Tävlingar och erbjudanden i Komplett Geek Week

Microsoft avvecklar assistenten Cortana

Permalänk
Medlem

Hade helt glömt att den fanns!

Visa signatur

AMD Ryzen 5 3600 3,6GHz
Asus GeForce RTX 4070 Dual OC 12GB
Asus ROG Strix X570-E Gaming
G.Skill Trident Z Neo DDR4 3600MHz 32GB
Samsung 980 Pro Series 1TB

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Whitepilledoomer:

Det finns ett enkelt sätt för er som inte gillar vad Ms gör. Kom över till Linux. Zorin distro är i princip så nära Windows man kan komma

Hurra, en till distro.

Visa signatur

I have free will but I choose to oscillate

Permalänk
Medlem
Skrivet av Baxtex:

Samma här. Har inte förstått grejen med dessa röstassistenter. Totalt värdelösa.

This. Vet ingen situation där detta kommer till användning. Däremot irriterar jag mig mycket på att MS, Google och andra försöker tvinga på en dessa saker - Cortana. Google assistant, osv. De är i vägen, och tenderar att dyka upp precis när man *inte* vill. De tar prioritet från verktyg man egentligen vill använda. Och de går inte att avinstallera.

De skulle kunna lägga litet mer tid på att färdigställa de enklare funktionerna istället. Som t.ex. Autocorrect.

Jag har med hårt arbete lyckats levla upp min egen Autocorrect till den nivå att de flesta sammanskrivna ord nu finns i min personliga ordlista, men den funkar fortfarande inte mer än hjälpligt. Så fort jag råkar stava fel(*), försöker Autocorrect göra om det till en särskrivning den känner igen - och som den tydligen tränats på i massor.

Det förvandlar stavfelet till ett grammatikfel.

Och ett grammatikfel ÄR MYCKET VÄRRE än ett stavfel.

(*) Är ingen stjärna på svenska, men jag stavar egentligen aldrig fel. Jag kan slarva eller trycka fel på tangenterna, men jag vet hur saker stavas. Ärligt.

Visa signatur

Gammal och gnällig

Permalänk
Medlem

Jag ser att många här är kritiska till dessa röstassistenter. Det har jag också varit i den bemärkelsen att jag inte velat använda dom: det har känts som en gimmick.

Dock ska det sägas att med den nya AI-tekniken som nu kommer så blir röstassistenterna faktiskt mer intressanta. Man kommer ju faktiskt att på riktigt kunna prata med dom.

Permalänk
Medlem

Cortana såg man ju inte mycket av, jag stängde bara av det. Men nu ser man däremot Bing överallt istället så fort det är en Microsoft produkt, t.om i Swiftkey appen på iPhone.

Visa signatur

< :: Intel i9 9900ks@5.1Ghz | Gigabyte Geforce RTX 3060Ti OC :: >