USA slopar lag om nätneutralitet

Permalänk
Medlem
Skrivet av Noob I am:

@Implor: Tror redan At&T redan har lägst kundnöjdhet het i hela USA. Lägre än företag vars misstag dödar människor typ GM. Sedan finns det oftast precis som i Sverige bara en internet leverantör så varför skulle dom bry sig, människor köper internet ändå.

Fast där har du lite fel :). Vi har normalt minst 2-3 alternativ. Finns ADSL så är det nästan alltid minst två leverantörer + du har 4G att surfa över som alternativ.

Bor du i stan med fiber så kan du har 15 bolag i öppet nätverk + ADSL + 4G.

Enda med bara en leverantör är folk i inlandet utan 3G/4G täckning och bara Telia ADSL. Iofs så finns nästan alltid Net1 då också.

Visa signatur

| CPU: Intel i7 7700k | RAM: Crucial DDR4 OC @2400mhz 16GB (2x8GB) | GPU: EVGA GeForce RTX 2080 XC GAMING| Mobo: MSI H110I Pro | SSD: Crucial BX200 240GB 2.5" SSD | SSD2: Samsung 850 EVO 500GB 2.5" SSD | Nätagg: be quiet! SFX L Power 600W | Kylare: NZXT Kraken X62 | Chassi: Fractal Design Nano S | OS: Windows 10 Pro

Permalänk
Musikälskare

Det är långt från över, det är inte satt i sten än vad jag förstår och ska röstas igenom några gånger till i andra instanser

EDIT: Tyvärr är många/alla politiker relaterade till detta "mutade" av FCC/Verizon, så det ser inte ljust ut, vi får se

Visa signatur

❀ Monitor: ASUS Swift 27" @ 1440p/165Hz ❀ CPU: Ryzen 7700X ❀ Cooling: Corsair H170i ELITE 420mm ❀ GPU: MSI 3080 Ti SUPRIM X ❀ Memory: Corsair 32GB DDR5 Vengeance ❀ Motherboard: ASUS Crosshair X670E Hero ❀ M.2: Samsung 980 Pro ❀ PSU: Corsair HX1200 ❀ Chassi: Corsair 7000X ❀ Time Spy: 19 340

📷 Mina fotografier
🎧 Vad lyssnar du på just nu?

Permalänk
Medlem
Skrivet av VresiBerba:

Nej, för att det Svenska folket skall resa sig krävs ett förbud mot Piratebay, då jävlar!!!

Det är väldigt olikt svenskar att resa sig mot regeringen. Vi kommer sitta och tjura hemma i stugorna och knyta näven i fickan. Annars hade fler varit emot FRA och IPRED.

Visa signatur

Akashiro 0.9: Ryzen 5 7600, Radeon RX 7800XT Pure: 64/2000
https://podcasters.spotify.com/pod/show/thomaseron

Permalänk
Medlem
Skrivet av GilbertG:

Oerhört ironinskt för ett land som bygger hela sin självbild och mången system på (val)frihet. Men det är väl bara valfrihet för företag när det väl kommer till kritan.

USA är nidbilden av kapitalistiskt samhälle i dess sämsta form. Politiker går företags ärenden på bekostnad av sina väljare och väljarna är så hjärntvättade att de helt enkelt hänger med. Det var ju klart redan när Trump började sätta sina "män" på diverse platser i statsskicket att det skulle bli en tid av företags företräde före väljarna.

Skrivet av RaZman:

Blir lättare när vi lämnar EU-skräpet långt bakom oss.

Du menar "EU skräpet" som iallafall försöker hålla internet fritt?

Skrivet av RaZman:

"4 715 svarande"

Verkligen representativt.

Är ramverket slumpmässigt valt så är det så representativt man kan komma utan att fråga en majoritet av den svenska befolkningen. Vilket i sin tur skulle ta enormt med tid. Faktum är den svenska befolkningen är mer positivt inställd till EU idag än vad de var 1995 då man röstade om det. Detta har flertalet undersökningar pekat på de senaste åren.

