Inlägg

Inlägg som mrqaffe har skrivit i forumet
Av mrqaffe

Det är alltså nån som frågat om den kan hacka sitt eget system

Av mrqaffe
Skrivet av Rafeth:

Tror det är en Wifi hub c2 från tele2/comhem
https://comhem-assets.azureedge.net/zkxtxpb8wn5p/2q7eBcD4bmOe...
Sagemcom Tele2 WiFi Hub C2

Det är endast denna routern jag har som är ansluten med strömkabel + COAX till datauttag i väggen och två nätvärkskablar en till datorn en till tvn..

Ok, så du ansluter alltså via coax men har du dessutom nått annat nät för du skrev att du kunde byta operastör, i kabeltvnätet finns det bara en operatör. kan du byte till nån som ansluter via fiber eller ethernet är det bättre före då slipper du coaxnätet.

Av mrqaffe

Beskriv detaljerat hur det är kopplat tex, har du en tjänstefördelare före routern, viken router,, är bara routern inkopplad i tjänstefördelaren ?

Av mrqaffe
Skrivet av Greyguy1948:

Kan jag hitta besökar-uppgifter om godtyckligt sida någonstans?

Nej det går inte om inte sidan i sig stödjer det, allt som inte har stöd på sidan kommer vara mer eller oftast mindre exakta gissningar, Google spårar en massa men alla använder inte deras kod för spiontjänster så inte ens de kan få fram uppgifter för alla sidor.

Av mrqaffe
Skrivet av Thomas:

Självklart är det så, men det är ju väldigt enkelt för en CD att bli skadad så att bitar läses fel före felkorrigeringen. Enligt denna sida från ett masteringföretag kan upp till 220 errors/sekund (återigen FÖRE båda lagrena felkorrigering) anses vara "a quality recording".
Små repor är ju inte direkt ovanligt att se på skivor heller.

Huruvida det är möjligt att läsa en 100% perfekt skiva bitexakt är inte intressant i min värld eftersom det inte går att veta om en skiva är 100% perfekt eller inte.

Har för mig att felkorrigeringen på audiocd är designad för att kunna korrigera 1500 fel per sekund innan kretsarna börjar hitta på utfyllnad.

Skrivet av F.Ultra:

Ska se om jag orkar leta reda på fler cd-rom att rippa ifrån då, vet att jag ska ha två laptops liggande någonstans som är gamla nog att de borde ha inbyggd cd, sen om jag bara hade haft ork nog att fixa den så hade jag också gärna renoverat min gamla a4000 som ligger i förrådet och köra en rip med den.

Iaf den cd-rom som jag har i min desktop idag som 2 av de 3 filerna kommer ifrån är en TSSTcorp CDDVDW SH-S223B SB02.

Sen bara för att så spenderade jag lite över 40:- av mina egna pengar på att köpa en digital nerladdning i flac av samma låt från både junodownload.com och från bandcamp.com men det visade sig att de två skiljde sig rätt rejält från mina och från varandra. Så jag öppnade alla i audacity och noterade att någon varit inne och pillat på ljudet, framförallt den från junodownload.com hade spår av normalisering (ljudvågen var extremt höjd volymmässigt) så jag misstänker att båda dessa källor inte kört in sina flac från en ren wav/cd utan de har antingen remastrat (för att "förbättra" dem) och/eller baserat flac versionen på en uppackad mp3.

Så varning för digitala nerladdningstjänster, de säljer inte alltid vad de påstår att de säljer.

Om du orkar och vill så kan du jämföra olika mastringar objektivt med Masvis som mäter en del signalegenskaper, det säger i vart fall om nån varit inne och pillat på dynamik och nivåer mellan olika versioner av samma låt.
https://www.lts.a.se/ljudteknik/masvis/

Av mrqaffe

Innehållet på en audiocd är oorganiserat på ett annat sätt än på en datacd och informationen som behövs och används för feldetektioon och felkorrektion är inte alls likvärdiga på skivnivå och det kan man inte göra nått åt med olika spelare eller mjukvaror, dataskivan innehåller mer information som möjliggör feldetektion och felkorrigering genom själva skivformatet så med en dataskiva vet man om datan är korrekt eller inte medans man med en audiocd inte vet med säkerhet om den lästa informationen är korrekt eller inte, vissa fel kan alltså passera odetekterade från en audiockiva oavsett vilken läsare och programvara man använder.

