Permalänk
Medlem

IBM 75gxp-backup =(

Nu har min 30.7 gb IBM 75gxp drabbats av scratch of doom och ska skickas iväg till Holland, men först vill jag ju backupa!
Jag tror nämligen inte att den är helt paj. Senast jag prövade kunde jag läsa helt normalt från min D: partion, det var bara på C partionen som det fanns felaktiga sektorer.* Som tur är hade jag inga viktiga filer på C...

Alltså: Har ni några tips på hur jag ska backupa den?
* Jag antar att det är bäst att koppla ur HD:n helt (ta ut strömen) och inte använda den tills jag kan backupa?
* När jag ska backupa, är det säkrast att göra en "dd if=/dev/hda2 of=/hd-dump" eller är det bäst att mounta partiotionen (i windows eller linux) och dra över filerna som vanligt?
* Jag läste i en tidigare thread att vissa har lyckats få IBM att betala hollandresan. Hur gjorde ni för att få dom att gå med på det? (verkligen skitdåligt att man själv ska pröjsa för att IBM gör dåliga hårddiskar).

* Efter det har jag visserligen både formatterat C och kört diagnosprogrammet från IBM, men förhoppnignsvis har det inte skadat den ännu mer (ta i trä).

Permalänk
Medlem

När vi ändå håller på kan jag ju fråga vad jag ska köpa för ny hårddisk också. Billig, rätt stor, men primärt användnignsområde blir som systemdisk, inte lagringsdisk för wärsch, alltså rätt snabb. Gärna tyst. OCH DEN SKA INTE GÅ SÖNDER. Några tips?