Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

AMD RAMP är konkurrent till Intel XMP – automatiska minnesprofiler

Permalänk
Medlem
Skrivet av evil penguin:

Jo, men samtidigt är väl frågan vad just RAMP tillför rent konkret. För OM detta innebär en hård splittring så känns ju det klart negativt ur användarperspektiv, det ska till väldigt mycket värde för att väga upp för det.

Det jag undrar i grund och botten är väl just om RAMP tillför några ytterligare parametrar som gör det möjligt att nå högre resultat stabilt på AMDs plattform, eller om "värdet" är begränsat till att det är en egen standard och att det sedan ändå handlar om att skapa "snällare" profiler för att lösa problemen som uppstår i vissa fall (något som ju också lär gå att göra idag med XMP).

(Dvs, är problemen orsakade av XMP eller av profildatan?)

Problemen är orsakad av att profildatan är optimerad för annan hårdvara. Ja vet inte gur många trådar och kommentarer jag sett från folk som inte får igång xmp profilerna på sina AMD datorer.

Permalänk
Medlem

Köpte corsair packet som var märkt optimized for Ryzen, vara bara slänga in och välja XMP eller vad det nu heter på mitt msi mobo. Funkar kanon sedan dag 1
Så för vissa funkar det fint.

Visa signatur

Dell S2721DGFA ■ 5800X3D (Noctua NH-U12P) ■ RTX 3070 AORUS Master ■ 16x2 3200 CL16 ■ MSI B450M Mortar Max ■ Samsung EVO 970 1 TB ■ Fractal Design North + Switch OLED

Old: Pentium 4 -> Core 2 Duo E6750 -> i7 2600k -> R7 3700X