Inlägg

Inlägg som TheYardbird har skrivit i forumet
Av TheYardbird

Motorola Razr 40 Ultra använder sig också av USB 2.0 och det är ingenting som direkt sätter käppar i hjulet. Visst är det tråkigt att så dyra telefoner ska ha en så gammal USB-standard men Apple är långt ifrån ensamma om att ha 2.0 i sina nyaste lurar.

Av TheYardbird
Nytt bud: 100 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av TheYardbird

Hårdvara designad för att användas tillsammans med den medföljande kylflänsen blir varm om kylflänsen inte används.
Chockerande!
Kan du inte montera en komponent som kräver att en viss kylfläns används i din dator får du använda någon annan helt enkelt.

Av TheYardbird

TE har väl sagt att de inte fokuserar på udda produkter med lågt pris längre? Är väl mer udda grejer med höga prislappar "för att de kan" liksom. Känns inte som att prislappen är något man behöver lägga så mycket fokus på för TE bryr sig inte längre. Det är ju inte grejer för gemene man, så varför bry sig?

Av TheYardbird

Detta kommer då gälla länkar som öppnar i Outlook-appen. Länkarna kommer öppnas i en sidopanel och inte en ny flik i en öppnar webbläsare eller starta webbläsaren Edge i något fullstort läge. Det verkar inte som att det kommer gälla länkar man klickar på om man loggar in på Outlook genom Chrome, Firefox eller vad man nu använder.

"Will this replace my default browser setting in Windows?
No, this only impacts links opened from Microsoft Outlook on Windows and you have the option to turn off this feature in Outlook settings."

"I want to open links with the browser set as the default in Windows Settings.  How do I do that?
You can choose your preferred browser for opening links from Outlook the first time it launches in Microsoft Edge."

Här har vi då vad Microsoft faktiskt säger:
https://support.microsoft.com/en-us/topic/stay-in-your-flow-w...

Av TheYardbird

Ah yes. Nice rubrik. Såg trevlig ut på Facebook, men ja. Rykten. Spännande. Yay.

Av TheYardbird

"Recently, there have been several reports of ASUS's motherboard burning up and killing the AMD Ryzen 7000X3D CPUs due to older BIOS which didn't add the required voltage restrictions."

"While AMD did open some tuning features for its Ryzen 7000X3D CPUs such as PBO (Precision Boost Overdrive) and Curve Optimizer, the more hardcore tuning options such as the manual voltage and frequency adjustments were locked out. It looks like some older AM5 motherboard BIOS didn't implement these restrictions well enough and the ASUS motherboard became the prime example of chips burning out and being damaged permanently."

https://wccftech.com/msi-am5-bios-adds-cpu-voltage-restrictio...

Av TheYardbird

Ska man vara petig har det ju kommit beta-uppdateringar regelbundet. Den senaste uppdateringen är den första "stabila" versionen sedan 2019.

Av TheYardbird

Så det är ännu en prisökning på xx70-korten från generation till generation och prestandan utan hjälp av DLSS 3 matchar knappt RTX 3080 enligt de flesta recensenter. Känns ju lite "sådär" när Nvidia inte lyckas (eller vill?) erbjuda samma lyft och generella prissättningar som man gjort med tidigare generationer men ökar priserna och trycker ner Frame Generation i halsen på alla och försöker få det att låta som att det är lika viktigt som luft eller vatten. 100 FPS med Frame Generation är inte 100 riktiga bildrutor per sekund. Något jag hoppas de flesta inser och att man har i åtanke när man både recenserar och läser recensioner.

RTX 4070 får kämpa mot RX 6800 XT som är vadå, typ 3 år gammalt nu? Nej tack. Att RTX 4070 ser helt OK ut ändå är pga att resten av RTX 40-serien är riktigt jävla dålig för den som inte har sina fanboy-skygglappar på eller som tror att den måste ha det absolut senaste och dyraste för sin hobby.

Av TheYardbird

Återstår att se hur mycket "kontring" det faktiskt blir om AMD erbjuder 96 P-kärnor med 3D V-Cache mot 144st E-kärnor.

Av TheYardbird

"OPPO and OnePlus are committed to all the existing European markets. We had a great start in 2023 with the successful launches of several products in Europe and have a line-up of upcoming products for the rest of the year. As always, OPPO and OnePlus will continue to provide more innovative products and the best-in-class service for users moving forward."

https://www.androidauthority.com/oppo-oneplus-europe-exit-330...

