Bitcoin-skaparens identitet uppges avslöjad

Permalänk
Medlem
Skrivet av RedbullF1:

Det var faktiskt jag som skapade bitcoin

Då får du se till att sälja av lite så att du kan se till att ni får en bättre motor än nuvarande Renault.

Visa signatur

macOS: MacBook Air 13" [M1/16/256GB], MacBook Pro 16" [M2/32/512GB], iOS: iPad Mini [128GB/LTE], iPad Pro 12,9" [M1/512GB/LTE], iPhone SE3 [128GB], Apple Watch Series 6 44mm [LTE], LG 77" OLED C2 [OLED77C25LB]
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
Skriv under ett upprop för en grönare energipolitik: https://energiupproret.se/

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Även om den personen som verkligen skapade bitcoin "erkände det" skulle denne bli misstrodd. Internet är idag så fullproppat med konspirationsteoretiker och folk som tror att åsikter och fakta är samma sak så det är lögn i fan att få igenom en sådan här sak, även om det vore sant.

Själv tror jag att USA skapade Bitcoin på Area 51 och landade på månen som en skenmanöver, för att sedan ge tekniken till de Aliens som landat där.

Yupp. Bitconsmining är egentligen det som de använder för att beräkna chemtrails positioner för att få maximal effekt på depopuleringen.

Visa signatur

Hur många datorer är för många?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zotamedu:

Enda som skulle använda bitcoin på Steam är ju folk som råkar sitta på gamla coins som de vill sälja av på ett enkelt sätt.

Lägg till alla knarklangare som säljer droger på TOR och har ett konstant överskott av BTC...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zotamedu:

Steam tror så hårt på Bitcoin att de var noga med att påpeka att de inte rör några bitcoin.

Och? Steam rör inte SEK fastän jag betalar med SEK. Vad har det för betydelse egentligen? Att begära att Steam skall behålla pengarna i Bitcoin är inte en risk de vill ta idag och jag har förståelse för detta.

Skrivet av Zotamedu:

Allt går genom Bitpay vars VDs tidigare jobb var att ta bikinibilder på 13-åriga tjejer.

Återigen Guilt by association. BitPay som företag ansvarar inte för att som har hänt förut.
Och Bullshit tills du kommer med något som helst bevis för detta.

Skrivet av Zotamedu:

Företaget blöder för övrigt pengar och återstår att se hur länge till de är kvar. Deras affärsmodell verkar nu vara samma som alla andra inom kryptovalutor, bränn VC-pengar tills någon köper upp dem. Det fungerade nästan för ChangeTip som istället för att bli uppköpta fick halva personalen plockad av AirBnB.

Generalisering. Alla andra...?
Fallet med Changetip är illa, det håller jag med om. Bitcointip bot var mer eller mindre ett community-project, och jag var emot att de skulle få venture capital från första början.

Skrivet av Zotamedu:

Jag är faktiskt lite förvånad över att ryktet om Steam var sant. Fast kanske är rimligt med tanke på hur snabba på bollen de brukar vara. Enda som skulle använda bitcoin på Steam är ju folk som råkar sitta på gamla coins som de vill sälja av på ett enkelt sätt. För att köpa nya för bara för att sedan köpa spel för dem är ju urbota korkat om man inte av ren princip tycker om att göra saker omotiverat krångligt.

Du har ingen som helst aning om vilka som köper och inte köper, så försök inte påstå det.

Skrivet av Zotamedu:

De huvudsakliga användningsormådena för Bitcoin är idag droger via DNM, gäller bara att ha tur så de inte tar alla pengar och sticker som flertalet har gjort. Tänka sig att man inte kan lita på droghandlare. Sen finns ju miljardindustrin Cryptolocker, Crpytowall och annan ransomware. Cryptowall drog ju in över 300 miljoner dollar vilket är betydligt mer än Bitpay hanterade senaste de släppte några konkreta siffror. En annan stor entreprenör är ju Sergey Mavrodi och hans aldrig sinande pyramidspel. Fast den största trafiken verkar ju vara Kina, om nu man kan lita på deras siffror och där verkar det handla primärt om spekulation och att flytta pengar utomlands.