*** raderat ***

Citerat inlägg raderat. Off-topic.
Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact w/ Dark Tint | Intel i5 12600K | Asus ROG Strix B660-F | 32 GB Corsair DDR5 5600 MHz CL36 | MSI Geforce RTX 3060 TI Ventus 2X OCV1 | 512 GB Samsung Pro 850 SSD + 2TB WD Black SN850 NVME PCI-E 4.0 | Corsair RM750X |

Permalänk
Medlem

Jag har då sloopa usa för längesedan

Visa signatur

Ryzoen 3700x x370 AsusCrosshair, Gskill 16Gb 3600Mhz,27tum 144hz 1440p Freesync, 6700XT
bettan dog i5 2500k 4.3Ghz, 16GBram 1600mhz,
Ibland förstår jag inte hur folk tänker.

Permalänk
Medlem

I denna tråd:

Massa sofffilosofiker som inte har någon aning on vad Net Neutrality faktiskt handlar om sitter och diskturerar "Net Neutrality".

Permalänk
Medlem
Skrivet av RaZman:

Mindre statlig kontroll av nätet och den fria marknaden gör det per definition mer fritt, ja.

Så dumt så klockorna stannar. Nu går det från balans till total företagskontroll, dvs mindre frihet. Motsatsen är alltså då e.x Kina där det är total statlig kontroll.

Den enda friheten som finns är alltså balans mellan staten och ISP:erna, som då båda får jobba för dig som konsument för att behålla din röst och ditt månadsabonnemang.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Nybörjare på Linux? Se hit! #15665841

Permalänk
Medlem
Skrivet av RaZman:

Blir lättare när vi lämnar EU-skräpet långt bakom oss.

Även om jag är mer positiv än negativ till EU så är det inte en diskussion jag ger mig in på här.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Starka åsikter om onödiga saker.

Permalänk
Medlem
Skrivet av RaZman:

Mindre statlig kontroll av nätet och den fria marknaden gör det per definition mer fritt, ja.

Du är inte helt utan semantisk poäng; anarki är mer fritt än vad vi har nu. Om ett företag hade rätt att mörda sin konkurrents VD skulle det också vara en friare marknad eftersom de skulle ha en rättighet de för närvarande inte har.
Men då ser du det bara från leverantörens perspektiv.
Det du menar är att leverantörmarknaden blir per definition friare. Det är inte detsamma som att säga att internet i sig blir mer fritt - per definition blir internet varken friare eller mer stängt på grund av den här lagen. Men den ger leverantörerna varenda möjlighet att göra internet mindre fritt, och det kommer de också göra. Så semantiska argument hit och dit är ju trevligt, men poängen består: denna lagändring kommer att göra internet mindre fritt då det var hela poängen med den.

Visa signatur

Ryzen 7 7800X3D | RTX 3070 | 2x32GB DDR5-5600 | B650M Pro RS WiFi
Define R5 Blackout | Noctua NH-U14S | EVGA G2 SuperNOVA 850W
G502 Proteus Spectrum | Vortex Pok3r RGB

Permalänk
Medlem
Skrivet av RaZman:

Mindre statlig kontroll av nätet och den fria marknaden gör det per definition mer fritt, ja.

Låt oss även ta bort lagarna mot slaveri i Sverige! Varför ska inte jag ha möjligheten att förslava Sveriges hela befolkning? Ett Sverige med mindre statlig kontroll av slaveri, där alla tvångsarbetar för mitt bästa, är ju per definition mer fritt. Ni är väl inte emot frihet?

Permalänk
Medlem

"nätleverantörerna kommer kunna göra vad som helst"
Nej, FCC reglerar fortfarande vad nätleverantörerna kan göra - så har det varit INNAN Net Neutrality infördes och det kommer fortfarande vara så efter att det tagits bort.

"MEN FRIHET"
Så varför kan en person säljer en tjänst bör ha FRIHETen att välja vem hen säljer den tjänsten till och till vilket pris. Att man ska tvinga speciellt internetleverantörer att operera under separata regler medans man skriker FRIHET låter som hyckleri och facistiskt om du frågar mig.

Huvudsaken med Net Neutrality är att den inte har något med Nätneutralitet att göra då lagens ändamål är ett av punkterna som ger regeringen möjlighet att tvinga internetleveratörer att censurera/ta bort vad de anser är "fientlig propaganda". Det som den övriga ignoranta massan pappegojat runt i 90% av denna tråd är saker som redan reglerades av FCC FÖRE införandet Net Neutrality och kommer fortfarande regleras av FCC även efter borttagning av det. Denna händelse bör hyllas då FCC tar bort missbrukbar makt från regeringen med avskaffande av denna regel men [edit: vissa håller inte med] *** raderat ***. Skrattretande att vi gått 500 år fram i tiden men folk är fortfarande lika lättlurade som förut.

