en polare som började träna med mig i vintras har inte ändrat sin diet från det vanliga och han har börjat få fram sina magrutor nu genom enbart hårt arbete.

Hitta vad du tycker är kul. personligen gillar jag löpning och tunga lyft mycket variator i min tränning ochså därför jag får för mig helt att börja med strongman igen som nu.

Din mat och sömn kommer reglera hur du växer snabbt/långsamt. Din tränning kommer reglera vad som växer!

hitta din träningform som passar dig, skit i program och gå på dagsform (såvida du inte ska börja tävla i styrkelyft etc så är det bort kaastad tid imo, alla dom stora jävlarna jag känner år på hur dom mår. jag inklusive!)

Var ärlig med dig själv! du får resultatet du stoppar in tebax! jag har haft magrutor och nu har jag kraften att farmers walka med tex 130 kilo i varje hand! men jag måste äta därefter och träna därefter.

Och nej det finns inga gå ner i vikt på 2 veckor eller marka 250kg på 3 det tar tid och jobb. Skynda långsamt träna kring ett lyft ifall du ska bli starkare så att du inte skadar dig. ifall du vill ha tips eller råd så pma så kan jag kika på det när jag har tid!

Permalänk
Medlem
Skrivet av lorgix:

Har du några belägg för det?

Jag tar min kroppsbyggare till polare som bevis på det. Jag skulle inte vilja vara i hans kläder om han inte fick rätt tillbehör.

Skrivet av bjonss13:

Så här gör jag...
Och jag är på amatör nivå

Är lite småfet har gått från 105 till 75 kg sen mars.
Kör crosstrainer 6 dagar i veckan Första dagen 1mil och 35-40 min skrotlyft. Den dagen tar jag EN kapsel synephrine för bränna mer fetten timme innan träning. BCAA Aminosyror för återhämtning och musklernas återhämtning i pulverform som blandas enligt recept... Dag två vilar jag från styrketräning istället kör jag 2 mil på crosstrainern. Nivå 8 av 16.. sen kör jag så varannan dag...

Mitt mål är att bränna bort fläsket och få en snygg kropp. Och får lov att säga pulvret ger effekt.

Samt äta nyttigt inte vräka i sig massa godis o läsk eller öl sprit vin.

Här har vi någon som verkligen är på rätt väg.

Skrivet av chipw00t:

Skulle inte tro det.

Fortsätt med att leva i illusion då, kolla lite på vad människan har skapat som t.ex bilar datorer psykedeliska droger anabola osv.
Tror du då att t.ex kreatin aminosyror och annat är en konst att fixa fram?

/Lifooz

Visa signatur

Deepcool Matrexx 30 & MSI Z87-G43 Gaming!
Intel Inside Core I7 4790K med AMD Radeon R9 390!
Rubbet strömförsörjs av Corsair RM750X!

Permalänk
Medlem

Det enda kosttillskottet man kan behöva är multivitamin, men äter du mycket grönsaker kan du tillochmed skippa det.

Permalänk
Medlem

@Lifooz:

http://ironmanmagazine.se/kenny-dahlstrom-stravar-mot-toppen/ Kenny Dahlström, är ett praktexempel på att man endast behöver mycket mat, bra mat.

Ontopic, jag har som sagt tävlat i flera år i kamsport och gymmat väldigt mycket. När jag började gymma så körde jag all in på kosttillskotten, dosera det, shake här en shake där etc. Fick absolut resultat men tror knappast det var just kosttillskottens förtjänst. Hade sedan ett långt uppehåll och övergick till kampsporten. Körde helt utan där och fick riktigt bra resultat, tappade givetvis volym men det är för att det är en annan träningsform. Började sedan träna vid årskiftet igen på gym och har hittat tillbaka till min gamla toppform på ca 4 månader med enbart MAT! Hade absolut träningsgrunderna men åt mycket och bra mat och resultaten kom i en lugn men stadig takt.

Visa signatur

Chassi: Fractal design Define C Mobo: aorus x570 elite
Cpu Ryzen 3600 Kylare noctua nh-d15Gpu 7900XT Ram g.skill flare x black
Kingston a2000 1TB 2x PSU: EVGA SuperNova 850 G2

Permalänk
Medlem

Kul blandning på svar.