Håller med dig förutom att du drar in Sergey Mavrodi i det hela, utan direkt anledning. Du gör verkligen allt för att smutskasta bitcoin.

Skrivet av Zotamedu:

Det behöver inte krävas en superdator för att 2 ska vara sann. secp256k1 är en udda kurva så det är möjligt att det finns inbyggda bakdörrar vilket har diskuterats i flera år. Det verkar dock inte alltför troligt just nu. Intressant om någon lyckats hacka Gavins Reddit och blogg. Låter som en bra person att ha vid rodret. Nu verkar det som att Gavin själv förnekar att han blivit hackad.
https://twitter.com/btctn/status/727145824510058496

secp256k1 är en udda kurva men det spekuleras att det var medvetet valt för att just undvika en bakdörr, den är väldigt lik en annan kurva (secp256r) som är väl beprövad, men kan ha en bakdörr hos NSA/Amerikanska staten.

Skrivet av Zotamedu:

Fast det kontot kanske också är hackat eller så är Gavin grundlurad. Eller så kanske han bara är sur för att hans försök att faktiskt utveckla någon har blivit stoppade gång på gång. Han är ju tydligen en kättare som försöker pilla på Satoshis heliga 1 MB block. 2.7 transaktioner per sekund är tydligen fullt tillräckligt för all framtid. Det är svårt att ta bitcoin på allvar när alla stora namn beter sig som småbarn, är kriminella, inkompetenta eller i vissa fall, alla tre.

Du verkar kunna väldigt mycket om Bitcoin vilket får mig att undra varför du visar sådan skepsis/hat. Det är lite märkligt att du kan så mycket och verkar ändå rätt intresserad fastän du inte verkar finna något med Bitcoin bra/användbart alls.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zotamedu:

Enda som skulle använda bitcoin på Steam är ju folk som råkar sitta på gamla coins som de vill sälja av på ett enkelt sätt. För att köpa nya för bara för att sedan köpa spel för dem är ju urbota korkat om man inte av ren princip tycker om att göra saker omotiverat krångligt.

Du inser att det finns folk som inte har tillgång till våran moderna bankinfrastruktur vi har inom EU? Jag spelar med folk som kommer från länder i Östeuropa där man t.ex inte ens kan ha Paypalkonton som kan betala för saker (bara ta emot). Testa att skicka en banköverföring till t.ex Serbien ska du få se hur billigt och bra banksystemen fungerar i världen när man rör sig utanför EU.

Är många där nere som handlar en hel del med virtuella valutor/items/skins och en hel del av dom har börjat använda BTC då alla andra alternativ har extemt höga avgifter med våra mått mätt.

Sen har vi ju tom länder inom EU där det varit problem, jag vet inte om det fortfarande gäller men under 2015 kunde Greker t.ex inte betala sina WoW subs med kreditkort då landet blockade alla utlandsköp pga valutakontroll. Det är lätt att sitta som bortskämd Svensk och säga att nånting är meningslöst men då måste man komma ihåg att vi är ett av dom absolut moderna/stabila länder i världen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av jonas1972:

Vem bryr sig ens? Bitcoin är och förblir ett pyramidalt floppskojeri ändå där endast ett fåtal har tjänat något:-)

Tror du har missat lite vad poängen med bitcoin är. Det är en valuta precis som sedlarna i din plånbok. Visst är bitcoin en påhittad valuta, men det är alla andra valutor också.

Med det sagt så har inte jag heller särskilt mycket förtroende för det.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

Främsta skälet att jag inte tror på detta är att om han var den riktiga skaparen så hade ju inte varit så himla dum att erkänna det.

Han har nu starka krafter emot sig livet ut.. Och han kommer nog utsättas för diverse påtryckningar.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Immersion:

Han har nu starka krafter emot sig livet ut.. Och han kommer nog utsättas för diverse påtryckningar.

Till vilken nytta? Även om han är skaparen av bitcoin så har han ju absolut ingen makt över dess framtid. Han kan inte bara "ta tillbaks" bitcoin från massorna direkt. Finns absolut ingen poäng med att utsätta honom för påtryckningar, och finns därför absolut ingen poäng för honom att känna sig hotad.

