Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingfors
Registrerad
Jun 2004

Ordning på nyheter

Har ofta märkt att nyheterna inte bara ordnas efter tid, men också enligt vad SweC anser vara viktigt. T.ex just nu har fredagspanelen flyttats upp över nyheter som dykt upp senare.

Har missat flera nyheter eftersom en nyhet som jag minns att jag redan läst har flyttats ovanför nyheter som jag inte har sett ännu. Kan man som inloggad medlem stänga av denna funktion? Eller att sidan minns vad jag redan har läst, och inte flyttar lästa nyheter ovanför olästa?

Trädvy Permalänk
Chefredaktör
Jacob Hugosson
Plats
Gävle
Registrerad
Okt 2007

Ordningen på nyheter och artiklar samt hur saker presenteras görs manuellt av redaktionen. Det är därför ingen funktion som går att stänga av och vi kan inte heller presentera ex. framsidan på olika sätt för olika användare.

Ett förslag om du vill se allt i strikt kronologisk ordning är att gå in på https://www.sweclockers.com/arkiv. Här kan du även sortera efter typ av innehåll: Nyhet, Test, Artikel, Tävling och Testpilot.

Kontaktas enklast via PM, nyhetstips skickas helst genom SweClockers kontaktformulär. Önskas svar i forumet citera mina inlägg eller pinga @Jacob. Finns även på Twitter.

"Science and technology have progressed to the point where what we build is only constrained by the limits of our own imaginations." – Justin R. Rattner

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Motala
Registrerad
Jan 2006

@Jacob: Skulle verkligen önska att ni INTE la in gamla nyheter före nya. Nu ligger t.ex Android Pie efter "Forumet: SweClockers-medlemmar som bor utomlands" och Jonas "deliddar" Core i7-8700K – färsk kylpasta under värmespridaren" och då missar man nyheter när de kommer. Vet att du skrev att man kan trycka arkiv, men känns som det logiska att ha NYA nyheter överst så man kan se de först.

Allt blir rörigt nu tycker jag. Och allra helst för de som inte besöker hemsidan så ofta, de missar de nyaste nyheterna, och även på mobilen så är det lätt att missa nyheter. Man kollar datum och tror att inget har hänt.

Tänk gärna på annat sätt för att få fart på sidan vid nyhetstorka, inte lägga upp gamla nyheter före nya. Det kanske räcker med "rullande bilderna" ni har längst upp?

Evolv ITX TG - Z270i Gaming Pro Carbon - i7 7700K - Noctua NH-D15s - 16GB Vengenance LPX Black 3000MHz - MSI GTX 1050 2GB Gaming X - M.2 960 Evo 250 GB - Samsung 840 Pro 512GB - Newton R3 600W - Dell U2515H. I hemmet: HTPC NUC I5 * NUC I3

Trädvy Permalänk
Bosmang 🤷
Emil Åkered
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2003

Tjena @Lagers och tack för dina tankar!

Det är väldigt intressant frågeställning du lyfter, just hur vi ska kunna möta olika behov – till exempel, de som vill ha framsidan blandad med gammalt, nytt samt community och de som helst vill ha ett strängt kronologiskt flöde. Där finns mycket gott att gräva i, fina jaktmarker för UX-ninjan @Gurtis!

Som det ser ut idag är "framsidan" enligt nuvrande upplägg dock fönstret som finns utåt, där "huvudflödet" har absolut mest fokus. Där försöker vi blanda allt SweClockers – gammalt vi tycker förtjänar en extra repa, nytt för dagen, forumtrådar, artiklar eller vad det nu kan vara. SweClockers är för många (inte minst mig själv) så mycket mer än bara en nyhetssida, inte minst en fantastisk gemenskap!

Vi testar oss fram lite helt enkelt och håller koll på vad som händer. Feedback som den från dig är givetvis ovärdelig när vi ska utveckla för framtiden, varmt tack! Tills vidare, https://www.sweclockers.com/arkiv som @Jacob föreslog är en vettig lösning. Vi skulle även kunna kika på att exponera den på andra sätt för att göra tydligt "du som vill ha kronologi, titta här!".

Trevlig kväll!

