Inlägg

Inlägg som TheYardbird har skrivit i forumet
Av TheYardbird

Skärm slutar fungera när drivrutiner laddas

Hallå hej!

Jag införskaffade nyligen ett RX 6950 XT och hittills har allting fungerat perfekt, förutom en sak:
Jag använder tre skärmar, två HDMI och en DP. Grafikkortet har endast en HDMI och 3 DP så jag får använda en HDMI -> DP-adapter för den andra HDMI-skärmen. Under uppstart fungerar denna tredje skärm och av någon anledning kommer bootsekvensen upp på den istället för den primära skärmen. Men det är inte problemet.

Problemet är att när Windows laddats in och drivrutinerna för grafikkortet kickat igång så slutar skärmen med adaptern att fungera. Både skärm och adapter fungerar ju uppenbarligen men jag hittar ingen av dessa när jag kikar runt i Enhetshanteraren. Är det bara att installera om drivrutinerna en gång till och hoppas på det bästa eller finns det någon annan potentiell lösning kanske?

Tack på förhand!

Av TheYardbird

Här är vad Samsung sa den 26 januari 2023 angående fotografi av månen:
https://r2.community.samsung.com/t5/CamCyclopedia/Lunar-Photo...

De har i mitt tycke varit väldigt transparenta när det kommer till hur de fått bilderna som sedan använts i marknadsföringen. Detta drev känns alltså bara som ren sensationalism, vilket man börjar bli väldigt van vid här. Man kanske ska gräva djupare än ett random Reddit-inlägg nästa gång.

När Nvidia stod och tjoade om hur 40-serien är så galet mycket bättre än 30-serien var det inte många som anmärkte på att de använde DLSS 3 för att få sina prestandasiffror för de nya grafikkorten? En teknik som "inte går" att göra kompatibel med äldre generationer. Men det var ju absolut ingenting fejkat med deras siffror och påståenden om 40-seriens prestanda inte.

EDIT: Samsungs "Scene Optimizer" som denna teknik kallas kan enkelt stängas av med en toggle i kamera-appens inställningar. Hur man ställer sig till att funktionen är aktiv från fabrik är upp till var och en. Men det är inte som att du MÅSTE använda Scene Optimizer och tvingas på bilder som nån algoritm varit och pillat på.

Av TheYardbird

ProShop är väl danskt?
Och "kovänder" är när något ändras på ett klumpigt vis, detta är väl inte direkt "klumpigt"? De måste få ut sina overpriced grafikkort på fler marknader innan de också ligger och tar upp lagerplats som 30-serien gör numera. Nu har de helt enkelt börja leverera till en dansk återförsäljare som råkar skicka produkter till Sverige också.

"Rimliga priser" my ass. Grafikkortspriserna har blivit dubbelt så höga från 2020 till 2023. Finns ingenting rimligt med det och det är inte bara en svag krona som är att beskylla. Detsamma gäller samtliga länder. Det är inte rimliga priser, det är ren och skär girighet för Nvidia och AMD vet att folk kommer köpa deras grejer ändå.

Av TheYardbird

Det är en cool idé men kanske inte så värst användbart!

https://www.youtube.com/watch?v=ZPUyYlTKopM

Av TheYardbird

Artikelbild åsido. Jag blir mer fundersam över rubriksättningen och att det inte framkommer förrän flera stycken in i artikeln att det inte är bekräftat att detta blir en funktion som kommer till nästa upplaga av Android. Lite koll får man väl ha på hur man utformar sina rubriker och ingresser. Eller SweC kanske har blivit uppköpta av Aftonbladet?

Av TheYardbird

"Sony drömmer om musikspelarnas återkomst med ny Walkman"
Har inte Sony lanserat portabla musikspelare typ varje år sedan de först introducerades? Jag vet att de släppte en eller två förra året t.ex. Känns lite som en tondöv (pun intended) artikel med målet att dra in klicks från personer som uppenbarligen inte är Sonys målgrupp med de nyare musikspelarna.

Av TheYardbird

"Digiday" är hur pass trovärdig källa? Aldrig hört talas om.

