Kontroll av begagnad dator innan köp - Tips

Permalänk
Medlem

Kontroll av begagnad dator innan köp - Tips

Tjena,

Har aldrig köpt en begagnad dator förut men överväger att göra det nu till helgen. Vad bör man kontrollera på plats när man köper en begagnad dator? Hur stor är risken att säljaren är oärlig med komponenter och datorns skick?

Alla tips mottages tacksamt

Permalänk
Medlem

Be säljaren stresstesta datorn och logga eller åtminstone kolla temperaturer under tiden. Be att få testa den på plats med ett tyngre spel "den ska klara" för att själv kunna se hur den beter sig eller vilka temperaturer den kommer upp i då.

Allra minst köra speccy för att se så det överensstämmer med infon säljaren hävdat.

Visa signatur

9900K - RTX 3080 MSI Gaming X Trio - QD-OLED 34" AW3423DW

Permalänk
Medlem

Enkel grej som jag alltid haft med mig sedan många år tillbaka (så säkert utdaterat ha ha) är att gå på sök och skriv: dxdiag och kör det så visas en massa bra info så man kan se om saker stämmer överens med det säljaren hävdar finns i datorn

Visa signatur

Official Necrophor Site
http://www.facebook.com/Necrophor
Swedish Black/Death Metal

Permalänk
Medlem

Ctrl + alt + del / Task Manager har den mesta informationen man behöver om man bara vill veta vad det är för hårdvara. Står vilken processor och vilken hastighet den körs i. Står hur mycket ram och vilken hastighet. Står vilket grafikkort och minnesmängd. Alla diskar är också med samt vilken modell det är och storlek.

Går inte stresstesta hårdvaran där igenom dock. Beroende på vad som finns i datorn kan man ju räkna på hur gamla delarna är. Vet inte hur vanligt det är med att sälja defekta datorer.

Visa signatur

Amd 2500+ AQXEA 0330 @ 2200mhz 220x10 | 2x256mb-1x512mb PC3200 | Powercolor x800Pro ViVo @ XT PE
Celeron 800 @ 920mhz 115x8 | 512mb PC 133 | Geforce 2 200MX