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.
▪ Nöje #1 -> i5-8400 - Z370M-ITX/ac - GTX 1070 - 16 GB DDR4
▪ Nöje #2 -> R5 2600X - MSI X370 - GTX 1080 Ti - 16 GB DDR4
▪ Mobilt -> Surface Pro 4 - m3-6Y30 - 4 GB DDR3
▪ Konsol -> Playstation 4 Pro - Playstation Vita

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Motala
Registrerad
Jan 2006

@emilakered: Tack själv för snabbt svar!

Upplägget med framsidan är bra. Nytt i forumet, Bildremsan med lite fokus-artiklar är bra och dessa tittar man ofta på.

Lite idéer har jag givetvis också.

Att ni lyfter upp hela forumdelar är bra i sig. Men med lite annan design för att särskilja från nyheter, mer som en liten "annons" på 2-3 rader. Sedan dyker det givetvis upp forumtrådar som bara måste in i nyhetsflödet. Man kan även lägga in "Veckans forumdel" eller "Missa inte forumdelen om" i "nytt om forumet"-rutan.

Med gamla artiklar som ni vill ha på framsidan skulle man kanske kunna skriva "Från arkivet: Jonas "deliddar" Core i7-8700K" eller något som markerar att det inte är den nyaste nyheten. På så sätt kan man lätt sortera och gå vidare i flödet.

Om ni skulle annonsera när ni testar "nya" saker, och även kopplar till en forumtråd så skulle ni snabbt få feedback på det ni testar. Sweclockers-medlemmar är ju duktiga på att tycka och tänka

Jag har alltid uppe många flikar med olika forumdelar och läser mycket i forumet, så även för mig så är nyhetsflödet inte det viktigaste med Sweclockers utan forumdelen är mycket viktig. Men jag läser även nästan alla nyheter, recensionerna, artiklar och videos som dyker upp. Så SweC genemskapen är viktig helt klart

Evolv ITX TG - Z270i Gaming Pro Carbon - i7 7700K - Noctua NH-D15s - 16GB Vengenance LPX Black 3000MHz - MSI GTX 1050 2GB Gaming X - M.2 960 Evo 250 GB - Samsung 840 Pro 512GB - Newton R3 600W - Dell U2515H. I hemmet: HTPC NUC I5 * NUC I3

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Linköping
Registrerad
Okt 2006

Så visste inte jag att det var. Jag har alltid antagit att det varit kronologiskt och kollar ofta inte mer än om jag känner igen första nyheten och antar då att det inte hänt något.

Det påminner lite om vissa sociala medier som presenterar inlägg och annat baserat på någon "smart" algoritm. Gillar det inte alls.

Trädvy Permalänk
UX-ninja 🖍️
Vendela "Lill-gurt" Wijk
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2018

Tack för att ni tar er tid och skriver feedback till oss! Det uppskattas verkligen, inte minst av mig som UX:are

Som Emil nämnde så är syftet med framsidan inte att vara ett strikt nyhetsflöde utan det blandas friskt mellan nyheter, artiklar, community - gamla och nya ämnen. Vi är självklart inte ute efter att "lura" någon med hur vi publicerar artiklar utan strävar efter att få till en så bra blandning som möjligt.

Men jag förstår vad ni menar, och om det är många som tänker att det är ett nyhetsflöde så bör det finnas ett sätt att presentera detta bättre. Det skulle i framtiden kunna vara allt från att möjliggöra för en personlig customization av flödet, införa markeringar/kategorier för olika typer av artiklar, till att tydligt skriva när det är en gammal artikel som puffas. Jag tror att det finns många möjligheter här som jag gärna undersöker närmare. Tack för dina förslag @Lagers!

Med detta sagt vill jag också be alla andra som har åsikter och tankar om detta att dela med er! Jag försöker snappa upp så mycket som jag kan i forumet, men ni är hemskt välkomna att skriva direkt till mig också om ni har mer konkreta idéer. (Detta gäller såklart allt som rör upplevelsen av hemsidan, jag är idel öra).

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingfors
Registrerad
Jun 2004

Ni kunde också ha en ruta just på framsidan som man kan kryssa för att få saker i kronologisk ordning.

