Kodi (XBMC) - Guiden för filmälskare

Permalänk
Medlem

Kodi (XBMC) - Guiden för filmälskare

Inledning, detta är mina egna erfarenheter utav XBMC änsålänge, jag är absolut ingen expert på programmet men tråden är till för att hjälpa till med grunderna i XBMC. Tråden är sedan öppen för att dela med sig av ideér och tankar kors och tvärs. Finns det något i guiden som ni har synpunkter på så tveka inte att säga till!

XBMC's egna wikipedia finner ni här; Wiki Main Page - XBMC

Jag ska dock försöka fokusera på 'vanliga' frågor. Kommer uppdatera guiden med mer relevant material i framtiden.

F.A.Q
1.0 Grundera i XBMC
1.1 Undertexter
1.2 Automatiska uppdateringar (hämta information till nya tillagda filmer)
1.3 Hur man använder mobilen som fjärrkontroll - Inställningar
1.4 Hårdvaruacceleration / bättre videokvalité
----
1.0
Först och främst så ska vi ladda hem XBMC.

Det gör ni här; Download XBMC

Har ni Windows så väljer ni mappen Windows, OSX för Mac och Live versionen kan ni läsa mer om här; XBMC Live - XBMC

Försök att alltid ladda hem den senaste versionen med tanke på att den här guiden kan bli gammal. Men just nu är det Frodo 12.2 som gäller!

Välj vart ni vill installera det, ni vet hur man gör!

1. Nu till det intressanta, det första ni möts av är "Home" menyn. Vi ska gå in i "Videos" och välj "files", tryck på tangentbordspilen nedåt för att få upp underkategorien. Eftersom vi ska leta upp vart på datorn vi har våra filmer/serier lagrade.

2. Klicka på Videos, det går inte att lägga till flera källor samtidigt. För mig har det krånglat väldigt mycket när jag försökt med det, så ta en källa i taget.

3. Välj "Browse" och leta upp vart ni har mappen där filmerna ligger, klicka sedan på "OK", sedan kommer vi att få välja vad för sorts material som finns i den här mappen, filmer eller serier.

4. När du valt vad som finns i mappen så trycker du på Settings.

5. Fanart ska självklart vara ikryssat! Sedan kan ni välja om ni vill kunna se på trailers till filmerna inne i programmet, isåfall får ni välja vilken kvalité ni vill titta på. Tänk på att detta streamas ifrån internet och har ni inte en hög lina så kan det buffra väldigt länge och trailern hacka sig fram.

Även om det är vackert så rekommenderar jag inte att du kör HD-trailers, tar lång tid att buffra fram och alla filmer har inte trailers i HD. Personligen ser jag hellre på en trailer med lite sämre kvalité och ökar chanserna att filmen har en trailer tillgänglig.

Men det är ert val.

6. Efter att ni klickat på "Ok" så kommer den börja söka material och information automatiskt. Detta kan ta lite tid beroende på hur mycket filmer du har.

Om inte materialet hämtas korrekt när du gått in på movies går det att göras manuellt, gå in på movies, tryck upp-pil sedan "Get fanwork"
Se här: http://i.imgur.com/LCZxZwq.jpg

Efter det är klart så ska det finnas fanart, thumbnails, posters och all möjlig information tillgängligt för oss. Men tyvärr är orginal-skinet inte i min smak, därför ska jag visa er hur vi laddar hem ett annat skin.

7. Gå tillbaka till hem-menyn och välj sedan "System > Settings"

8. Välj "Appearance".

9. I fliken Skin så ser vi vårat nuvarande skin, dubbel-klicka på den raden högst upp där det står "Confluence"(Aeon Nox på bilden).

10. Klicka på "Get more"

11. Det finns massa snygga skins att välja på, men kör på "Aeon Nox" så kan du prova andra skins senare.

12. Efter vi klickat på install så ser vi att skinet laddas hem automatiskt och dessutom installeras. Det kan ta lite tid beroende på internetuppkopplingen.