Permalänk
Medlem

@anon214934: Det han syftar på är nog att den som började mina coins hade det jävligt enkelt och lär sitta på en förmögenhet i dagens värde

Visa signatur

| Fractal Design R4 | Asus Maximus VII Hero | Intel i7 4970k | Asus R290X DirectCU | Corsair HX850W | TEAM 16GB 2133 Mhz | Samsung 840 PRO 256GB SSD | WD RED 3TB|

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon214934:

Till vilken nytta? Även om han är skaparen av bitcoin så har han ju absolut ingen makt över dess framtid. Han kan inte bara "ta tillbaks" bitcoin från massorna direkt. Finns absolut ingen poäng med att utsätta honom för påtryckningar, och finns därför absolut ingen poäng för honom att känna sig hotad.

Du inser värdet han eventuellt sitter på? Du tror inte att andra mångmiljardärer dagligen utsätts för hot och påtryckningar?

Visa signatur

pfSense: GA-J1900N-D3V Quad-core Celeron 2GHz, Samsung 4GB, pfSense 2.2.2@USB
ESXi: i5 3470S, Gigabyte GA-B75N, Corsair XMS3 16GB, Intel PRO/1000 VT Quad GbE, Streacom F7C, ESXi@USB
Campfire Audio Lyra II, HiFiMAN HE-400, Yamaha EPH-100, Audioengine D1, FiiO E10

Permalänk
Medlem

Jag är ingen hacker men vad jag förstått så är både Tor och Bitcoin mer eller mindre under kontroll av den amerikanska staten, iaf den förstnämnda men i den andra fallet så används det flitigt hur som helst. Med tanke på att det är olagligt att skapa valutor i USA (USD är det enda lagliga betalmedlet), flera guldbaserade valutor har varit tvungna att stänga ner. Bitcoin får iaf vara kvar.

Du kan skydda dig mot andra kriminella och andra stater genom att använda Tor och Bitcoin. Men om du tror att du är skyddad mot den amerikanska staten så är du naiv.

Använder du TOR så hjälper du bara CIA. Inte för att de är intresserade av vad du säger utanför att din trafik hjälper till att dränka deras trafik i ett hav som får deras fiender svårare att avlyssna deras trafik.

Till och med DEA som ligger långt under NSA/CIA/FBI i hiarkin har tillgång till TOR-nycklar efter begäran. Så om du handlar droger över TOR så ska du se upp. Bäst är om du lägger ner helt enkelt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pudeln:

Jag är ingen hacker men vad jag förstått så är både Tor och Bitcoin mer eller mindre under kontroll av den amerikanska staten, iaf den förstnämnda men i den andra fallet så används det flitigt hur som helst. Med tanke på att det är olagligt att skapa valutor i USA (USD är det enda lagliga betalmedlet), flera guldbaserade valutor har varit tvungna att stänga ner. Bitcoin får iaf vara kvar.

Du kan skydda dig mot andra kriminella och andra stater genom att använda Tor och Bitcoin. Men om du tror att du är skyddad mot den amerikanska staten så är du naiv.

Använder du TOR så hjälper du bara CIA. Inte för att de är intresserade av vad du säger utanför att din trafik hjälper till att dränka deras trafik i ett hav som får deras fiender svårare att avlyssna deras trafik.

Till och med DEA som ligger långt under NSA/CIA/FBI i hiarkin har tillgång till TOR-nycklar efter begäran. Så om du handlar droger över TOR så ska du se upp. Bäst är om du lägger ner helt enkelt.

Har du någon källa till ditt sista påstående? Jag är ganska övertygad om att TOR nätverket inte loggar några nycklar. Det vore helt ologiskt att CIA hade velat ha någon form av bakdörr i nätverket som de själv skyddar sig bakom. Om de skulle logga nycklar så finns det alltid en chans att även deras egna nycklar skulle läcka.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pudeln:

Jag är ingen hacker men vad jag förstått så är både Tor och Bitcoin mer eller mindre under kontroll av den amerikanska staten, iaf den förstnämnda men i den andra fallet så används det flitigt hur som helst.

Nej, det är väl ändå vissa noder som misstänkts vara kontrollerade av amerikanska staten - vilket gör att ifall du är på clearnet kan NSA/någon annan aktör övervaka dig, så vitt jag vet spelar det ingen roll i darknet ifall USA äger några noder.

