Hjälp att välja hårddisk

Permalänk

Hjälp att välja hårddisk

Hej.

Jag är ute efter två sata diskar. Mina önskningar är så mycket uttrymme, så kalla och så tysta diskar till bästa priset. Vilja märken har ni bäst erfarenheter av? Själv har jag kört western digital i alla tider. Min senaste interna western digital var en 120gb men jag tyckte att den blev varm som fan. Kör en samsung 320gb tillfälligt som är bra mycket kallare.

Permalänk
Medlem

Jag gillar Seagate och Samsung..
Varför? Tja.. De känns bra

Visa signatur

Raid is not backup

Permalänk
Medlem

smaksak gillar maxtor diskar och har en del själv men köper jag nytt blir det seagate eller samsung varför vet jag inte inte direkt någon skillnad ^^

Visa signatur

pfSense: GA-J1900N-D3V Quad-core Celeron 2GHz, Samsung 4GB, pfSense 2.2.2@USB
ESXi: i5 3470S, Gigabyte GA-B75N, Corsair XMS3 16GB, Intel PRO/1000 VT Quad GbE, Streacom F7C, ESXi@USB
Campfire Audio Lyra II, HiFiMAN HE-400, Yamaha EPH-100, Audioengine D1, FiiO E10

Permalänk
Avstängd

Köp en 500GB T166, jätte bra, har själv en sådan.
Den är tyst och prisvärd.

Visa signatur

Alienware Area-51 7500

Permalänk
Medlem

Samsung SpinPoint F1 1TB ! kommer snart ut på marknaden

Permalänk
Medlem

kan starkt reckomendera WD's nya 500GB SE16. fins på db, dustin med flera för ca 950kr och dom är enligt tester tystare än både samsung och seagate. Mina går både tyst och kallt. köpte 12st föra månaden å trodde först dom vara döda när ajg testade dom 6 fösta för jag hörde dom fan inte och kände inga vibrationer. varma blir dom itne heller tycker jag så det stör. har ett par gammla 160Gb WD å dom går b ra men som sagt varma å inte så snabba för sin tid gämför med annat somfans då. Men deras diskar dom ahr i dag är mycket snabb och WD har alltid hållt bra för migmed. kört mäst seagate och maxtor annars har väll et tiotal av varge där med och nån samsun med å så. Köpt nån samsung te farsan med. Brukar tadet som är billigast. Oavset så blir du nog nöjd men WD's nya är det appsolut inget fel. Misnt lika bra som seagate eller samsung. Väldgt popis nu har jag märkt att dom är.

Skulle lätta köpa några 16SE 500Gb diskar te om jag skulle uppgradera nu.

Permalänk
Medlem

Seagate eller Samsung skulle jag rekommendera. Tysta, svala, funktionella.
Seagate har även 5års garanti på sina diskar, vilken borgar för kvalité, något som andra tillverkare inte vågar ge på vanliga diskar.

Visa signatur

Whisky kan drickas på 3 sätt:
1. Utan vatten. 2. Med vatten. 3. Som vatten.

CR-10S Pro, CR-10S5, CR-10 Max

Permalänk

Okej, låter ju som att western digital fortfarande funkar fint. Men eftersom att jag bara kommer ha möjlighet att kunna ha 2 diskar så funderar jag på att köpa 750gb från western. Nån som kan uttala sig om dess prestanda?

Permalänk
Medlem

Är det samma skivor som i 500Gb så räkna med bra prestanda. Är det nyare med högre densitet så ökar prestandan oftast med hökad dencitet också. Så sämmre lär det knappast bli.