13. När nedladdning är klar blir du tillfrågad om du vill byta till det nedladdade skinet.

14. Gå nu tillbaka till "Home" när skinet har ändrats. Det nuvarande skinet är inte gjort för att använda musen, så låt oss byta till tangentbordet och använda piltangenterna, esc och enter. Bläddra till "Movies" och tryck på enter, välj inte någon underkategori! Utan tryck helt enkelt på enter på "Movies".

15. Det borde se ut såhär nu efter att vi bytt skin. Det är fortfarande inte vad vi är ute efter, så tryck på upp-pil piltangent en gång. Varierar lite på vilket skin man använder. Hursomhelst så får vi upp en menyrad där vi kan välja hur vi vill att det ska se ut.

16. och här är det färdiga resultatet.

Kommer vidareutveckla den här tråden allteftersom, men eftersom många haft problem med just den här biten så slänger jag upp den först.

Hoppas guiden var hjälpsam!

-----------------------
1.1
UNDERTEXTER;
Det finns tre val för XBMC att hitta undertexter, ligger det en .srt i filmmappen så kommer XBMC automaitskt att använda sig av den undertexten.
Eller så väljer man en huvudmapp för undertexter, detta gör man i "Settings > Videos > Subtitles" så kommer XBMC leta igenom den mappen för rätt undertexter.
Sen den tredje varianten är att man laddar hem addonet "XBMC Subtitles" då kommer ni ha möjlighet att ladda hem undertexter till filmen såfort du startat den. Tänk på att ställa in rätt inställningar i XBMC Subtitles så det blir svenska.

Detta varierar ifrån skin till skin, men i denna guide använder jag mig av skinet 'Aeon Nox'.
För att XBMC ska ladda hem undertexter åt dig gå in i "Settings > skin > Misc" klicka sedan i "Enable subtitle download in OSD" sen i script path så måste ni ladda hem en addon som heter XBMC Subtitles, klickar ni där så kommer ni att komma till addonet automatiskt. Annars kan ni gå dit manuellt genom "Addons > Subtitles". När det är installerat så är det bara välja addonet.

1. Först ska du gå in i System > Settings > Skin Settings > Customizers > Video OSD Settings

2. Välj XBMC Subtitles längst ner

3. Gå ut till Settings igen, sedan väljer du Addons.

4. Tryck på XBMC Subtitles

5. Tryck på Configure

6. Välj Swedish som första och andra val och i tredje hand engelska.

7. "Services" står för vilka hemsidor eller tjänster som XBMC Subtitle ska hämta sina undertexter ifrån, jag har valt följande:
OpenSubtitle.org
Swesub.org
Undertexter.se

8. Ställ in avancerade inställningar enligt bilden. "Manually enter search string" kan vara användbart när XBMC Subtitle inte hittar text.

--------------------------
1.2 Automatiska uppdateringar
Settings > Videos > Library > Update on startup
--------------------------
1.3 XBMC Remote - Hämtat och översatt ifrån XBMC forum
Har du en Android-telefon eller en iPhone så kan du använda den som fjärrkontroll. Sök bara på XBMC!

Även massa andra trevliga funktioner, får du sms så visas det på skärmen så du slipper ta upp mobilen. Ringer telefonen så visar XBMC vem som ringer och pausar filmen automatiskt, när du lägger på igen sen så rullar filmen vidare automatiskt. Sen kan du bläddra bland filmer direkt i mobilen om du vill, men personliger använder jag den mest som fjärrkontroll. Funkar klockrent!

