Inlägg

Inlägg som el_genius har skrivit i forumet
Av el_genius

Batteritid: 0

Med tanke på batteritiden i tex 3ds känns det orimligt att en bärbar enhet med så mycket beräkningskraft kan användas som mer än en flyttbar konsol.

Skickades från m.sweclockers.com

Av el_genius
Skrivet av Bacon:

Det diskuterades när danska Danamics skulle lansera ett liknande koncept. När produkten väl kom ut var den kass. Förhoppningsvis så har Silverstone en bättre lösning.

http://www.sweclockers.com/nyhet/8519-dansk-processorkylare-m...
http://www.sweclockers.com/recension/12040-danamics-lmx-super...

Fast den produkten hade ju inget med fasändring att göra. Hittade däremot en tråd där en liknande vätska används och ett hypotetiskt slutet system diskuteras: http://www.sweclockers.com/forum/52-nyhetskommentarer/1078989...

Av el_genius

Vill minnas att detta diskuterades här på swec för några år sedan och det sköts genast ner av en massa kunniga personer som en omöjlighet på grund av trycket.

Angående ljudnivån kommer den förmodligen bero på hur häftigt det kokar. Värmeledningsrör är ju som sagt ljudlösa, men å andra sidan skulle jag inte vilja ha en kaffekokare igång bredvid mig när jag sitter vid datorn.

Skickades från m.sweclockers.com

Av el_genius
Skrivet av hjorten66:

Sälja till din far? Tycker du ska skänka det till honom.

Skrivet av modaset:

Man delar med sig till sin familj.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av anon81912:

Hade jag ingen användning för prylarna hade jag gett bort dem till vem som helst egentligen, särskilt inom familjen.

Skrivet av Pyton66:
Skrivet av 120hz:

Man ger bort datorn till sin pappa!
Jag byggde ihop en dator till min mor och gav henne den så ska det vara.

Jag tackar ödmjukast för omtanken kring far min, men då han bad om att få köpa delarna så är gratis inte ett alternativ. Min far gillar att göra rätt för sig och det vore ganska ohyfsat att neka honom det.

Tack alla som svarat på frågan!

Av el_genius

Vad har mina gamla delar för andrahandsvärde?

Tänkte sälja några gamla datordelar till min far som inte behöver jättehög prestanda. Vad är de värda? Observera att hårddisk, chassi, cd-läsare och OS (han kör Ubuntu) inte ingår, samt att jag inte vill veta högsta pris jag skulle kunna få ut av någon som inte har en susning om datorer, utan tänk mer i stil med vad du själv skulle kunna tänkas ge.

Delarna i fråga:
Zotac Gtx 460 standardkylare (ej AMP! Versionen)
Intel Pentium dual core E5300 2.60GHz
Corsair H50
USB-kortläsare (SD, microSD, CF, memorystick, allt möjligt)
Corsair twin2x PC6400 4GB CL5
Asus P5QPL-AM mATX
Chieftec smart series 550W

Skickades från m.sweclockers.com

Av el_genius
Skrivet av KRQKAN:

OM du har en konsoll som kan göra 10^10000x10000 på 1μs och en PC som gör 10^100x100 på 1μs är den inte då starkare än en PC?
Sen om PC tar över igen då är de inte starkast längre eller? Men den har endå varit starkare, therefor konsol är bättre än PC tills PC tar över.

1992 var Jaguar XJ220 världens snabbaste produktions bil.
93 blev det McLaren F1, betyder det att Jaguar aldrig haft världens snabbaste produktionsbil?

Jag citerar mig själv:

Citat:

En generation konsoler skulle potentiellt sett kunna utprestera samtidens datorer, men generationen efter är PC tillbaka med samma teknik och mer prestanda. Visst, att säga att de aldrig kommer ikapp är kanske ett starkt ordval, men i det långa loppet kommer PC ha mer prestanda.

Att konsoller skulle prestera bättre 1 generation av 100 har ingen större betydelse. Du håller uppenbarligen inte med och verkar haka upp dig på att Nvidia sa aldrig, trots att det inte bryter mot fysikens lagar. Inse att oddsen är minimala och släpp det.