§ 1.5 - onödig svepande benämning på meningsmotståndare
Permalänk
Medlem

Det hela är tyvärr mycket enkelt. Pengarna bestämmer i USA. Det är en Kalle Anka- demokrati. Kommer nu att bli helt omöjligt för små aktörer att göra sig synliga på nätet i USA och oberoende journalistik kommer bli otroligt lidande. Hoppas bara att folket själva inser detta men den sannolikheten är ju inte stor. Internet blir en propagandamaskin till för låginkomsttagare utan kritiskt tänkande.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Kids, always eat your vegetables and ALWAYS check run as administrator.

Permalänk
Hjälpsam

Jag tillhör de som förspråkar marknadsekonomi men har med åren insett att denna inte fungerar i monopolsituationer.
Det är därför staten eller det allmänna bör äga infrastrukturen, vägnät, järnvägsnät, bredbandsnät fjärrvärme, telenät, elnät med mera.
Men staten bör även äga viktiga samhällsfunktioner, polis, militär, posten (för att även de i glesbyggd skall få post), järnvägstrafiken (för att minimera antal byten), med mera.
En del kan hävda att detta är socialism, men det behöver det inte vara, även konservatismen förespråkar starka nationella funktioner.
Vad det inte är, är tokliberalism, liberalismen får hålla sig till den konkurrensutsatta marknaden med flera valfria aktörer.
Om det allmänna äger bredbandet ökar vår valfrihet att välja en leverantör av bredband, vi tvingas inte längre välja den som äger nätet.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |

Permalänk
Medlem

Jag känner mig tacksam till Bahnhof som erbjuder mig neutral och integritetsskyddande internetuppkoppling.
Den totala yttrandefriheten får inte inskränkas!

@Ratatosk Intressant. Jag anser att det är konkurrens verket/myndighetens jobb att förhindra monopol-situationer.
Jag vill även minnas att lagar om konkurrens skall vara mycket mer utvecklande i USA än i Sverige dessutom. Men jag kanske är naiv.

Permalänk
Medlem

Japp USA dollar landet nu ska dom karva mer pengar i internet men de fungerar bäst i USA länder utanför kan lätt gå runt dom Internet är stort nu .
Men det finns riska att stora data servrar flyttar ut ur USA om dom får stora problem med internet

Visa signatur

Låda thermaltake view 91 M-kort ASUS X399 ROG Zenith Extreme CPU AMD Ryzen Threadripper 1920X 3.5 GHz Kylning Hemma byggd vattenkylning 2 x 480mm + 1 x 420mm radiatorer Minne 8 X 16Gb DDR4 HD SSD 240GB OCZ Trion 100 Grafik Gigabyte Geforce RTX 3080 10GB GAMING OC WATERFORCE WB AGG Corsair RM 1000w 80+ Gold Skärm ASUS 43" ROG Strix XG438QR 4K VA HDR 120 Hz

Permalänk
Medlem

Vad att notera är att lagen om "Open internet rule" är från 2010 inte 2015 i USA. Det som var från 2015 var att få alla ISP: Title-II Compliant under sign free 2010.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Desktop: Moderkort: ASUS STRIX B350-I Gaming | CPU: AMD R7 3700X | RAM: 2x16GB Corsair 3600MHz CL16 | GFX: Radeon RX 6950 XT Red Devil | OS: Windows 11 Pro x64 | Monitor: ASUS PG279Q & ASUS PB278Q

Notebook: ASUS UX482EG i7-1165G7 / 32 GB / 1 TB
Nintendo Switch/New 3DS XL - 1006-2151-2466

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ratatosk:

Jag tillhör de som förspråkar marknadsekonomi men har med åren insett att denna inte fungerar i monopolsituationer.
Det är därför staten eller det allmänna bör äga infrastrukturen, vägnät, järnvägsnät, bredbandsnät fjärrvärme, telenät, elnät med mera.
Men staten bör även äga viktiga samhällsfunktioner, polis, militär, posten (för att även de i glesbyggd skall få post), järnvägstrafiken (för att minimera antal byten), med mera.
En del kan hävda att detta är socialism, men det behöver det inte vara, även konservatismen förespråkar starka nationella funktioner.
Vad det inte är, är tokliberalism, liberalismen får hålla sig till den konkurrensutsatta marknaden med flera valfria aktörer.
Om det allmänna äger bredbandet ökar vår valfrihet att välja en leverantör av bredband, vi tvingas inte längre välja den som äger nätet.