Första Steget

1. Ladda hem XBMC Remote från Android Market till telefonen

2. Se till att WIFI är aktiverat och att du är ansluten till hemnätverket som skärmen nedan

3. Öppna XBMC och gå till Inställningar, Nätverk och ange dessa uppgifter som kan ses i fönstret nedan (Vilket användarnamn och lösenord som helst duger)

4. Tryck 'Esc' och gå till 'Settings, System', gå till 'input devices' och se till att 'Remote control sends keyboard presses' är iklickat

Allt i XBMC bör vara klart så avsluta XBMC och följ nästa steg

1. När XBMC är installerat på telefonen öppna appen och klicka på menyn och därefter klicka på Inställningar, nu på 'Manage XBMC Hosts' och ange följande;

Namnet spelar ingen roll
Jag rekommenderar att du kör wifi-inställningar; isåfall går du in på 'Start > cmd/kör > ipconfig'. Välj sedan din lokala ip-adress, vanligtvis 168.0.101 eller liknande.
HTTP API Port: Ange 8080
Användarnamn: måste matcha vad du har skrivit i XBMC (se skärmen)
Lösenord: måste matcha vad du har skrivit i XBMC (se skärmen)
WIFI bara: klicka i denna ruta.
EventServer port: 9777

Låt resterande fält vara kvar

Nu till några sista stegen

1. Gå till router, på min d-link router går jag till http://192.168.0.1 men för dig kan det vara annorlunda

2. Nästa gå till Port Forwarding / och klicka på [B] lägga till egna tjänster [/ B] och ange följande inställningar

Service Name: något
typ av tjänst: UDP / TCP
början och slut port: 8080
serverns IP-adress: Gå till CMD och skriv ipconfig, nu se IPv4-adress? Ange att adressen i IP-adress rutan (samma ipadress som förut)

Nu öppnar XBMC och även öppna XBMC Remote Control på telefon, på telefon klickar du på Försök igen i kontakt om du måste

-------------

1.4 Hårdvaruacceleration

Här ska vi gå igenom hur man slipper Screen tearing

samt aktiverar hårdvaruaccelration.

Först och främst så får vi gå in på grafikkortet och se till att Vertical synk är aktiverat;
Högerklicka på skrivbordet och klicka på grafikkorts-inställningar, antingen Nvidia eller ATI.
(För er som inte har den här ikonen får ladda hem drivrutiner till ert grafikkort)

Nvidia; http://data.fuskbugg.se/dipdip/nvidiavsync.png
ATI; http://data.fuskbugg.se/dipdip/_ati-vsync.jpg

Öppna sedan XBMC
Så ska vi gå in i "Settings > System > Video output" Här ska vi se till att Vertical sync alltid är på!

"Always enabled"

Sedan in i "Settings > Videos > Playback"

Här är inställningarna jag kör, upplever inga som helst 'Screen tearing' problem längre.
Aktivera Hårdvaruaccelration och Adjust refresh rate to match video

Om ni har problem med att bilden hackar efter att ni satt på Adjust display refresh rate to match video, gå in i System->System->Video Output och bocka ur "use a fullscreen window rather than true full screen" Det gör så att datorns prestanda fokuserar enbart på XBMC. Däremot kan du inte ha XBMC på en skärm

Den enda fördelen med att ha den ibockad är att du kan ha XBMC på en skärm och använda en annan samtidigt, vilket inte går i "true fullscreen" då alla grafikresurser går till XBMC. Men kör man som jag antar att de flesta gör XBMC på TV eller projektor finns det ingen anledning att ha den ikryssad.

Var dock lite försiktig när ni ställer in dessa inställningar, prova klicka i dom en efter en. Det kan hända att du inte kan starta dina filmer av vissa inställningar, efter den fullständiga versionen av Dharma kom ut så har jag dock inte haft några problem.

Namnbyte på mjukvaran
Permalänk
Medlem

Bra timing med guiden, då jag skaffade XBMC igår. Snyggt jobbat!

Jag skulle dock vilja spela mina rena BluRay backuper från mappar.
Vad jag har förstått så går inte det att göra på ett enkelt sätt.
Smidigaste är att spela via en extern spelare (PowerDVD alt TotalMedia?

Permalänk
Medlem

Dolby TrueHD and DTS-HD går det at få ut i xbmc? Jag fixar inte det eller är det mitt moderkort som går bet på det Gigabyte GA-880GM-UD2H + hdmi in i en Onkyo TX-SR608B Tacksam för svar blir galen här

Permalänk
Medlem
Skrivet av j.micke:

Bra timing med guiden, då jag skaffade XBMC igår. Snyggt jobbat!