Av el_genius
Skrivet av KRQKAN:

"2. Säg att Bill Gates investerar sin förmögenhet i att förbättra konsolernas prestanda, eller att någon ingenjör på Sony/Microsoft får en snilleblixt. Denna prestanda skulle kunna låsas till konsoler fram till att patentet går ut. Sedan kommer samma teknik kunna användas i PC, med skillnaden att den i PC tillåts ha högre strömförbrukning och ljudnivå, vilket tillåter högre prestanda."

Men konsollerna skulle ändå vara bättre än PC, du säger ju emot alla andra, precis som jag, själv.

Nej, konsollerna skulle inte vara bättre än PC. En generation konsoler skulle potentiellt sett kunna utprestera samtidens datorer, men generationen efter är PC tillbaka med samma teknik och mer prestanda. Visst, att säga att de aldrig kommer ikapp är kanske ett starkt ordval, men i det långa loppet kommer PC ha mer prestanda.

Av el_genius
Skrivet av KRQKAN:

1. Vet du vad ordet utveckling betyder? Man bygger något nytt, förbättrar det, släpper det.
2. Utvecklar man en ny produkt med knappt någon värmeutveckling så har man inte problemen som du drar upp.
3. Vetifan varför jag snackade om 600 v kabel, antar det är för att jag vet hur varm en sådan blir under last, och kan inte komma på något annat som blir lika varmt.
4. Är du rädd för utveckling? Vågar du inte se framåt eller? Har hört om religösa som inte tror på människans evolution. Men inte tro på chippets evolution, det är bara extremt.
5. "Du utgår från att det skulle ske extrem utveckling på konsol som samtidigt inte kan användas på PC" Jag säger bara att om man säger att det inte går och få konsoller som är starkare än PC så kan man inte se framåt.

Allt är fråga om pengar och resurser.

Sen att du tycks vara fast i nuet är en helt annan grej.

Vi kom inte till månen genom att gnälla över att det aldrig skulle gå...
Sen om folk skulle vilja lägga resurser på och skapa ett superchipp är en helt annan grej. MEN det går fortfarande och göra.

Du verkar inte fatta vad Zotamedu säger. Det går självklart att skapa en konsol som är kraftfullare än dagens, ja t.o.m framtidens datorer, men det kommer inte hända pga några enkla anledningar.

1. Större budget leder (något förenklat) till mer prestanda. Ingen kan för tillfället tävla med PC-tillverkarnas enorma FoU-budget, helt enkelt.

2. Säg att Bill Gates investerar sin förmögenhet i att förbättra konsolernas prestanda, eller att någon ingenjör på Sony/Microsoft får en snilleblixt. Denna prestanda skulle kunna låsas till konsoler fram till att patentet går ut. Sedan kommer samma teknik kunna användas i PC, med skillnaden att den i PC tillåts ha högre strömförbrukning och ljudnivå, vilket tillåter högre prestanda.

Av el_genius

App för inspelat meddelande till dolt nummer?

Tjena! Befinner mig i en situation där några ungar busringer mig lite då och då med dolt nummer. Börjar bli ganska less på det och funderar på om man skulle kunna busa tillbaka. Jag hade tänkt mig en app (till Android) som automagiskt svarar på samtal från dolda nummer och spelar upp en ljudfil i samtalet. Någon som känner till en app med den funktionen? Är beredd att betala en liten slant för appar av hög kvalitet, men inga stora summor.

Tar även gärna emot tips på eventuella meddelanden man skulle kunna spela upp.

Av el_genius

Funderar på att skaffa en och anteckna med i skolan. Har du en sån där penna som funkar med kapacativa skärmar? Kan du testa hur bra det går att anteckna för hand? Skulle behöva kunna göra det i Kemi, Matte och Fysik då det är mycket specialtecken, ekvationer etc. som inte går så bra att anteckna med tangentbord.

Av el_genius

Jag kan ta det som sommarjobb, sen får någon annan ta över. Jag har mina finals att tänka på nästa år.

Av el_genius

63?

Av el_genius

Snart är det väl vetenskapligt bevisat att ESD är en frukt som inte finns...