Om staten äger all viktig infrastruktur så har de ju ett monopol och därför säger du emot dig själv.

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact w/ Dark Tint | Intel i5 12600K | Asus ROG Strix B660-F | 32 GB Corsair DDR5 5600 MHz CL36 | MSI Geforce RTX 3060 TI Ventus 2X OCV1 | 512 GB Samsung Pro 850 SSD + 2TB WD Black SN850 NVME PCI-E 4.0 | Corsair RM750X |

Permalänk
Medlem

Blir kul att se hur det påverkar en bra sak kanske är att dåliga ISPs snabbare sållas bort när dom begränsar allt. Vi har väll lite så här trots regler= fri surf på vissa sidor tex fb. Sen måste bbb blocka the piratebay.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem

Redan för 10 år sedan gjordes dystopiska memes om hur internet kommer bli, i framtiden blir det nog abonnemang på allt. Vill du spela på steam? Telia vill ha 100kr. Vill du se youtube? Köp telias youtube paket. Vill du surfa Tidningar? Köp web surf paketet etc..

https://minfil.org/R5H5mad1bc/IMG_0490.PNG

Det blir nog så till slut, tyvärr.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Ryzen 5800x @ 32gb 3200mhz @ 7tb ssd @ 3060ti Fractal r5 @ Arch
i5 4670k @ 24gb 1600mhz @ Fractal r3 @ 12tb ZFS @ Truenas Scale
Thinkpad T450 @ i5 5300u @ 16gb @ 512gb ssd @ 24+48wh batteri @ Debian

Permalänk
Avstängd

Ingen borde förvånas över att republikanerna enbart skapar lagar som gynnar big business. Det finns överhuvudtaget ingenting i deras politik som gynnar andra än de 1% som redan äger mest.

Det bizarra är ju att många missnöjda gärna identifierar sig med rika människor och därmed får man en situation där de som gynnas minst av deras politik röstar på dem.

*** raderat ***

Citerat inlägg raderat. Off-topic.
Permalänk
Medlem

USA har den smutsigaste mest korrupta regeringen, lobbyister och allt vad det heter i hela våran värld. De gömmer det under komplexa och noggrant planerade sätt, dock ibland inte. De är korrupta mot både sitt eget land samt omvärlden.

Visa signatur

i7-10700K 5.1Ghz / 32GB 3.6K Mhz / RTX 4070 Ti // OnePlus 8T
Dark mode √

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Ziddie:

Tur att man lever i den civilserade delen av västvärlden! Helt sjukt att kurruption inte är olagligt i USA om man gör det genom en ”lobby”!

Det är ju inte olagligt i Sverige och EU heller. Hur tror du annars att våra kära politiker säljer ut allt som staten har till sina polare eller hur företag uppmuntrar rätt beslut.

Korruption har blivit legaliserad när det handlar om miljoner. Ända korruptionen som straffas är när någon tjänsteman tar en hundralapp eller liknande. Kan ju inte sakta ner berikningen av de rika genom att kräva att de ska bete sig civiliserat.

Permalänk
Hjälpsam
Skrivet av Zipparn:

Jag känner mig tacksam till Bahnhof som erbjuder mig neutral och integritetsskyddande internetuppkoppling.
Den totala yttrandefriheten får inte inskränkas!

@Ratatosk Intressant. Jag anser att det är konkurrens verket/myndighetens jobb att förhindra monopol-situationer.
Jag vill även minnas att lagar om konkurrens skall vara mycket mer utvecklande i USA än i Sverige dessutom. Men jag kanske är naiv.

Jag har också uppfattat det så att USA har starkare lagar, för att skydda fri konkurrens, deras antitrustlagar kom redan på tretiotalet tror jag, Standard Oil tvingades dela på sig.
Vet dock inte hur väl senare politiker respekterar arvet från den tiden.