Jag skulle dock vilja spela mina rena BluRay backuper från mappar.
Vad jag har förstått så går inte det att göra på ett enkelt sätt.
Smidigaste är att spela via en extern spelare (PowerDVD alt TotalMedia?

XBMC for Windows specific FAQ - XBMC

Eller menar du vanliga .mkv-filer? Har aldrig testat blue-ray backup tidigare så har inte en aning om vilka fil-format det sparas i. Men hoppas det hjälpte!

Skrivet av tyrox:

Dolby TrueHD and DTS-HD går det at få ut i xbmc? Jag fixar inte det eller är det mitt moderkort som går bet på det Gigabyte GA-880GM-UD2H + hdmi in i en Onkyo TX-SR608B Tacksam för svar blir galen här

XBMC Features and Supported Formats/Codecs - XBMC

# AC3 2.0 or 5.1 and Dolby Digital EX 6.1 or 7.1 audio in video (AC3 digital cable S/PDIF pass-through)
# Dolby Digital AC3 and AC3-WAV/AC3-CDDA 2.0 and 5.1 audio in video software decoded to stereo analog-out
# Dolby Digital Plus (a.k.a. E-AC3), and Dolby TrueHD 7.1 audio software decoder
# Dolby Digital Plus (a.k.a. E-AC3), and Dolby TrueHD 7.1 audio in Blu-ray rips via digital cable S/PDIF pass-through
# DTS (Digital Theater System) 5.1 and DTS-ES 6.1 audio in DVD-Video (DTS digital cable S/PDIF pass-through)
# DTS (DTS and DTS-WAV/DTS-CDDA) audio in DVD-Video (software decoded)

Låter detta bekant?

Permalänk
Medlem
Skrivet av stn1337:

XBMC for Windows specific FAQ - XBMC

Eller menar du vanliga .mkv-filer? Har aldrig testat blue-ray backup tidigare så har inte en aning om vilka fil-format det sparas i. Men hoppas det hjälpte!

Där stod det ordagrant att de inte stödjer det. Typiskt.
Tack för länken

Permalänk
Medlem

Bra initiativ!

Dock är XBMC en opensource och så pass populär att den utvecklas hela tiden. Jag är dessvärre rädd att guiden snabbt blir utdaterad.
Försök gärna hålla den uppdaterad med jämna mellanrum vid nya OFFICIELLA releaser för XBMC-teamet lägger hela tiden till nya features samt förändrar de gamla vilket gör att delar i denna guiden kan bli felaktiga i slutändan.

Sedan ska vi inte tala om alla möjligheter man kan göra med XBMC med plugins, skript osv osv. Så tipset är att hålla guiden till grunden och hänvisa resten till XBMCs forum där djupare saker tas upp.

En liten detalj jag personligen önskar skulle läggas till i guiden är aktiveringen av DXVA för hårdvaruaccelerering.

Som sagt, bra guide och starkt initiativ!

Visa signatur

"Claiming Java is good because it works on all OS' is like claiming anal sex is good because it works on all genders"

Permalänk
Medlem

Hade ingen aning om att det där undertextscriptet fanns. Lyckas dock inte installera det, kan du inte försöka förtydliga med bilder hur man installerar manuellt?

Visa signatur

Q6600 - 4870 1GB - 4GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av tofupunk:

Hade ingen aning om att det där undertextscriptet fanns. Lyckas dock inte installera det, kan du inte försöka förtydliga med bilder hur man installerar manuellt?

Hej, jag slänger upp en förtydligande guide ikväll när jag kommer hem!

Skrivet av Poison:

Stort tack!

Tänkte faktiskt fokusera på grunderna, och många nybörjartips. Har faktiskt inte använt mig av XBMC länge själv, men i början när jag testade XBMC så tyckte jag att allt var väldigt blurrigt och att jag hade personligen varit i behov av en liknande guiden, sen har jag sett flertal frågor här inne om XBMC så tyckte att det var lika bra att slänga upp en guide.

