Permalänk
Medlem

Vattenkylning Sabertooth x79

Hej,

Jag har aldrig blivit vän med dessa mini fläktar som sitter på min sabertooth x79 sedan jag byggde datorn 2013 och nu fått mer än nog av de, då de varvar upp och ner för minsta lilla belastning, såå irriterande.. bla det dummaste misstaget jag gjort att köpa ett moderkort med fläktar på.. ångrar mig varje dag tills idag men men gjort är gjort tyvärr.

Hur som helst datorn har kostat mig runt 20k på den tiden och kan inte bara köpa ny idag även om man blir sugen på att uppgradera sig eller bygga något helt nytt med m.2 samt ddr4 osv.

Så nu vill jag istället försöka hitta vattenblock för south bridge på mitt moderkort samt för usb panelen där det också sitter en mini fläkt och samtidigt hittat något vattenblock för cpu, skippar GPU kylning dock… vet inte var jag ska hitta dessa passande blockar och undrar om någon som är kunnig här har lust att hjälpa mig med detta projekt.

Jag har aldrig byggt vattenkylning förut men med tanke på youtube instruktions video så lär man fixa det ganska enkelt.. problemet är att jag inte hittar dessa chipset delar så jag kan köpa de och har sökt en del på google för något som skulle passa min sabertooth x79 men hittar inget vettigt som man kan köpa i dagsläget utan bara bilder för det mesta med utgående modeller osv.

Folk verkar ha kört på MB-ASSTX79 Water Block men inget som är tillgänglig nu ?

Finns det andra modeller som ni kanske känner till som skulle kunna passa till mitt moderkort.. vore jätte tacksam om någon kunde hjälpa. Tack!

http://www.overclock.net/t/1313283/x79-sabertooth-naked

Permalänk
Administrativ avgift

@daviddx: Stäng av fläktarna i BIOS bara?

Visa signatur

Jonsbo i100| 7950x3D | B650-i | 2x16GB DDR5 CL30@6000 | 2TB m.2 | 4090 TUF | SF600 | Samsung G9 49 | Vive Focus 3 | Noctua fans | Custom loop

Permalänk
Medlem

@andra94:

Jag tror inte att det går att stänga av de helt om jag ska vara ärlig, iafl på denna asus.. det går säkert bra på andra modeller... men även om det skulle gå så skulle cpu tempen skjuta i höjden som bara den.. så det är nog inget jag är sugen på utan jag måste helt enkelt ta bort dessa fläktar och gå över till vattenkylning helt och hållet.
Jag vill ändå slå två flugor i en smäll dels snygga till datorn och dels få ner cpu samt chipset tempen rejält under belastning samt idle...

Just nu ligger cpu tempen på runt 40c och så fort jag öppnar några webbläsare flikar samt kollar på några youtube video så drar tempen upp till 50c och då börjar även southbridge tempen gå upp och därmed spinner fläktarna på ordentligt tills man stänger av dessa flikar etc... det känns helt enkelt förjävligt att leva med en dator i denna prisklass och ändå sitta och lida på det sättet.
cpu är Intel Core i7 3930K 3,2GHz förresten.