Permalänk

Pixelfel

Hej! Har en Samsung 46tum 7005luxxe från 2012. Nu efter en flytt till ny bostad har det börjat dyka upp pixelfel i kanterna på Tvn. bara i vänstra och högra hörnen dock inte horizontelt. Det blir lixom som 1 cm tjocka mörkblåa ränder över bilden som går längst med hela högkanterna. Inte över hela bilden alltså utan bara 1cm ut från kanten vertikalt. Är tvn körd eller går det att typ laga sånnahär pixelfel? det är ju somsagt inte en död pixel utan längst ner från kanterna det verkar härstamma och går som blåa linjer upp. Fett störande när man tittar på film. Värt att notera, tvns vertikala kanter blir ganska varma om man gämför med de horisontella kanterna.

Permalänk
Rekordmedlem

Värmen kommer antagligen från belysningen men dina bildfel är nog pga flytten, du har bänt i panelen så nån lödning släppt eller kanske nån kabel glappar, det kanske går att laga men ska du lämna in den på service är det troligen för dyrt för de kommer nog att vilja byta panelen.
Har du drulleförsäkring så fråga försäkringsbolaget om hur de ställer sig till skadan.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.