Proshop listar Geforce RTX 4080 från 18 000 kronor

Permalänk
Medlem
Skrivet av Rotten:

Är du proffs köper du inte 3060 eller 3070 helt enkelt, det är i huvudsak gamers som gärna vill ha "bra" raytracing och NVENC. Är väl någon som skriver ut 3d-kukar där ibland men det betyder INTE professionellt bruk.

Sen verkar du ha missa att nvidia sitter med en helvetes massa Ampere-kort de har själva deklarerat detta inför sina investorer och även sagt att Ampere kan anses vara mellankorten. Och har justerat priserna därefter.

Det är inget hux flux med detta, ren och skär girighet, det tog fart med 2080ti och krypto hjälpte inte.

Varför går Rradeonkorten ner i pris i USA men inte Geforce? Marknadsdominans, för många kort, och lättflådda kunder.

Du har fortfarande fel i att GPU:erna inte används i stor skala för professionellt bruk. Då menar jag inte nödvändigtvis MSI ASUS GEforce Gaming SUpEr FPS BattleEdition Extra Ti, jag syftar på självaste GPUn.

Du får gärna förklara hur världen gör sina grafik och AI beräkningar om inte med teknik från till stor del Nvidia och AMD.

Vi kan förövrigt, genom att gå till Nvidia.com se att väldigt många av Nvidias enterprise kort har raytracing som en selling point med "RTX" i namnet. Dessa kort bygger alltså på Ampere. Sen har vi enterprise laptops, ingenjörer med CAD etc som kör ex A2000 som bygger på GA107 (Ampere). Sedan tidigare i år är "datacenter" Nvidias största affärsområde.

"NVIDIA RTX™ professional desktop products are designed, built and engineered to accelerate any professional workflow, making it the top choice for millions of creative and technical users."

https://www.nvidia.com/en-us/design-visualization/desktop-gra...