Inlägg

Inlägg som Henr1k har skrivit i forumet
Av Henr1k

Första datorn hemma hos min föräldrar när jag växte upp var en 286 på hela 12mhz, 2mb ram. Uppgraderades senare till en 386 på 33mhz, 4mb ram, och hårdisk på 30mb, som även ett par år senare fick cd-rom och sound blaster 16 kort.

Kommer ihåg att det vart ett riktigt prakt bygge för att pappa fick ta till borren och såga hål för ps2 anslutningar bland annat. Den burken fick hänga med länge innan den vart ersatt av en amd k5.

Av Henr1k

som oskar skrev ovan fukt är ett stort problem som kostar och åtgärder höjer inte priset på fastigheten i förehållande till vad du får lägga ut i kostnader. Som sagt tak är ju bland det lättaste och kolla på, när det gäller plåt tak i form utav korrigerad plåt så är saker och tänka på hur det ser ut runtom genomföringar dvs avloppstätningar, ventilation och skorstenar. Helst ska plåt beklädnaden runt dessa sträcka sig hela vägen upp till nocken och under denna under ideala förhållanden. Alternativt att den sticker under längderna utav den korrigerade plåten och att det finns en viss marginal som dessa överlappar samt att det finns någon form utav tätband i mellan oftast iform utav skumgummi plast som förhindrar vatten ifrån att blåsa upp i mellan. Sen ska man tänka på att vattnet har fri väg runt dessa hinder så att inte vattnet blir stående någonstans.

Sen är ju källare som sagt alltid en risk speciellt i fall det inte finns ordentlig dränering eftersom regn vattnet i från taket då blir stående runt grunden och med stor sannolikhet kryper in. Finns högre punkter i landskapet runt omkring nära huset ökar det ytterligare risken att fukt rinner förbi och runt husgrunden. Värst är detta i kombination med inreda rum i källaren då de ofta kan vara reglade med trä direkt emot betongen som suger upp fukten och angrips utav mögel. finns även stor risk att bjälklaget ovanför källaren som utgör stommen i golvet i bo ytan blir angripet i fall det är gjort i trä i stället för att vara gjutet viket inte var helt ovanligt på 70-talet. Samma risk finns i fall väggar är reglade i trä och det inte finns någon "syllpapp" eller plast i mellan syllen "understa regeln som resten av reglarna är fästa emot" och betongen. där behövs något som stoppar fukten ifrån att sugas upp utav träet.

Sen finns det alltid risker kring badrum och våtutrymmen men de brukar inte vara lika omfattande och kostsamma samt att nyrenoverade badrum kan ses som en investering.

(edit)
Om plåt taket är lite äldre och spikat fast kan det vara en god ide och byta ut eventuella spikar som står upp (Dom kryper gärna ut med tiden i o med att träläkten torkar och temperaturen växlar) emot farmarskruv som är tätad med gummi bricka.

Av Henr1k

Kan vara klokt med att ha någon tjänst igång som varnar dig i fall viktiga system filer ändras så som TripWire.
Alternativt om du ska använda någon form av backupplösning använda dig utav bacula och confa det till att efterlikna vissa utav funktionerna i TripWire.

För att öka chanserna att upptäcka en komprometterad server tidigt.

Av Henr1k

Spelet funkar nu efter jag updatera Nvidias drivrutiner till nya 275.33 från betan.

Av Henr1k
Skrivet av Scirocco:

Låter som att det är nått fel på windows, testa att installera om det.

Är inte så sugen på det eftersom det blir en massa jobb med att konfiguera om grub.

Skrivet av iNfragiq:

Har du patch 1.1 installerad? Den hjälper rejält till på retail-versionen.

Japp det är installerat.

Av Henr1k
Skrivet av Ninotramp:

Vad har du för rigg? Ursäkta om du sagt det innan.

Ingen fara inte skrivit det i den här tråden

Inte Core i7 930
Gigabyte x58-ud7
Corsair Dominator triple channel minnen 6gb
F120 corsair ssd
2x Gigabyte gtx 460 oc
Sounblaster X-fi Pci-E

Av Henr1k

Installerade patchen får fortfarande ca 1fps i spelet tror jag skickar tillbaka spelet. Så jävla trött på skiten.

Av Henr1k
Skrivet av Lokso:

Hejsan! Jag vet att de är många som har problem med lagg osv, fast de finns fortfarande de som får det att fungera utan problem! Jag sitter på i5 2.66 HZ, GTX 570, 4 GB ram, Windows 7 64 och senaste Nvidia beta driver. Lyckas inte ens spela spelet med inställningarna medium utan att få skit fps ( får max 19 fps ). Är det här normalt eller är det någon patch eller liknande som vi måste vänta på? För det här är ju bara sjukt! Har Ubersampling och SSAO Disable också......... 3D drivrutinen avinstallerad!

Har liknande problem dock så ligger min framerate på löjliveckande 1-2fps

http://www.sweclockers.com/forum/8-ovriga-datorspel/1011260-witcher-2-2fps/

Av Henr1k
Skrivet av Harakiri:

Stäng av ljudkortet och se om det är problemet , jag blev så trött på Creatives buggiga drivare till mitt Xfi kort så jag kastade ut skiten för flera år sen och har efter detta kört med interna kort.

