Permalänk
Avstängd

Hur brer ni erat knäcke?

Hej!

För mig har det alltid varit självklart vilken sida man brer knäckebröd på, den plana sidan - ej den gropiga. Men på senare tid har jag mött människor i min vardag som brer på den gropiga sidan, våra blickar möts och sedan har det inte varit mer med det.

Men nu är det så att jag nyligen åt middag med några vänner. En ny människa har tillkommit i våran vänskapskrets, och den människan brer enligt min åsikt på fel sida. Vi iakttog snabbt varandras sätt att bre smör, och den andra människan tog första steget i att fråga hur jag kan bre på fel sida; det hela ledde till långa argumentationer från vardera sida om vad som är rätt och fel.

Tänkte höra med er, vilken sida brer ni smör på? Samt vilka för- och nackdelar ser ni med vardera sida?

Permalänk
Medlem

Den platta sidan är platt av en anledning, det är undersidan, som är gjord för att ligga nedåt. Givetvis brer man den gropiga sidan.
nackdel: det blir smörgropar
fördel: man gör rätt.

Visa signatur

Intel Core i7-11700K / Asus ROG Strix Z590-F / Asus 1070 Dual OC / G.Skill Trident Z RGB 32GB (4x8) 3200MHz CL14 / Corsair RM750x / Samsung 980 PRO 1TB / Lian Li PC-O11 Dynamic EVO / custom loop 3x360 / Asus ROG Swift PG278Q / Ducky Shine 5 RGB MX Red / Sennheiser HD660S / FiiO E10K / Audio-Technica AT2020USB+

Permalänk
Medlem
Skrivet av korvOlle:

Tänkte höra med er, vilken sida brer ni smör på?

Den platta.

Skrivet av korvOlle:

Samt vilka för- och nackdelar ser ni med vardera sida?

En fördel med att smöra den platta sidan är att man verkar civiliserad och inte som EN VANVETTING SOM BORDE SPÄRRAS IN.

Permalänk
Medlem

För guds skull. Man brer ju på den torra fattigsidan. Aka den plana sidan.

Permalänk
Inaktiv

Det handlar endast om vilken mängd smör man vill ha.
I min ungdom bred jag på den plana sidan, i högstadiet bred jag på den stora håliga sidan. Jag hade då ett BMI som var på gränsen till att vara för smal. Idag skippar jag smör på allt.
Det var några danskar som lärde mig att skippa smöret, där de blev förvånad över att vi hade både och. Jag vet dock inget om hur danskar generellt gör. Dock är deras "nyttiga" smörrebröd gött: https://mittkok.expressen.se/recept/sven-melanders-danska-smo...

Rent smakmässigt så är det självklart godast att bre på den sidan med stora gropar, då får mn lite variation. Den den fettmängd som man får extra genom detta behöver jag ej idag.

Permalänk
Medlem

Att bre på den gropiga sidan är galenskap!

Om man gillar extra kalorier så är det dock den bättre sidan att bre på, dvs tyngre lagda människor brer oftare på den sidan, det har en studie som NASA publicerade för några år sedan bevisat.

Visa signatur

Si vis pacem, para bellum.

Permalänk
Medlem

Man brer ju på den plana sidan. Den gropiga ska ligga mot underlaget så att luft kan flöda igenom och hålla härligheten krispig och sval. Jag menar, hur svårt kan de vara...

Visa signatur

Så blir det!

Permalänk
Medlem

@Rikimaru: w0t? Finns det knäckebröd i USA ens?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Naga:

Den platta sidan är platt av en anledning, det är undersidan, som är gjord för att ligga nedåt. Givetvis brer man den gropiga sidan.
nackdel: det blir smörgropar
fördel: man gör rätt.

Det enda rätt är att man brer på den gropiga sidan, som tidigare sagt är den platta sidan gjord för att vara nedåt mot bord/tallrik etc.

Din nackdel är enligt mig en fördel, torrt knäcke mår bara bra av lite smörgropar

Permalänk
Medlem

Tja, för det första finns det fler knäckebröd än falurågrut och liknande med stora gropar.