Får kika på hårdvaruaccerlation ikväll, har faktiskt aldrig använt mig av det.

MVH

Permalänk

Mycket mycket bra initiativ!

Skulle du kunna dra igenom lite om hur man fixar spotify till xmbcn?

Visa signatur

Regnar det så kommer det ifrån himlen.

annars står de i tidningen..

Permalänk
Medlem
Skrivet av stn1337:

Hej, jag slänger upp en förtydligande guide ikväll när jag kommer hem!

Vore jättetrevligt! Tryckte omkring som en galning och lyckades installera något som heter opensubtitles 1.52, något som funkar ganska okej men är väldigt segt när man ska söka efter undertexter. Tar någonstans mellan 30-40 sekunder, och hela XBMC låser sig.

Visa signatur

Q6600 - 4870 1GB - 4GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av tofupunk:

Vore jättetrevligt! Tryckte omkring som en galning och lyckades installera något som heter opensubtitles 1.52, något som funkar ganska okej men är väldigt segt när man ska söka efter undertexter. Tar någonstans mellan 30-40 sekunder, och hela XBMC låser sig.

Sådär, har uppdaterat guiden nu för undertexter, stöter du på något problem så är det bara skriva en rad

Skrivet av TroNi:

Mycket mycket bra initiativ!

Skulle du kunna dra igenom lite om hur man fixar spotify till xmbcn?

Tack! Du, jag har allt försökt få Spotify att fungera men har gett upp.. Minns att jag lyckades streama genom spotify för någon månad sen, men det är dock långt ifrån det man vill uppnå.

Har du något tips?

Permalänk

Nä, jag har hört att de ska gå men inte lyckats själv, de va därför jag hoppades att du lyckats och kunde skriva en liten guide

Visa signatur

Regnar det så kommer det ifrån himlen.

annars står de i tidningen..

Permalänk

Bra guide !

1.Går det att komma åt internet från XMBC, menar då om man väljer att köra XBMC från usb minne och inte vill boota om datorn för att komma åt internet/webläsare ?

2.Finns det någon sorst av ljudfilter/ac3filter för XBMC ?

Visa signatur

Intel i5 @ 2,66Ghz | Noctua NH-D14 | 4gb corsair 1600mhz | Asus P7P55D-E PRO | Antec p182 | Corsair 550w |Asus 6950 2gb upplåsta shaders, ASUS 5770 V2|Samsung SpinPoint F3 1 TB |Benq BL2400PT | LG 42PQ6500 | Steelseries Siberia v1 |Asus Xonar DX |Creative EP-630 | AKG K601 | Dynavoice F-6 EX 5.0 |Canton Reference 9.2 DC | Atacama Nexus 6| Onkyo 607

Permalänk
Medlem
Skrivet av jooelhoglund:

Bra guide !

1.Går det att komma åt internet från XMBC, menar då om man väljer att köra XBMC från usb minne och inte vill boota om datorn för att komma åt internet/webläsare ?

2.Finns det någon sorst av ljudfilter/ac3filter för XBMC ?

1. Hur menar du nu? XBMC är inget operativsystem utan bara ett program du kör när du är inne i datorn, du kan använda XBMC på windows, linux och xbox...

2, absolut, det finns!
http://data.fuskbugg.se/dipdip/screenshot015.png

System Settings - XBMC
- Dolby Digital (AC3) capable receiver
Select this option if your receiver is capable of decoding AC3 streams.

Permalänk
Skrivet av stn1337:

1. Hur menar du nu? XBMC är inget operativsystem utan bara ett program du kör när du är inne i datorn, du kan använda XBMC på windows, linux och xbox...

2, absolut, det finns!
http://data.fuskbugg.se/dipdip/screenshot015.png

System Settings - XBMC
- Dolby Digital (AC3) capable receiver
Select this option if your receiver is capable of decoding AC3 streams.

1.Nej det är inget operativsystem men webbläsare kan finnas fast det inte är ett operativsystem(tex. steam)

2.Inget mer avancerat där man kan ställa in surround, voice ljud ?