Likaså , avinstallera Nvidias 3Ddrivare är en känd fix för dålig FPS.

Kör med 3d vision avinstallerat för stunden hjälper inte :/
Provade och köra med integreade kortet och avinstallera x-fi kortet hjälpte inte det heller :/

sist men inte minst provade jag att även installera beta drivrutinerna från nvidia 275.27 inte heller det hjälpte

aldrig varit med om ett liknande problem på någon av mina burkar med något spel.

Av Henr1k

Är grymt nöjd med mitt steelseries 7g kan inte annat en rekomendera blir sjukt bekvämt med handleds stödet för min del. Vissa klagar på att det är jobbigare att skriva med svarta switchar alldrig provat ett tbord med blåa så kan inte direkt jämföra. I vilket fall som helst så är de betydligt trevligare och skriva på en rubberdome.

Angånde headsett så känns det som om Sennheiser's lurar överlag är och rekomendera om du även tänker lyssna lite mer på musik. Själv använder jag aldrig mitt headset till och lyssna på musik och köpte ett par billigare steelseries 7h. Är nöjd med dom trotts vad dom flesta andra verkar tycka om dem. Ett plus är att man korta ner kabbeln för det som dödar mina headset är att jag fastnar med dem i kontorstollen och sliter sönder sladden.

Av Henr1k

Har runt 0-7% användning på båda korten skumt. De går inte ens upp i temp märkbart.

Av Henr1k

Inte hittat något som passar in klockrent med den löjligt låga prestanda jag får ut. Har testat och ändrat med en del inställningar som folk gett förslag på där utan någon framgång.

Av Henr1k

the Witcher 2 = 2fps?

Hej
Har problem med att få witcher 2 att vara spelbart på mitt system det är en helt clean installation av windows 7 med senaste drivrutinerna och ändå får jag bara ut mellan 1-2 fps i spelet. Spelar absoulut ingen roll vad jag kör för grafik inställningar får ut samma prestanda.

Inte Core i7 930
Gigabyte x58-ud7
Corsair Dominator triple channel minnen 6gb
F120 corsair ssd
2x Gigabyte gtx 460 oc
Sounblaster X-fi Pci-E

Vore tacksam för alla typer av tipps verkligen sugen på att spela spelet.

Btw det är retail boxen av spelet om det är något drm relaterat inte en aning.

Edit:
Problem [LÖST]: Spelet fungerar som det ska efter att ha uppdaterat nvidias drivrutiner till version 275.33

Av Henr1k

Det är 1366 ska ta och läsa guiden tack för tipset.

Av Henr1k

Investerade i en corsair h70 är grymt nöjd med resultatet ligger runt 33*c när jag surfar och lyssnar på musik mot tidigare 55*c med orginal kylaren. Har även liknande sänkningar när jag belastar, har dock inte mätt upp ordentligt.

Det tråkiga verkar dock vara att min prolle verkar vara extremt ovilig till klockning började först labba lite i bios men fick inget och bota. Testa sen easy tune som följde med moderkortet även så verkar de "automatiska" trim stegen där oviliga och bota.

Av Henr1k

CPU Kylare till I7 på UD7 kort

Hej skulle behöva lite råd gällande köp av en ny cpu kylare efter som jag just nu kör med är retail fläkten som följde med processorn. Dock så räcker den tyvär inte till när man kör med turbo boost aktiverat. Är desutom orolig för att inte all kylare passar utan att det tar i. Sitter med ett gigabyte ud7 moderkort och minnerna (Corsair Dominator) sticker up en bra bit rätt nära cpu'n.

Viktigast är att hitta en tyst fläkt sen skadar dert inte om det finns lite marginal över till överclockning.

Är taksam för all hjälp

Av Henr1k

Även jag skulle uppskatta tips på ett liknande system! Funderar även lite grann på om man ska koppla kylningen till både PS och hårdiskar. Om man kan lykas med ett system helt utan fläktar.

Av Henr1k

Powercolor 3870 deras fabriks klockade kort
Idle 35*c
Load ca43*c

Av Henr1k

Får faktiskt hålla med om att 720p räcker mer än väl tycker helt klart man ska kolla mer på panelen och elektroniken än upplösning. Kan säga att vi lär nog inte se fulla hd-tv sändningar på ett bra tag i alla fall inte i Sverige. Vad gäller PS3 ska de tydligen inte orka med de flesta titlar med full hd progressivt ska dock säga att jag själv inte provat spela PS3. Så det är i stort sätt bara ihop med en hd eller blu ray spelare man får nytta av full hd i fall man har stor nog teve eller sitter nära nog. Eller om man som jag som sitter och spelar med sin dator på teven dock orkar den inte av de nyare spelen i full hd så fick bli 720p för min del ändå. Dock har jag stor glädje av en bra panel utmärkt elektronik och 100hz bildförbätring, ända nackdelen med den senare finessen är att tekniken verkar ha problem med de visuella artefakterna som uppstår vid digital komprimering.

Men som sagt tänk efter vad du ska ha teven till hur stor du vill ha och hur nära du kommer sitta.

Av Henr1k

Tycker blu-ray verkar intressantast sen kunde man ju önska att de kunde finnas lite fler tittlar med stereo ljudspår i framtiden även om det inte känns så troligt.