Men ska jag äta knäcke så den med gropar såklart, ska jag äta något kalorisnålt så äter jag något roligare. Brer man på den platta sidan är man antingen fattig eller har något jävla skit som Lätta som man kräks av.

Knäckebröd behöver lite glidmedel också, torrt helvete annars.

Permalänk
Medlem

Bara vildar brer på den platta sidan..

Ni som brer på platta sidan är jämförbara med denna snubbe..

https://www.youtube.com/watch?v=wPrnxMfVxmI

Permalänk
Medlem

Man breder på sidan med gropar, vare sig det gäller polarkakor eller knäckebröd. Om man inte pressar smörkniven överdrivet hårt mot underlaget blir det inte så farligt med smörgropar. De som har problem med smörgropar använder uppenbarligen fel teknik när de breder brödet.

Visa signatur

Alla mina leksaker får inte plats här, så här jag listar istället mina favoritinlägg:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Utelåst hobbymoderator

Permalänk
Medlem

Svårt, tycker båda sidorna är lika gropiga. RUTKNÄCKE FTW!!

Permalänk
Medlem

Gropiga sidan givetvis. Smörgroparna är en del av det goda med knäckebröd.

Permalänk
Hedersmedlem

Är jag sjukast av alla, eller? Jag brer inte alltid på samma sida.
Oftast den platta. Med mitt BMI bör jag kanske byta till att främst bre på den gropiga, dock.

Visa signatur

Asus ROG STRIX B550-F / Ryzen 5800X3D / 48 GB 3200 MHz CL14 / Asus TUF 3080 OC / WD SN850 1 TB, Kingston NV1 2 TB + NAS / Corsair RM650x V3 / Acer XB271HU (1440p165) / LG C1 55"
Mobil: Moto G200

Permalänk
Medlem

Brer på sidan som jag tror kommer hamna uppåt om smörgåsen skulle få för sig att hoppa ner från bordet.

Visa signatur

i7 4790k | Asus Z97M-Plus | 16gb ram | Asus Strix 970 | Phanteks PH-TC12DX | Samsung 850 Evo 250gb | Corsair Force GS 120gb | Fractal Design Integra M 650w | Fractal Design Define Mini C

Permalänk
Inaktiv

Gropiga upp såklart

Permalänk
Medlem

Tycker de som brer på den plana sidan är vanvettiga, gäller alla sorts bröd!

Plana sidan är undersidan och ska ligga ner mot bordet, likaså med alla tekakor/polarbröd etc etc, plana sidan neråt och smöra den gropiga.

Förövrigt är detta en bra tråd att göra en omröstning på, då det bara är 2 alternativ. Men att utläsa av tråden verkar det vara typ 80% gropiga, 20% plana.

Visa signatur

Chassi:BeQuietDarkBase900Pro PSU:BeQuietDarkPowerPro1000w Moderkort:AsusZ170ProGamingAURA
CPU:i7-6700K 4.2Ghz Kylare:BeQuiet!SilentLoop240mm Ram:Corsair 32GB DDR4 3200MHz Vengeance
GPU:AsusRadeonRX5700XT8GBRogStrixGamingOC SSD:Corsair 2x120GB, M.2 1TB HDD:Seagate/WD->30TB Skärmar:3xBenQ 24" LCD G2450HM, LG 65"UHD65UM7100 OS:W10
Tillbehör:LogitechG915,G915TKL,ProX,G502,MxMaster3,G930,Z906,G510,K350,M705,G440,C922Pro,MionixNaos3200,5000,7200,8200,NaosQG
Mobiler:Xperia 1 III,Xperia1,SonyZ5 🎮 🖥️ ⌨️ 🖱️ 🎧

Permalänk
Medlem

Ovansidan ska, självfallet, vara uppåt.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Nybörjare på Linux? Se hit! #15665841

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av ToirRisker:

Bara vildar brer på den platta sidan..