Skrivet av Pudeln:

Med tanke på att det är olagligt att skapa valutor i USA (USD är det enda lagliga betalmedlet), flera guldbaserade valutor har varit tvungna att stänga ner. Bitcoin får iaf vara kvar.

Det går inte att stoppa bitcoin, på samma sätt som att det inte går att stoppa bittorrent.
Det är ju det som är unikt i detta fall. Det går verkligen inte att göra något åt det, rent tekniskt. De skulle kunna bannlysa innehav av Bitcoin, men rent rättssäkerhetsmässigt blir det väldigt krångligt, eftersom man löper risken att inkludera tvspels-valutor såsom World of Warcraft-guld.

Skrivet av Pudeln:

Du kan skydda dig mot andra kriminella och andra stater genom att använda Tor och Bitcoin. Men om du tror att du är skyddad mot den amerikanska staten så är du naiv.

Detta är endast ett påstående från din sida.
Och jag börjar undra ifall du ens vet vad Bitcoin är för något ifall du tror att man skyddar sig mot kriminella genom att använda Bitcoin. Bitcoin lägger ju direkt ansvar till individen.

Skrivet av Pudeln:

Använder du TOR så hjälper du bara CIA. Inte för att de är intresserade av vad du säger utanför att din trafik hjälper till att dränka deras trafik i ett hav som får deras fiender svårare att avlyssna deras trafik.

Till och med DEA som ligger långt under NSA/CIA/FBI i hiarkin har tillgång till TOR-nycklar efter begäran. Så om du handlar droger över TOR så ska du se upp.

Ja det är bättre att använda en vanlig webbläsare för att köpa droger? Amirite?
Har du några som helst bevis för dina påståenden? Om inte förblir det halvdana konspirationsteorier.

För övrigt så har OpenBazaar släppts skarpt, det är bara en tidsfråga om när DarkBazaar släpps som kommer att använda TCP med Tor eller någon annat darknet-protokoll.

Skrivet av Pudeln:

Bäst är om du lägger ner helt enkelt.

Jag använder bitcoin hur mycket jag vill och det finns inget du kan göra för att stoppa det. Ditt inlägg diskuterar mest Tor och konspirationsteorier. Det finns relevans till Bitcoin.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pudeln:

Jag är ingen hacker men vad jag förstått så är både Tor och Bitcoin mer eller mindre under kontroll av den amerikanska staten, iaf den förstnämnda men i den andra fallet så används det flitigt hur som helst. Med tanke på att det är olagligt att skapa valutor i USA (USD är det enda lagliga betalmedlet), flera guldbaserade valutor har varit tvungna att stänga ner. Bitcoin får iaf vara kvar.

Du kan skydda dig mot andra kriminella och andra stater genom att använda Tor och Bitcoin. Men om du tror att du är skyddad mot den amerikanska staten så är du naiv.

Använder du TOR så hjälper du bara CIA. Inte för att de är intresserade av vad du säger utanför att din trafik hjälper till att dränka deras trafik i ett hav som får deras fiender svårare att avlyssna deras trafik.

Till och med DEA som ligger långt under NSA/CIA/FBI i hiarkin har tillgång till TOR-nycklar efter begäran. Så om du handlar droger över TOR så ska du se upp. Bäst är om du lägger ner helt enkelt.

Det är sant att Tor skapades av amerikanska staten och att det släpptes fritt för att att stärka skyddet. Men projektet är Open source och drivs av en ideell förening sedan flera år. Du får gärna komma med källor som stärker din teori om att de har tillgång till alla Tor-nycklar.

Att Bitcoin skulle vara skapat av staten är ren konspirationsteori som helt saknar grund.

Permalänk
Avstängd

Bitcoin, the gold of the black market.

Permalänk
Medlem

... en bitcoin är värt över 400$ idag och han som skapare betalade sig själv en miljon bitcoin för jobbet.. hyfsat bra entreprenörskap

Visa signatur

Om du vill att jag ska se ditt svar så tryck på Citera.

Permalänk

Jag försöker hålla min identitet hemlig, vill inte att alla ska veta att jag skapade BItcoin!

Skrivet av martinot:

Då får du se till att sälja av lite så att du kan se till att ni får en bättre motor än nuvarande Renault.