I Sverige var det lite av tradition att saker skulle lösas med förhandling mellan stat fackföreningar och företag, här verkade tyvärr staten snarare gynna få aktörer, eftersom det ansågs lättare att förhandla med få.
Med lag skall med land byggas, inte med enskilda samtal under finare taffel, jag föredrar klara målsättningar, regler och lagar.

Med lag skall land bygga inget annat
Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Xinpei:

Om staten äger all viktig infrastruktur så har de ju ett monopol och därför säger du emot dig själv.

Vi alla formar staten och har en viss kontroll även över politiker. Du har exakt noll kontroll över en stor ISP som telia. Det är ännu värre i USA där de flesta har på sin höjd två operatörer att välja mellan.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ureet:

Låt oss även ta bort lagarna mot slaveri i Sverige! Varför ska inte jag ha möjligheten att förslava Sveriges hela befolkning? Ett Sverige med mindre statlig kontroll av slaveri, där alla tvångsarbetar för mitt bästa, är ju per definition mer fritt. Ni är väl inte emot frihet?

Skulle säga att staten gör ett ganska effektivt jobb med förslavningen i vårt land, 70% av lönen till skatt och pensionsålder höjd till graven. Eller du kanske menade mer klassiskt slaver, vilket du borde vara medveten om att den fria marknaden alltid har motarbetat medan det främst förespråkats från statligt håll.

Visa signatur

Define XL R2 || CM Silent Pro M1000 || Asus Z490-F || Intel i9 10900k || Noctua NH-D15 || RTX 2080 || 64GB DDR4 || 1TB 970 Evo Plus M.2 + 1.5TB SSD + 2TB HDD || Win10 Pro

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon127948:

Vi alla formar staten och har en viss kontroll även över politiker. Du har exakt noll kontroll över en stor ISP som telia. Det är ännu värre i USA där de flesta har på sin höjd två operatörer att välja mellan.

Vi har även ett viss kontroll över ISP. Detta görs helt enkelt genom att man köper produkten och kan liknas vid en röst. Om man inte köper produkten eller röstar så kommer företaget eller politikerna behöva antingen ändra strategi eller acceptera att det går dåligt. Och precis som med företag så gäller detta bara om det finns fler än ett parti att rösta på.

Oberoende. Monopol är monopol.

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact w/ Dark Tint | Intel i5 12600K | Asus ROG Strix B660-F | 32 GB Corsair DDR5 5600 MHz CL36 | MSI Geforce RTX 3060 TI Ventus 2X OCV1 | 512 GB Samsung Pro 850 SSD + 2TB WD Black SN850 NVME PCI-E 4.0 | Corsair RM750X |

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon127948:

Det är ännu värre i USA där de flesta har på sin höjd två operatörer att välja mellan.

Skrivet av RaZman:

"Men det finns inga konkurrenter" - Nej, precis. Nätneutralitet gör ett effektivt jobb med att hålla ute dessa.

Du är väl medveten om att i princip alla ISP i USA bedriver "olagliga" monopol.
Det finns ingen konkurrens för att de har en kartell där de kommer överens om vem som äger vilka geografiska regioner.
Det är inte det att det inte finns flera ISP i USA, problemet är att tar du en given fysiskt plats i landet, så finns det bara en ISP att välja på just där - för det har kartellen kommit överens om.

Tycker du inte det är det minsta konstigt att det finns flera ISP, men knappt någon plats i USA där du kan välja på mer än en? Vill de andra bolagen inte tjäna pengar där eller? Nej bristen på konkurrens i USA har inget med lagarna att göra utan beror på att "konkurrenterna" är noga med att inte trampa varandra på tårna (så att de kan ta vilka priser de vill). Eftersom de kan ta hutpriser har de gott om pengar över som de kan spendera på att stämma uppstickare åt helvete istället för att investera i konkurrenskraftiga tjänster gentemot kunderna. (I Sverige fungerar det fint eftersom lagarna säger att de fysiska anslutningarna måste kunna hyras ut till konkurrenter - så det har ingenting med kostnaden av att bygga nät att göra.)