Ni som brer på platta sidan är jämförbara med denna snubbe..

https://www.youtube.com/watch?v=wPrnxMfVxmI

Haha det gjorde min dag, visade min sambo detta som brer på den platta sidan 👍😘

Permalänk
Medlem

Vänster sida, givetvis.

Permalänk
Medlem

Tveksam till om det spelar så stor roll med Falu Rågrut...

Permalänk
Medlem

Sidan med gropar för annars får man smulor i smöret som lämnar kvar på kniven (speciellt med koulunäkki).
Sen så ska det ju vara mycket smör på knäckebröd så bara fördel med en massa gropar...

Visa signatur

AMD 5800X3D - ASUS ROG Strix X570-E - Corsair Vengeance LPX 32GB 3200MHz C16 - ASUS 6900 XT TUF Gaming TOP Edition - Corsair Force MP600 1TB, WD Black SN850X 2TB - be quiet! Dark Rock Slim - Seasonic Prime TX 750W - Cooler Master MasterCase H500M - Asus 27" MG279Q - Corsair M65 RGB Elite - Corsair K70 RGB Rapidfire

Permalänk
Medlem

När jag väl "tvingas" äta knäcke: den gropiga sidan.
Detta torra och trista måste motarbetas på alla sätt.

Permalänk
Medlem

Det är ju som att fråga åt vilket håll man har tallriken, undersidan ner så klart!

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Avstängd

Jag brer på den gropiga sidan då det faktiskt är uppsidan.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 Black, Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel i7 6700K, kylning CM Hyper 212 EVO, RAM: 32 GB Hyper X 3000 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: XFX Core Edition Pro 750W, Mus: Logitech G700, Tgb: Corsair Raptor K30, OS: Win10

Permalänk
Medlem
Skrivet av korvOlle:

Hej!

För mig har det alltid varit självklart vilken sida man brer knäckebröd på, den plana sidan - ej den gropiga. Men på senare tid har jag mött människor i min vardag som brer på den gropiga sidan, våra blickar möts och sedan har det inte varit mer med det.

Men nu är det så att jag nyligen åt middag med några vänner. En ny människa har tillkommit i våran vänskapskrets, och den människan brer enligt min åsikt på fel sida. Vi iakttog snabbt varandras sätt att bre smör, och den andra människan tog första steget i att fråga hur jag kan bre på fel sida; det hela ledde till långa argumentationer från vardera sida om vad som är rätt och fel.

Tänkte höra med er, vilken sida brer ni smör på? Samt vilka för- och nackdelar ser ni med vardera sida?

det har varierat över mitt liv. När jag var yngre bredde jag på den plana sidan, tyckte det var nästan absurt att se dom äldre bre på den gropiga sidan, men när jag nu själv nåt en diger ålder brer jag på den gropiga sidan. Jag antar att det har att göra med att jag fått smak för det goda i livet. Mycket vill ha mer typ.

Visa signatur

thank you, come again

Permalänk
Medlem

Finns inget som är fel.

Smör, bröd och pålägg.

Vilken sida eller ordning ni tar det i gör detsamma. Allt blandas i magen.

Visa signatur

Primär maskin: iPad Pro 12,9tum 2022 med Magic Keyboard.
Sekundär maskin: Ryzen 9 5900x, Radeon 7900 XTX, 32GB RAM, monitor: OLED42C24LA
2st NUC 9 Pro Kit - NUC9VXQNX Ubuntu server för diverse.
PSN ID:iller Xbox live:illerG Wii U:illerG Switch:iller

Permalänk
Medlem

Har inte smör på knäcke, dock brer jag kaviar på den något gropigare sidan när jag ska ha ägg på, annars med makrill så blir det bara det då tomatsåsen är mer än nog.

Permalänk
Medlem

Självklart den gropiga, ser inte varför jag skulle vända knäckebrödet upp och ner innan jag brer det, gör ju inte det när jag använder andra produkter så varför just knäckebröd. Sen får man mer smör på den gropiga sidan så det är ju gott också, som att det var gjort för det.