Vill du maximera träningen så gäller det att få i sig rätt föda/ämnen.
Det måste inte vara tillskott, det är bara lättare att dosera.

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Permalänk
Medlem

Kul med såna vänner som tror dom vet allt och bäst..

Vad har du för mål med din träning?
Träna för att det är kul och bli lite biffig eller mer åt kroppsbyggar hållet?

Visa signatur

Desktop|Intel i5 12600|Asus Prime B760 Plus|Nvidia RTX 3070|Corsair DDR5 2x16GB|1TB M.2/1TB SSD
Mouse|Sensei Ten|Keyboard|Xtrfy K4|Monitor|Asus PG279QM|Asus PG279QZ
Laptop|HP ProBook 4320s I3|525GB SSD|4GB DDR3|NAS|Synology 412+ 30TB
Phone|iPhone 13 128GB|Tab|Mi Pad 4 64GB|HTPC|Google TV|Server|Intel Nuc

Permalänk
Medlem
Skrivet av NatureBoyyy:

http://ironmanmagazine.se/kenny-dahlstrom-stravar-mot-toppen/ Kenny Dahlström, är ett praktexempel på att man endast behöver mycket mat, bra mat.

Bara for the record; Jag tror inte för en sekund att han är ren.

Kroppen håller inte så stora och fylliga muskler vid så pass låg kroppsfettnivå. Utan AAS alltså.

Inget personligt, han har inte förtjänat det mindre än någon annan som ser ut sådär.

Skrivet av Lifooz:

Jag tar min kroppsbyggare till polare som bevis på det. Jag skulle inte vilja vara i hans kläder om han inte fick rätt tillbehör.

/Lifooz

Så din kompis hävdar att lagliga tillskott kan halvera återhämtningstiden vid seriös resistansträning, har jag förstått dig rätt då?

Permalänk
Medlem
Skrivet av lorgix:

Bara for the record; Jag tror inte för en sekund att han är ren.

Kroppen håller inte så stora och fylliga muskler vid så pass låg kroppsfettnivå. Utan AAS alltså.

Inget personligt, han har inte förtjänat det mindre än någon annan som ser ut sådär.

Så din kompis hävdar att lagliga tillskott kan halvera återhämtningstiden vid seriös resistansträning, har jag förstått dig rätt då?

Ja, det är så han har beskrivet det iallfall.
/Lifooz

Visa signatur

Deepcool Matrexx 30 & MSI Z87-G43 Gaming!
Intel Inside Core I7 4790K med AMD Radeon R9 390!
Rubbet strömförsörjs av Corsair RM750X!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lifooz:

Ja, det är så han har beskrivet det iallfall.
/Lifooz

OK. Låt mig säga såhär: Du kan inte hitta belägg för att något sådant är möjligt.

Permalänk
Medlem

passa dig för att få fel "kosttillskott" bara "läs steroider" hjärta med mm växer onaturligt...
Gör som karl-alfred käka spenat

Visa signatur

ENTHOO PRIMO CORSAIR RM 1000W MAXIMUS VII FORMULA 4790K 4.6 1.2V 4x8 CORSAIR 2400 Msi Gtx 1080 TI VATTENKYLD W10

Permalänk
Medlem

Tillskott skall endast ätas när man lider av brist på något, vilket man inte gör om man äter normal kost.
Att proppa i sig massa extra vitaminer och mineral kan vara direkt skadligt, främst för lever och njurar.
Den enda forskningen jag har läst/sett där tillskott kan vara aktuellt gäller idrottare på elitnivå.

Visa signatur

Asus ROG Strix Z370-H Gaming | Intel Core i7-8700K | AMD Radeon RX 6950 XT | Corsair Vengeance LPX 3500 MHz 2x16 GB 16-18-18-38 | Diverse lagring | Fractal Design - Define R5 | Corsair RM1000x

C64 | C64C | NES | Amiga 500 | Mega Drive | Game Gear | SNES | N64 (RGB) | GCN | DS Lite | Xbox 360 | Wii | 3DS XL | Wii U | New 3DS XL | PS4 Pro | Switch