Det är inte bara "gammalt från arkivet", utan även större/viktigare nyheter/recensioner som bara är någon dag gamla som lyfts fram för uppmärksamhet. Så det är inte så enkelt som att bara prefixa med "Från arkivet:". Just den kronologiska ordningen är viktig för mig för att man inte ska missa något. Jag som läser allt förr eller senare genom att scrolla till senaste nyheten jag läst, kommer ändå inte missa dessa viktiga nyheter, så för mig är det bara nackdelar med omsorteringen och inga fördelar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Degdala
Registrerad
Okt 2009

Detta eviga bumpandet av nyheter

Är det bara jag som stör mig på att swec "bumpar" upp nyheter som jag redan läst? Nu senast handlade det om nån tröja ni säljer, kul för er men trist för mig som scrollar ner till den och tänker att jag läst resten. Istället missar jag grejer som att Telia överklagar domen om blockering av fildelningssajter.

Jag upptäcker ibland mitt misstag, oftast i rekommenderade forumtrådar eller liknande, men jag kan ju inte säga att jag upptäcker 100%.

Problemet uppstår oftast på mobilsajten, läser sällan swec vid datorn.

Jag antar att det är en "feature" för att trycka extra på vissa nyheter eller artiklar, men när jag som användare inte får bumpa trådar i forumet känns det inte rätt att det sker på förstasidan.

Hoppas inte inlägget verkar alldeles för surt, har ni en bra anledning till beteendet så hör jag gärna på den.

PS. Jag har nog nån lättare form av ocd så det spelar kanske också in. Man ändrar inte ordningen på saker "bara för att".

| i5 4670k@stock + Noctua NH-U12s | GA-Z87X-UD3H | 16GB Corsair Vengeance LP 1600MHz | Asus GTX 1060 Strix OC | Define R4 + Noctua NF-A14 (x2) & NF-S12A + Noctua NA-FC1 | FD Newton R3 600W | Intel 730 240GB + Crucial MX300 2TB |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västra Götaland
Registrerad
Mar 2016

Därför jag sällan läser sidor som Swec, IDG, FZ, Swedroid mm på mobilen. Visst finns mobilsidor men har man stor skärm så kör man hellre desktopvarianten.

Ryzen 1800X - Palit Nvidia GTX 1080 - Samsung (2016) 4K UHD TV som skärm och Samsung HW-K960 till ljudet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Jun 2018

Tycker mig också se lite äldre saker som postas om igen med dagens datum satt. Mig stör det inte men trodde jag inbillade mig saker

Enthoo Evolv ATX | Asus ROG Strix Z370-H Gaming | Delid 8700K UV 1.100v | NH-D15 | 32GB DDR4 | NVME M2 960 500GB | AG271QG | Gigabyte 1080Ti | R1600T3 Edifier | Sony MDR-1A | Cerberus MK II | Corsair Gaming Sabre Optical |
Windows 2019 x64 Enterprise LTSC

iBurningMan på Discord | Gilla Inlägg som är bra!

Trädvy Permalänk
Community Manager
Forumledare
Registrerad
Jun 2005

*sammanfogade med en äldre tråd i samma ämne*

Anropar @Gurtis, UX mästarinnan, så hon får läsa era tankar i frågan.

Forumregler | Synpunkter på moderering i forumet? Kontakta via PM, Email eller kontaktformuläret.
Huvudadmin för Geeks Discord - Mötesplatsen för gamers

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Dec 2009

Har inga åsikter angående den kronologiska ordningen eller att man "bumpar" nyheter. Ser både fördelar och nackdelar med bägge, upp till sweclockers vad de tror är bäst.
Däremot vill jag bara säga att jag är glad över att ni gör det manuellt. För jag antog att det var "algoritmer" som pushade upp den populäraste nyheten (läs: till slut blir det en ekokammare och en click-fest, där man varken får supa eller dansa). Vet att Buzz/Facebook/Twitter/mm har ett automagiskt/dynamiskt flöde där en algoritm bestämmer vad som är "hett just nu". Som sagt. är glad att inte Swec har tagit den vägen

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kungälv
Registrerad
Nov 2007

Detta är otroligt irriterande, snälla, fixa ett alternativ så man kan få det kronologiskt!

Asus Prime X470-pro | AMD Ryzen 7 2700X | Corsair H115i | MSI GTX 1070 Gaming X | G.Skill Ripjaws 32 GB 3200 MHz | Samsung 970 EVO 1TB | Corsair RM750x v2 | Fractal Design Define S