Av TheYardbird

Återstår att se hur kul endgame är. Diablo 3 var enligt mig utomordentligt skittråkigt förutom de första 1-2 gångerna man körde igenom kampanjen. Endgame var nästintill obefintligt så någon hype finns inte här, nej. Dessutom ogillar jag Blizzard som företag och de har gjort lite för många snedsteg de senaste åren för att jag ska orka sitta och fanboya konstant om en hack n slash som knappt känns som något nytt nånstans.

Av TheYardbird
Skrivet av tore_a:

Tyckte telefonen såg mysko ut, verkar vara svårt för dessa ai-genererade bilder att få till runda saker t.ex.

Haha ja! Jag tänkte inte på det först men sen kollade jag lite närmare och det är några lustiga detaljer i den där bilden

Av TheYardbird

Asså vad är det för en obehaglig artikelbild egentligen?! Vad är det för ett finger som sticker fram bakom "telefonen" och vad har hänt med formen på personens huvud?! Är det en AI-genererad bild ni inte dubbelkollat ordentligt eller?

Av TheYardbird
Skrivet av mrqaffe:

JMen det är väl 3 skärmar du försöker få igång ? Är alla 3 1080p och 60 Hz ?

Två av tre skärmar fungerar som de ska. En 1080p 60Hz, en 3440x1440 120 Hz. Det är min andra 1080p-skärm som inte vill vara med och leka tillsammans med de två andra skärmarna och det nya grafikkortet.

Av TheYardbird
Skrivet av twit:

Att du inte hört talas om något innebär ganska exakt ingenting mer än att du inte hört talas om det.

https://en.wikipedia.org/wiki/Digiday

Att det finns en wiki-sida för något säger ingenting. Dålig källkoll är inte något nytt på SweC. Sensationalismen blir allt större, men så får man ju inte säga för då kommer en annan skribent och klankar ner på en.

Ta en jävla dubbelkoll innan man skriver en artikel om något. Annars om din artikel baseras på dragit-ur-röven-snack kan man väl ändå skriva att källan i frågan har haft någorlunda rätt tidigare eller så istället för att utforma artiklar så de drar mest clicks från Facebook?

Av TheYardbird
Skrivet av Lussarn:

Vet att det är en lite infekterad diskussion men jag gillar att du skippat benchmark-inställningarna under speltesterna och använder DLSS så man får ett hum om hur det presteras på riktigt i spelen som testas.

DLSS som inte ens är garanterat att finnas i majoriteten av spel?
Jag tycker att DLSS är en skitbra grej men tester borde inte utföras med det. Just för att det är artificiellt strypt till RTX 40-serien och således ger den ett osjyst försprång i de få spel som faktiskt använder tekniken.

Av TheYardbird
Skrivet av mrqaffe:

Vad försöker du använda för upplösning och uppdateringsfrekvens på respektive skärm ?

Det är 1080p 60 Hz på båda

Av TheYardbird
Skrivet av mrqaffe:

Vad är det för skärmar och vad är det för signalkonverterare du skaffat?
Dessutom har du väl skrivit fel för vad ska du använda en hdmi till dp omvandlare till ?

Vilken skärm som är primär vid boot bestäms på hårdvarunivå och är inte samma sak som det du kan justera i win så vill du ändra på det behöver du flytta kablarna fysiskt så det blir "rätt"

De två sidorskärmarna är ett par billiga Samsung-skärmar. Kommer inte ihåg det exakta produktnamnet men kan nog kolla upp det. Det är en av dessa jag får koppla in i en adapter för att sen kunna koppla den till grafikkortet. Skärmarna har bara DVI eller HDMI-anslutning och grafikkortet har bara en HDMI-port.
Eftersom bootsekvensen kommer upp på den skärm som sedan bara blir svart fungerar ju adapter och skärm som de ska. Vilket får mig att misstänka drivrutinen för grafikkortet men jag ser inte varför den skulle vägra känna igen skärmen då den uppenbarligen fungerar annars.

Adaptern i fråga är nån billig från Deltaco eller så. Den funkade utan problem på mitt RTX 2080 och fungerar ju på mitt RX 6950 XT fram till dess att jag kommer in i Windows. Kollar jag Enhetshanteraren ser jag inte skärmen listad där heller så jag har verkligen ingen aning om vad som kan vara fel. Förutom något tjafs med grafikkortets drivrutiner då.

Av TheYardbird

"Uppgifterna har ännu inte bekräftats av MSI"
Detta kanske borde reflekteras i rubriken eller i början av artikeln istället för i slutet? Skön clickbait att dela på Facebook sen!