Med några brakslappar.
EAC använder statistik och en databas för att analysera det som rippas och Plextor hade sina unika egenskaper i hårdvaran i vissa läsare som gjorde att man med Plextools kunde läsa av om skivan lästes rätt på hårdvarunivå eller inte.
Har för mig att Plextor kunde läsa av BLER och det gjorde ingen annan läsare utan bara professionell testutrustning så med en Plextor visste man med högre sannolikhet om det den matade ut var korrekt eller inte än med andra spelare.

På tiden man höll på mycket med rippning av skivor så var det i vart fall så att man behövde ha 3 olika läsarfabrikat och specifika modeller från dem för att kunna läsa av alla typer av skivor så bra det tekniskt gick, kommer inte exakt ihåg modellerna men Plextor och Mitsumi var 2 av måste-fabrikaten och så har jag för mig att det var en Philips eller HP man behövde beroende på skivan för att kunna läsa av dem så optimalt det bara gick för läsarna hanterade framförallt mindre skador på skivorna olika.

Det är 20 år sedan man höll på med sånt här och jag orkar inte sätta mig in i alla detaljerna igen men det går säkert att läsa in sig på det om det är nån som verkligen vill ge sig på biten att läsa in alal möjliga skivor optimalt utan statistisk kontroll som det EAC kan utföra.

Men att läsa in skivorna är nått helt annat än att flytta redan inläst data över nätverket.

Av mrqaffe

toapapperspriserna skenade när det hamstrades så en hög reklamblad på golvet får ersätta lyxen. Skulle man få för lite reklam och ha råd med toappaper så blir det att stapla rullarna på skaftet till toaborsten.
Eller så skaffar men en japansk toastol med stjärtspolning.

Av mrqaffe
Skrivet av anders190:

Fuling där, du lurade mig för jag läste bara Lane Del Rey och trodde du postade nått från nya skivan och inte den där 10 år gamla hitten, hon släpper ju en ny skiva idag

Av mrqaffe
Skrivet av Pantburk:

Vilken pipa hon har, tuvvär bara en short.

https://youtube.com/shorts/OINNTM2k8vk

Daria Zaritskaya, hon håller kanske på att göra den som en egen cover för hon har ju varit på den förut.

Jag hoppas de fortsätter göra egen musik och att inte kriget drabbar dem för de är från Ukraina.

Och så över till nått helt annat.

Av mrqaffe
Skrivet av pippisfarfar:

Jag har letat på google med hittar inte åt den.. Det närmaste jag kommer är USB mini 4 pin men det verkar inte riktigt stämma. Är det någon som vet vilket kabel jag måste köpa?

https://i.imgur.com/W3cUg0M.jpg

Det där är ingen standardiserad usbkanktakt utan nått proprietärt så du får nog kolla hos tillverkaren av prylen, är det en klocka ?

Av mrqaffe

Förstår inte riktigt vad du är ute efter men kommandot shutdown med nått passande argument kanske är det du söker. Typ "shutdown /h" "hutdown /s /hybrid"
https://learn.microsoft.com/en-us/windows-server/administrati...

Av mrqaffe
Skrivet av ztenlund:

Jämförelsen är konstig eftersom analog video också har en hårt satt gräns för upplösningen, plus att kvaliteten på det digitala beror mycket på komprimeringen, som särskilt från början var hård och inte så avancerad. På tal om att trixa...

Från början fanns det inga komprimerade digitala format, det var inte tekniskt möjligt att komprimera för beräkningskraften räckte inte för det.
När cd lanserades så fanns det inte heller nått annat överkomligt prissatt lagringsmedium som hade i närheten av samma kapacitet utan den var åtminstone 20 ggr så stor som en normal hdd på den tiden,m, om man ens hade en hårddisk i datorn för de flesta körde disketter för hdd var fruktansvärt dyrt i början på 80 talet.

Av mrqaffe

Eftersom Nicoletta Rosellini postade att ett av banden hon är med i splittras och ombildas till nått nytt så blev jag påmind om att jag nog inte sett Walk in darkness i den här tråden så nu ändrar jag på det och har de postats gör det inget för nu blir det lugnt och mörk.

Av mrqaffe
Skrivet av FatherOfThree:

Batteriproblem kan yppa sig på många olika sätt.

Jag har haft ett bilbatteri som stendog med ojämna (många veckors) mellanrum.
Det gick sen utmärkt att ladda, och fungerade ypperligt,
till dess man en morgon finner bilen/batteriet absolut stendött("0V").
Byte av batteri löste problemet.