För att föra diskussionen framåt:
Om man som jag har en dammsugare med metallrör, är det ofarligt att dammsuga datorn om man kör utan munstycket? Skulle man kunna eliminera eventuella risker genom att koppla ett ESD-armband mellan dammsugarröret och datorns chassi?

Av el_genius

Pettson & Findus i Trädgården!
Glädjen när man första gången hittar underjorden, eller när man efter mycket om och men hittar trädgårdsmästaren, går helt enkelt inte att beskriva.

Av el_genius
Skrivet av Sheik Yerbouti:

Strippad till max:)

Ingen numpad och bruna brytare, och inget fult tryck på den:)

http://www.keyboardco.com/keyboard_details.asp?PRODUCT=939

Lite tryck finns där, men inte så farligt mycket. Annars säljer de också set med blanka tangenter.

Av el_genius
Skrivet av phz:

Första ekvationen (y = −x/2 + 4) är rätt. Du har sedan blandat ihop m (den konstanta termen) med k (lutningskoefficienten), samt har fel "formel" för en normals riktningskoefficient.

Låt k₁ vara första ekvationens k och k₂ den sökta ekvationens k nedan.

Det är snarare så att k₁ k₂ = −1, inte "delat med" (skriver du om k₁ / k₂ = −1 så får du k₁ = −k₂ — uppenbart inte rätt). Så i detta fall:
   k₁ k₂ = −1
   k₂ = −1/k₁ = −1 / (−1/2) = 2

Sätt därefter in den kända punkten (2, 0) som ska ligga på linjen i den nya räta linjens ekvation för att få den konstanta termen:
   y₂ = k₂ x + m
   0 = 2 ⋅ 2 + m
   m₂ = −4

Så vi får alltså
   y₂ = 2 x − 4

Se även Wolfram Alpha som ritar upp det hela om man ber snällt.

Bra att du rättar mig. Jag går IB och har därför har min undervisning på engelska. Där är räta linjens ekvation y=mx+c, glömde helt enkelt översätta tilll y=kx+m. Gällande den vinkelräta lutningen har du nog rätt i att jag använde fel räknesätt.

Av el_genius
Skrivet av anon141556:

Behöver hjälp med denna uppgift:

Linjära funktioner:
Bestäm ekvationen för den räta linje som är vinkelrät mot linjen angiven på rad 1 samt går genom punkten angiven på rad 2.

Rad 1: 2y+x=8
Rad 2: (2,0) enbart punkter

Ska alltså hitta ekvationen till Rad 2.

Tack på förhand!

2y+x=8
x-8=-2y
(x-8)/-2=y
4-0.5x=y

Eftersom en linjes lutning är en vinkelrät linjes lutning gånger -1 (m1/m2=-1) blir lutningen på den nya linjen 0.5.

0=0.5*2+c
0=1+c
c=-1
y=0.5x-1

Hoppas jag har gjort rätt nu.

Av el_genius
Skrivet av yroll:

santsant... men i fysikens värld har väl gamma strålning högre frekvens än alpha? det är väl det som gör att den går längre och förstör mer i kroppen osv?

Nej, alfastrålning har ingen frekvens.
Alfa = heliumkärna
Beta = elektron
Gamma = våg i det elektromagnetiska spektrumet

Av el_genius

Förmodligen funkar det bara för 08-or om de nu har haft så svårt med svenskan. Väldigt synd eftersom rikssvenskan måste vara den fulaste dialekten i världshistorien.
Jag har inga problem med folk som pratar helsingborgska, malmöitiska, göingska, halländska, blekingska, småländska, öländska, gotländska, östgötska, göteborgska, norrländska, danska, norska eller finska, men rikssvenska är bara jobbigt att lyssna på.

Av el_genius

Skriva i Wordpad måste nog vara det sämsta man kan göra i en videoguide om man vill göra ett bra intryck.

Du får en gilla av mig eftersom nivån på guiderna här verkligen behöver höjas ett par snäpp. Ett stort plus i kanten ska du ha också för att du inte skriver som en femåring. När man kollar igenom guiderna här så undrar man om Swecs medelålder inte ligger närmre 10 än 18. :/