Visa signatur

Intel i5 @ 2,66Ghz | Noctua NH-D14 | 4gb corsair 1600mhz | Asus P7P55D-E PRO | Antec p182 | Corsair 550w |Asus 6950 2gb upplåsta shaders, ASUS 5770 V2|Samsung SpinPoint F3 1 TB |Benq BL2400PT | LG 42PQ6500 | Steelseries Siberia v1 |Asus Xonar DX |Creative EP-630 | AKG K601 | Dynavoice F-6 EX 5.0 |Canton Reference 9.2 DC | Atacama Nexus 6| Onkyo 607

Permalänk
Medlem

Omg, Hämta sub- funktionen såg awsome ut, synd att det inte funkar till plex bara och jag lär aldrig idas installera och föra över alla inställningar till xbmc.

Visa signatur

Your COMMODORE 64 computer is equipped with one of the most sophisticated electronic music synthesizers available on any computer.
This chapter is an introduction to using your computer's sound chip, the SID chip.

Permalänk
Medlem

Riktigt nice guide måste jag säga, ska plocka en del av sakerna du skrivit om.

Har använt XBMC i flera månader nu, men mest för att slippa packa upp .rar-filer. Hade faktiskt ingen aning om att man kunde göra så mycket med programmet!

Visa signatur

Windows: [ NCASE M1 | i7 6700K 4C/8T | 16GB DDR4 | 1080Ti | 1.5TB SSD ]
macOS: [ Mac mini | i5 8500B 6C/6T | 16GB DDR4 | 256GB SSD ],
                        [ MBP 13" | i5 1038NG7 4C/8T | 16GB LPDDR4X | 512GB SSD ]
ESXi: [ Intel NUC | i7 10710U 6C/12T | 32GB DDR4 | 500GB SSD ]

Permalänk
Medlem

Funkar direkt från Android, enligt din utmärkta guide.
Tackar för detta tips.

Visa signatur

Windows 11 pro, Corsair 4000D Airflow, MSI PRO B660M-A WIFI D4, Intel Core i5 12600K, Corsair 32GB (2x16GB), PowerColor Radeon RX 6900 XT, Kingston NV1 500GB M.2 NVMe, WD Black SN850 1TB Gen 4, Seasonic Focus GX 850W, LG UltraGear 32GP850

Permalänk
Medlem

Live releasen är väl inte för xbox (inte enbart i alla fall)? Jag trodde det var att man bootar sin PC från en USB-sticka och kör XBMC Linux (ubuntubaserat) direkt från USB-minnet (eller via CD-skiva om man bara vill testa lite). Det är alltså en så kallad Live CD / USB med Linux och XBMC förinstallerat.

Kör själv XBMC på ubuntu (via ppa) installerat på hårddisk och det funkar bra. Känns som alternativet med Linux helt glömts bort i denna guiden.

Permalänk
Skrivet av j.micke:

Där stod det ordagrant att de inte stödjer det. Typiskt.
Tack för länken

Det står det väl inte alls det?

"With that said, XBMC does support .m2ts extensions, as well as the decoding and playback of all Blu-ray and HD DVD video and audio codecs."

Det enda XBMC inte stöder enligt länken är bortplockandet av DRM samt meny-visning. Så om man kör AnyDVD HD eller liknande så borde det funka. Eller?

Visa signatur

~ Proud member of Essingeleden Slalom Club ~

Permalänk
Medlem

Tack alla, det värmer oerhört att det är så uppskattat!

Har uppdaterat lite om vad XBMC Remote gör, riktig lyx ärligt talat.

Citat:

Har du en Android-telefon eller en iPhone så kan du använda den som fjärrkontroll. Sök bara på XBMC!

Även massa andra trevliga funktioner, får du sms så visas det på skärmen så du slipper ta upp mobilen. Ringer telefonen så visar XBMC vem som ringer och pausar filmen automatiskt, när du lägger på igen sen så rullar filmen vidare automatiskt. Sen kan du bläddra bland filmer direkt i mobilen om du vill, men personligen använder jag den mest som fjärrkontroll. Funkar klockrent!