Så anledningen till att jag sa "olagliga" i quotes är för att lagarna var för slappa, och möjliggjorde för företagen att aktivt motarbeta den fria marknaden. Tror du seriöst att bolag som hållit på med en sådant avskyvärt anti-frimarknad befarande nu blivit goda änglar som betalar lobbyister för att främja samma konkurrens som de spenderat år på att noggrant sätta ur spel. De vill bara ha lägre avgifter så deras vinst ökar medan marknaden förblir precis lika ofri och konkurrensen satt precis lika mycket ur spel som innan. Finns inget i detta som kommer upplösa deras kartell eller minska dess kraft. Därmed kan vi med 100% säkerhet säga att den kommer finnas kvar och att det riktiga problemet därmed är helt orört. Jag kan också därmed lova dig att konkurrensen kommer öka med 0% av denna lagändring, och så kommer det fortsätta vara tills kartellen dör.

Visa signatur

SweClockers Dark Pearl tema: http://www.sweclockers.com/forum/trad/1484891
(Rek. Stylus)

Permalänk
Inaktiv

Förvånar mig hur ni alla utgår från att primärt politiska faktorer och lobbyism är det största orosmomentet.

Går du ut och frågar på stan om gratis surf på Facebook är bra, kommer majoriteten att säga ja. Det är inte politiken om Internet det är fel på, tvärtom; här har det framgångsrikt varit ett intresse av att skydda det som människor inte är kapabla att greppa inom ramen för sin begränsade världsuppfattning (trots allt, nätneutralitet kunde ju lika gärna ha rykt för 20 år sedan; incitament har inte förändrats med marknaden).

Konsumenten/kunden är grundproblemet. Politiken har bara möjlighet att "göra det bästa" för människor om dessa sympatiserar med den politik som presenteras. Vad som är "bäst" i teorin är helt irrelevant.

Permalänk
Medlem

Man undrar hur länge USA kan fortsätta vara i framkant inom teknikutvecklingen när de fattar så många bakvända beslut som motarbetar den. De har mycket sämre infrastruktur för Internet än jämförbara länder, att utbilda sig är så dyrt att många inte har råd så företagen tvingas hyra in kvalificerad personal från t.ex. Asien, de vill satsa på kolkraft medan länder som Kina springer ifrån dem inom förnybar energi...Nu ska de avskaffa ett fritt Internet. Hade de gjort detta för 10-15 år sedan hade inte "utmanare" som Facebook kunnat konkurrera med "jättar" som MySpace eftersom MySpace hade gjort den deal med Verizon o.s.v. att deras trafik skulle prioriteras.

Att stora framgångsrika företag som Intel, Apple o.s.v. är baserade i USA beror nog mer på att det var det bästa landet för teknik och vetenskap fram t.o.m. 90-talet. Idag känns det inte så logiskt att etablera sig i USA som teknikföretag.

Visa signatur

Ryzen 7 3800X, Asus Prime X370 Pro, 32 GB LPX 3600, Gainward RTX 3060 Ti Ghost, 7 TB SSD + 4 TB HDD

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pepsin:

Man undrar hur länge USA kan fortsätta vara i framkant inom teknikutvecklingen när de fattar så många bakvända beslut som motarbetar den. De har mycket sämre infrastruktur för Internet än jämförbara länder, att utbilda sig är så dyrt att många inte har råd så företagen tvingas hyra in kvalificerad personal från t.ex. Asien, de vill satsa på kolkraft medan länder som Kina springer ifrån dem inom förnybar energi...Nu ska de avskaffa ett fritt Internet. Hade de gjort detta för 10-15 år sedan hade inte "utmanare" som Facebook kunnat konkurrera med "jättar" som MySpace eftersom MySpace hade gjort den deal med Verizon o.s.v. att deras trafik skulle prioriteras.

Att stora framgångsrika företag som Intel, Apple o.s.v. är baserade i USA beror nog mer på att det var det bästa landet för teknik och vetenskap fram t.o.m. 90-talet. Idag känns det inte så logiskt att etablera sig i USA som teknikföretag.

Vilket är lite ironiskt med tanke på daddy Trumps löften om att göra "America great again" vilket inkluderade att locka tillbaka Amerikanska företag men även göra det lättare för nya att starta upp. Kan inte känns lätt som Trumpväljare just nu..

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact w/ Dark Tint | Intel i5 12600K | Asus ROG Strix B660-F | 32 GB Corsair DDR5 5600 MHz CL36 | MSI Geforce RTX 3060 TI Ventus 2X OCV1 | 512 GB Samsung Pro 850 SSD + 2TB WD Black SN850 NVME PCI-E 4.0 | Corsair RM750X |