Inlägg

Inlägg som TheYardbird har skrivit i forumet
Av TheYardbird

Så ännu en tillverkare som registrerar ett varumärke för att vara på den säkra sidan alltså? Förstår inte alls nyhetsvärdet här faktiskt. Otaliga gånger har olika produkter eller varianter av produkter listats för att sedan aldrig ens ha varit planerade. Början kännas som att "Rykten" bör vara en egen kategori då det blivit löjligt mycket av det på Sweclockers under det senaste året. Oftast med otroligt vilseledande rubriker också.

Av TheYardbird

Jag har en Microboard M340clz jag skulle kunna tänka mig att göra mig av med om det vore av intresse? Har en annan ultrawide-skärm sedan ett tag tillbaka och att ha två bredvid varandra är lite väl mycket horisontell yta för att det ska vara riktigt bekvämt

Av TheYardbird
Skrivet av Archibald:

Nej, folkbildning.

Tror inte riktigt att detta är något som går under begreppet "folkbildning".
Men visst, man kan väl hoppas på att personer som den som lämnade Amazon-kommentaren (om den nu ens är seriös) faktiskt går in och läser på tekniksidor då och då. Det känns fortfarande inte som något med nyhetsvärde utan mer som något som skrivits för att skratta åt andra och känna sig själv lite nöjdare med sitt liv.

Av TheYardbird
Skrivet av anon134512:

De tror att de vet bättre, det finns ingen forskning, naturvetenskap och logik som biter på dom. Då kan man till slut bara skratta åt det.

För dem som är intresserade av vad för typ av människor detta är så finner man som här: anti 5g/wifi, elallergi, antivaxxers, månlandningen har inte hänt, chemtrails och coronavaccinet innehåller chip som kommer styra människor. De ser sig som "vakna" och resten av befolkningen är bara får som inte vet bättre.

Strålningsupproret:
https://m.facebook.com/groups/252997535398070?group_view_refe...

https://m.facebook.com/groups/408666892574591?group_view_refe...

Inga samhällsbärare direkt.

Yeah jag vet vad för människor du pratar om. Jag tycker fortfarande att det är osmakligt att skriva en "nyhet" som i princip bara är "Höhöhö, titta på dumskallen! Så korkad!". Även om det inte står så specifikt i artikeln är det ganska självklar varför den skrevs. Det är inte direkt något som kommer att motbevisa någon som faktiskt tror på allt sånt där.

Av TheYardbird

Känns det inte lite ofräscht ändå att skriva en artikel som denna? Lägga tid och energi på att vara elitistisk och göra narr av en person som kanske helt enkelt inte vet bättre.

Av TheYardbird

Och en uppföljare till New Vegas skulle vara underbart. Men hur ser det ut med de IP:s som ägs/ägts av andra företag innan dessa? Är dessa ägda av Microsoft nu eller är de kvar på samma plats och ett samarbete mellan t.ex Obsidian och Bethesda är inte mer troligt nu än igår?

Av TheYardbird

Och alla drar slutsatser direkt. Det återstår ju helt att se vad, om något, som förändras. Microsoft har ju trots att varit relativt sjyssta med att låta studios de äger gå lite på sin egna väg. Det innebär då inte bara Bethesda som rubriken antyder lite smått arrogant sådär. Utan även alla andra skickliga studios under Zenimax flagg.

Tror inte vi lär se några större förändringar alls när det kommer till hur dessa studios utvecklar sina spel. Personligen tror jag att den största skillnaden vi lär se kommer att bli i Bethesda Softworks, publicisten, inte spelstudion.

Av TheYardbird

Känns lite som när datortillverkare och dylikt listade "GTX 1180"... Ingen som tänker på att det kan vara gamla slides och att Nvidia kan ha gett den sista informationen till partnertillverkare strax innan sitt event?

Av TheYardbird

Var väl lika galna rykten till höger och vänster inför lanseringen av Turing också. Alla försöker få det att låta som det bästa som hänt sedan skivat bröd och sen är det relativt "meh".