Visa signatur

CPU: Intel Core i7 3820 3.6 GHz GPU: ASUS GeForce GTX 770 2GB DirectCUII OC SLI
Minne: Crucial Ballistix Elite 16GB DDR3 1866mhz MB: ASUS SABERTOOTH X79 - ATX / X79
PSU: Corsair AX 1200W 80+ Gold Chassi: Cooler Master Storm Trooper
HDD: Corsair Force LS SSD 240 GB Kylare: Hydro i100

Permalänk
Skrivet av anon214934:

Till vilken nytta? Även om han är skaparen av bitcoin så har han ju absolut ingen makt över dess framtid. Han kan inte bara "ta tillbaks" bitcoin från massorna direkt. Finns absolut ingen poäng med att utsätta honom för påtryckningar, och finns därför absolut ingen poäng för honom att känna sig hotad.

Du säger det?. Men du tror inte skaparen har lite mer information ? Information om dess svagheter och hyr man skulle kunna förstöra den

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Immersion:

Du säger det?. Men du tror inte skaparen har lite mer information ? Information om dess svagheter och hyr man skulle kunna förstöra den

Skickades från m.sweclockers.com

Bitcoin-utvecklarna kan idag mer om Bitcoin och kryptografi än vad Satoshi kan.

Permalänk
Skrivet av Cocosoft:

Bitcoin-utvecklarna kan idag mer om Bitcoin och kryptografi än vad Satoshi kan.

Om du säger det så .

Men då valutan bara finns i form av ettor och nollor skulle man inte kunna förstöra hela valutan med hjälp av ett virus ?
Som skapare lär han ha en lite bättre insyn i hela konstruktionen Vad jag menar FBI och liknande kommer nog försöka honom tvinga honom att ge vissa "nycklar" eller liknande som kanske kan förstöra valutan men jag vet inte..

Permalänk
Medlem

Det är inte så enkelt. Blir lite som att försöka släcka ned Internet med ett virus. Om någon mot förmodan skulle lyckas kommer det igång igen när det finns ett antivirus.

Visa signatur

Kör Linux - Yes! We are the 2 percent! And growing... Föreslå inte ens något Windows-exklusivt om jag inte specifikt frågar efter något till Win.
2600K - 18GB RAM - 1TB HDD - 64GB SSD - GTX 650 Ti Boost
Minnesvärda trådar: 1, 2

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pudeln:

Jag är ingen hacker men vad jag förstått så är både Tor och Bitcoin mer eller mindre under kontroll av den amerikanska staten, iaf den förstnämnda men i den andra fallet så används det flitigt hur som helst. Med tanke på att det är olagligt att skapa valutor i USA (USD är det enda lagliga betalmedlet), flera guldbaserade valutor har varit tvungna att stänga ner. Bitcoin får iaf vara kvar.

Vekar ju skapas alternativa valutor med *riktiga pengar* också.
BerkShares, Equal Dollars, Ithaca Hours, Bay Bucks, Cascadia Hour Exchange,
Life Dollars, Downtown Dollars, Potomacs, Local Trade Partners, Brooklyn Torches, Crescents
http://money.cnn.com/galleries/2012/pf/1201/gallery.community...

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Immersion:

Du säger det?. Men du tror inte skaparen har lite mer information ? Information om dess svagheter och hyr man skulle kunna förstöra den

Skickades från m.sweclockers.com

Nej absolut inte. Det han har givit omvärlden är ett protokoll. Helt transparent, inga "gömda" detaljer eller så. I princip en uppsättning regler om hur överföringar ska skötas. Bitcoin har redan blivit peer-reviewed av tusentals forskare och ingenjörer, om satoshi hade vetat något så hade dom också gjort det vid detta laget.

Permalänk
Inaktiv

@zeagan: Dra åt satan, första gången jag fått dessa siffror presenterat för mig ur detta perspektivet. Tokigt mycket potentiella pengar, frågan är ju bara hur mycket BTC han säljer!

Permalänk
Medlem
Skrivet av DunderHoken:

Hallå Aftonclockers.

Det börjar gå åt lite fel håll...

äh det är väl lite nöje ändå

Permalänk
Permalänk