OBS, ett relä till en strömförbrukare som med långa mellanrum "hänger sig", kan ge likartade symtom.
Om så, är byte av batteri det enklaste sättet att få klart för sig om problemet ligger i batteriet eller bilen.

Skrivet av Beginner:

Så det var för mig. Har kört med batteriet utan problem sen det byttes för ett och ett halvt år sen. Bilen kan stå någon vecka i garaget utan problem och som förra vintern då det kunde krypa neråt 20 minus någon vecka, inga problem. Nu efter en vecka runt nollan och en natt innan med 12 minus = stendött. Ska testa ett tag hur det beter sig nu när jag iallafall har en starthjälp hemma.

Misstänker något sånt också å bekantingen pratat mycket om sin fina voltmeter. Ska ringa firman bara för min klarhets skull, eller maila, och fråga om deras apparat och hur det fungerar.

Det går att mäta sånt även om det naturligtvis blir bökigt/svårare för det antagligen under en längre tid kräver tillgång till en strömtång med logger om inte bilens diagnostiksystem kan känna av det och ger nån felkod som leder mot rätt orsak.

Av mrqaffe

Problemet är väl att du letar en så liten hub för de brukar isällan komma med nätdel, väljer du en större finns det många med nätdel för under 500 kr.

Av mrqaffe

Turf och det som kommer av det https://play.google.com/store/apps/details?id=se.turfwars.and...
Är likt orientering, man ska "stämpla" via gps i appen och ta sig till nästa ställe, man kan förflytta sig hur man vill men cykel är generellt det bästa men allt är tillåtet.
Det går att tävla om man vill men de flesta har det för motion och för att hitta intressanta platser att besöka.
Turf leder lätt till annat också tex cykling, camping och fotografering eller att man hittar nån sak man blir intresserad av och läser på om på platsen man tagit sig till.
Visserligen är det ett "mobilspel" men det handlar om att förflytta sig mellan olika platser och inte om att sitta still och pilla på telefonen.

Av mrqaffe
Skrivet av Beginner:

När jag kör brukar det bli ungefärlisch sju-åtta mil. Jag laddade "ändå" i nojan över vad som hände med helt tömt batteri en morgon. Köpt på mig en starthjälp så nu har jag en hemma om det händer igen, ska låta bli att ladda och se.

Kör du så långt lär det inte vara nått problem att det inte hinner laddas och är du ändå prolig för att bilen inte ska starta så installera motorvärmare och en fast underhållsladdare om du inte redan har det i bilen, motorvärmare sparar även bränsle och ökar komforten.

Av mrqaffe

Piano...

Och det var ju ett tag sedan nån postade nått klassiskt, Yuja kom, spelade 3 minuter och gick (så pianot kunde återhämta sig)

Av mrqaffe

Om det inte är nått luftläckage runt fläkten så är det mest en kosmetisk sak om den är på in eller utsidan, det påverkar inte luftmängden men kanske kan det påverka luftriktningen lite men skillnaderna blir mycket små.

För att koppla in flera fläktar så använd förgreningar till moderkortet eller en fristående fläktkontroller. Kopplar man till moderkortet så brukar det ofta stå i manualen hur mycket effekt fläktportarna tål och det är bara att hålla sig under det men maxeffekten brukar kräva rätt många normala fläktar innan den överskrides, så här kan det anges i manualen.

https://i.imgur.com/z2mjbjn.png

Kollar man sedan data på fläktar så drar de sällan över 0,2 A (ofta inte över 0,15A) så man kan oftast koppla in många via förgreningar utan att riskera att förstöra något om man vill men detaljerna brukar finnas i manualen.

Av mrqaffe
Skrivet av Beginner:

Min fundering ursprungligen var hur man ska mäta egentligen. Bekantingen som blev arg på firmans sätt att mäta utan att ha varit med. Han hävdade med emfas att man ska mäta batteriet medans bilen startar för att sen "belasta" systemet med radio, AC osv för att se hur generator och batteri klarar av den belastningen eller som firman gjorde, mäta med bilen på tomgång.

Låter bli att ladda batteriet nu så får jag se hur batteriet beter sig kommande gånger.

Kör du främst många korta sträckor så att generatorn inte hinner med att ladda det, behöver du ladda batteriet utöver det bilen laddar för att det verkligen töms eller laddar du ändå ?