Av TheYardbird
Skrivet av Meantek:

Ur den förra Ponte Vecchio-nyheten:

Ur dagens artikel:

Nog vill jag tycka att det inte presenteras som hårda fakta. I normalfallet är allt som handlar om olanserad hårdvara rykten, det skulle se lustigt ut om varje rubrik specificerade det.

är det dock inte lite skillnad att skriva rubriker och "brödtexter" som om de vore fakta medans det i själva verket rör sig om rena rykten och spekulationer? Själva "ansiktet utåt" blir ju otroligt smutsigt med tanke på att ni verkar ha haft väldigt mycket spelrum just här. Tror det finns en term kallad "clickbait" för mycket av det som dykt upp i nyhetsflödet här på senare tid.

Av TheYardbird

@TheYardbird: Och nej igen: Ordet "kan" i rubriken hjälper inte. Speciellt inte som det används i just denna rubrik. Lägg av med det här nu.

Av TheYardbird

Ah, så ännu ett rykte som inte framgår i rubrik eller brödtext. Jag älskar clickbaits!
Och innan hela redaktionen kommer till förvar så är "nya uppgifter" inte en indikation på att det mycket väl kan handla om ren bullshit.

Av TheYardbird

@anon42512: Det är ju också en "testpilot". Förvänta dig inga stordåd eller faktiska tester liksom.

Av TheYardbird

@Meantek: Haha, vet hut, du måste ju se till att sova!

Av TheYardbird

12 GB GDDR6-minne? Tror ni menar 12 Gbps?
Sen finns det väl ingenting som bekräftat att processorn är exklusiv för Apple heller? Man kan ju tagga ned lite med slutsatserna.

Av TheYardbird

@sedde007: Oj sorry, de blev sålda igår och jag glömde helt att ta bort annonsen igår kväll när jag kom hem. Kan svara på din fråga ändå: Det är relativt små högtalare, de skulle utan tvekar få plats bredvid varandra i samma "ruta" i en Ikea Kallax-möbel.

Ljudet var dock enligt mig riktigt bra för deras storlek och prislapp. Det är ju alltid en personlig smaksak liksom, men ingen överdriven bas eller så, utan med en relativt jämn och avrundad ljudbild skulle jag väl säga. Skulle utan tvekan rekommendera en titt på Wharfedale om någon söker efter nya högtalare.

Av TheYardbird
Skrivet av marekwitkowski:

Bjuder 1000 kr inkl kablar + frakt

Noterat! Håller annonsen uppe till imorgon eller torsdag och ser hur det ser ut då!

Av TheYardbird

Wharfedale Diamond 11.0 + ljudkablar

Tjenare!

Har ett par bokhyllehögtalare jag inte använder längre. Det är ett par Wharfedale Diamond 11.0 som knappt användes i ett år eller så. Dock är jag en såndär som ofta köper nytt bara för att prova olika grejer och setups.

Högtalarna går väl att skicka med posten då jag har originalkartong kvar, i princip allt förutom den tunna plasten som satt runt själva högtalarna vid köp. Grejerna väger en hel del däremot så jag har ingen aning om vad frakten kan gå på. Upphämtning vore nog smidigast.
Tänker mig kanske 800-900kr eller så för högtalarna?

Jag har även 2st Dynavox Perfect Sound ljudkablar på 3 meter. Använde dessa tillsammans med tidigare nämnda högtalare kopplat till en förstärkare jag inte längre har kvar. Dessa går på runt 900kr nya så jag vettetusan vad man kan begära för dessa nu. Köps dessa ihop med högtalarna kan vi nog komma fram till nåt sjysst paketpris!

Läs hela annonsen här

Av TheYardbird

Släng ett öga på denna, har hjälpt mig en del när jag sökt nya telefoner:
https://surfa.se/svenska-smartphoneguiden/

Av TheYardbird

1500kr + frakt?