Permalänk
Medlem
Skrivet av ronnylov:

Live releasen är väl inte för xbox (inte enbart i alla fall)?

live releasen är inte till för xbox alls

/Daniel

Permalänk
Medlem

Ni har helt rätt! Har inte grävt mig djupare i det utan tog det för givet helt enkelt, bra noterat Ska lägga upp en rad om det.

Permalänk
Medlem

Nu har XBMC Dharma 10.0 (fullständiga versionen) släppts, satt precis och pillade med guide för hårdvaru-accelration..

Men blir till att kika på den fullständiga versionen och kolla om det skiljer sig något ifrån guiden!

EDIT; guide om Hårdvaruaccelration och förbättrad kvalite tillagd.

Permalänk

Tycker att de börjar lukta klister om den här tråden!

Speciellt om du fortsätter bygga ut den!

Visa signatur

Regnar det så kommer det ifrån himlen.

annars står de i tidningen..

Permalänk
Medlem

Hur får man Boxer inspelning att funka? Samt att spela upp inspelade program. Jag kör med WMC idag, med det laggar rätt ofta. Har installerat 10.0 och det verkar fungera klockrent förutom TV in/upp spelning.

Permalänk
Medlem

Jag får inte android-remote att funka. Hittar ingenting om portforwarding i min thomson router Även, när jag försöker connecta från min android får jag upp "Illegal character in authority at index 15" sen vad jag skrev in för IP + port.

Tror du att du kan hjälpa?

Visa signatur

i5 750 @ 3.9 GHz | NH-D14 | P7P55D |GTX 960 | Vulcan 8GB | Seagate 600 480 GB | Newton 650w | P280 | Dell U2515H

Permalänk
Medlem
Skrivet av Rydisen:

Jag får inte android-remote att funka. Hittar ingenting om portforwarding i min thomson router Även, när jag försöker connecta från min android får jag upp "Illegal character in authority at index 15" sen vad jag skrev in för IP + port.

Tror du att du kan hjälpa?

Kan detta vara något?

PortForward.com - Port Forwarding Action PC Football 2010 on the Thomson-Alcatel SpeedTouch536

Visa signatur

Windows 11 pro, Corsair 4000D Airflow, MSI PRO B660M-A WIFI D4, Intel Core i5 12600K, Corsair 32GB (2x16GB), PowerColor Radeon RX 6900 XT, Kingston NV1 500GB M.2 NVMe, WD Black SN850 1TB Gen 4, Seasonic Focus GX 850W, LG UltraGear 32GP850

Permalänk
Medlem

TIPS

Om ni har problem med att bilden hackar efter att ni satt på Adjust display refresh rate to match video, gå in i System->System->Video Output och bocka ur "use a fullscreen window rather than true full screen".

Den enda fördelen med att ha den ibockad är att du kan ha XBMC på en skärm och använda en annan samtidigt, vilket inte går i "true fullscreen" då alla grafikresurser går till XBMC. Men kör man som jag antar att de flesta gör XBMC på TV eller projektor finns det ingen anledning att ha den ikryssad.

Med fullscreen window av och adjust refresh rate på så bytte min TV till 24p-läge och det blev helt underbar bild, tack till trådskaparen för den fina guiden!

Permalänk

Vad för program ska man använda för att skriva över xbmc till usb minnet, funkade inte med imgburn

Visa signatur

Intel i5 @ 2,66Ghz | Noctua NH-D14 | 4gb corsair 1600mhz | Asus P7P55D-E PRO | Antec p182 | Corsair 550w |Asus 6950 2gb upplåsta shaders, ASUS 5770 V2|Samsung SpinPoint F3 1 TB |Benq BL2400PT | LG 42PQ6500 | Steelseries Siberia v1 |Asus Xonar DX |Creative EP-630 | AKG K601 | Dynavoice F-6 EX 5.0 |Canton Reference 9.2 DC | Atacama Nexus 6| Onkyo 607