Av TheYardbird
Skrivet av Bl4ckIce:

Kan man tro på detta? Om detta visar sig vara sant då lär det bli en besvikelse samt en tråkig historia för AMD...
https://www.youtube.com/watch?v=HjGmufUDZiM

Den där snubben verkar ju dock bara jaga visningar. I den artikel som han baserar hela sin "uträkning" på klargörs det hur RX 7900 XTX klår ett överklockat RTX 4080 i Fire Strike Extreme och RX 7900 XT är inte lång ifrån. AMD har även bekräftat att deras 7900-kort inte är menade att utmana RTX 4090 utan de siktar på RTX 4080-nivå. Att då säga att AMD skulle vara dödsdömda genom att jämföra syntetiska testresultat mellan kort från olika prestandaklasser är helt orimligt. Samt att de drivrutiner som använts för RX 7900-omgångarna i 3DMark förmodligen inte är helt stabila.

Av TheYardbird

Några länkar till källorna hade varit trevligt! Visst går det snabbt att googla fram men det är ju inte optimalt kanske

Av TheYardbird
Skrivet av Trihxeem:

Så du antog fel. Det är ok, vi förlåter dig ❤️

OnT: De som återvänder lär ju inte se detta som en långsiktig lösning. Kräv högre lön etc och kolla efter annat - när det är klart så hoppa från twitter oavsett hur det påverkar företaget.
Ska bli intressant att se hur det går för musk i detta. Antigen har han en jäkligt bra plan eller så blir twitter nästa yahoo

Så för att rubriken är utformad som att det kommit tydlig bekräftelse på att Twitter återanställer en del av de som fått sparken och Facebook-delningen inte visar något av ingressen som SweC älskar att skylla på för att försvara clickbait så är det mitt fel att jag tror på vad som står i rubriken?

Av TheYardbird

Sjysst rubrik! Trodde det hade kommit några konkreta uppgifter och inte bara tweets när jag scrollade genom Facebook och såg artikeln delad där. GG, clickbait. GG!

Av TheYardbird

"Jag har fotografier, jag lovar! Här får ni några renderade bilder!"
Finns inget bättre än att spendera lunchen med rykten som rapporteras som stenhård fakta <3

Av TheYardbird

Allt för att fortsätta ligga på förstasidorna, I guess. Helt intetsägande video och ingen bör blint lita på några läckta specifikationer innan de faktiskt bekräftats.

Av TheYardbird
Skrivet av RVX:

Och tillgänglig för 999$ självklart va?

Nej nej! Nvidia ska ju självklart pressa priserna, vettu! $699 är MSRP!

Av TheYardbird

Och nu väntar vi till imorgon då nästa artikel om nästa uppsättning påstådde specifikationer publiceras.
Jag har hört från mina jättesuperdupersäkra källor att minnet kommer gå i 47 000 Mhz. Basfrekvensen på RTX 4093 Ti SuperTitan ligger på 1,1 GHz och turbofrekvensen på 8,93 GHz!

Av TheYardbird

Vad tror du att frakten på denna skulle kosta? Är riktigt sugen på att starta med 3D printing och med ett par nyfikna katter som inte förstår sig på gränser så är en stängd enhet som denna riktigt intressant!

Av TheYardbird

Ah yes. Precis såhär lät det inför lanseringen av RTX 30-serien också. Skärp er nu. Ska ni skriva ryktesartiklar kan ni väl i alla fall skriva om rykten som känns någorlunda verklighetsförankrade?

Av TheYardbird

Detta känns ju som att det är placeholder priser för en produkt som har avtäckts men inte lanserats riktigt ännu. Känns lite väl mycket som sensationsmakeri att skriva en artikel om en prislapp som vem som helst borde inse inte är korrekt.

Av TheYardbird

"It should also be pointed out that this cooler is only for the reference board design and not the Founders Edition board.

The reference board is used mostly by AIBs to design their custom cards around so it is very likely that the Founders Edition cards will retain the same design as the one leaked before while the AIBs who get the reference board will utilize 4-slot and triple-fan coolers aggressively."

- https://wccftech.com/nvidia-geforce-rtx-40-graphics-card-ad10...

Av TheYardbird
Skrivet av andreas_dock:

… som vi här i Sverige ändå inte kan köpa. Underbart 🤦🏼‍♂️

Well, ingen komma kunna köpa det. Referensgrafikkort är inte Founders Edition.