Inlägg

Inlägg som Ninjaflipp har skrivit i forumet
Av Ninjaflipp
Skrivet av Captain Acid:

Kronofogden tog dem. Annars hade jag fått 7200.

Blir ju nyfiken. Varför tar kronofogden dina pengar?

Av Ninjaflipp

Spelar i 2560x1440 på min PG279Q.

Emellertid väldigt sugen på en av de nya 4k oled 240hz-skärmarna

Av Ninjaflipp

Men kan den köra Crysis?

Av Ninjaflipp
Skrivet av Pågenbröd:

AI är 'dött' om 5år. Nej, jag kommer inte att se AI lika stort som Internet blev/är eller toalett inomhus..

Jag ser AI lite som kryptovaluta.. alla ska ha det, sen pooff, borta.

Ja, jag vet.. AI ska ta över hela världens digitalisering och det ena med det andra.. AI är framtiden... osv.. jag har hört sagan.

Så länge AI'n inte är fritänkande så är det inte en AI i mitt tycke, så redan där är den visan död.

Nu är det ju visserligen inte vad tråden handlar om, men kan inte låta bli här. Nej, AI kommer inte vara dött om 5 år och om du på fullaste allvar tror på det själv så lever du på en helt annan planet. Eller under en sten, välj själv.

Att du själv inte har nyttjat AI och inte förstår kapaciteten det redan har är inte talande för AI i stort. Kostymnissar som hypar AI och frågar AI om strategier, eller hemmafruar som frågar AI om inköpslistor eller kalasidéer är inte heller särskilt talande för AI eller vad det kan åstadkomma i framtiden.

Men om man som någon slags utvecklare har nyttjat AI så vet man precis vad det i dagsläget är kapabelt till och kan ana vad det kommer vara kapabelt till så ligger Huangs ord betydligt närmare verkligheten än dina.

Jag är visserligen övertygad om att Huang kryddar till sina ordval lite extra eftersom de har hamnat i någon slags position som världsledare inom AI, men det är här för att stanna och kommer göra att världen ser väldigt annorlunda ut år för år från och med om kanske 5-10 år.

Av Ninjaflipp

Sennheiser HD650 kopplad till en Grace Design m9xx.
Och så högtalarna i skärmen när jag inte vill ha hörlurar på.

Av Ninjaflipp

Tog fel på tangentbordet

Av Ninjaflipp
Citat:

– Vi vet inte hur man har attackerat här. Men ja, jag vågar påstå att vi har en väldigt hög säkerhet.

Tillåt mig att sätta på min foliehatt nu.
Det finns ingen verklighet där det rimligt att Sverigechefen för bolaget på blodigt allvar i media hävdar att de har "en väldigt hög säkerhet" efter en sån här incident när de uppger sig bokstavligen inte ha någon aning om hur attacken gick till. Det händer bara inte.

Det enda scenariot jag kan föreställa mig är när de faktiskt är fullt medvetna om vad som har hänt, men där det genom att hävda "jag vet inte" får de att framstå i bättre dager. Annars erkänner de i princip att de har vetat om säkerhetsbristen men valt att inte göra något åt det.

Med tanke på att Akira tidigare utnyttjat brister i Cisco AnyConnect, där specifikt en exploit varit känd sedan 2020, så tror jag att det är precis vad som händer här.

Men jag är förstås bara en glad ovetandes amatör.

Av Ninjaflipp

Ni har helt rätt allihopa, framgick i mitt kontrakt vid lite närmare lusläsning. Tack.

Av Ninjaflipp

Om ni byter jobb under sommaren, hade ni förväntat er ett lönesamtal/löneökning under våren på det nya jobbet då? Har bollat detta lite med bekanta och det verkar vara väldigt varierande uppfattning. Vet inte riktigt vad jag själv tänker.

Av Ninjaflipp

Från min erfarenhet handlar det snarare om att arbetsgivarna inte vill betala det kompetensen kostar.

Av Ninjaflipp
Skrivet av improwise:

Intressanta teorier men har du något mer substantiellt som stödjer att ha en butik i Täby C skulle ha dessa positiva effekter?

Har tidigare jobbat i en datorbutikskedja för ett antal år sedan som övervägde just Täby C som plats att öppna i. Det var förstås vår interna marknadsavdelning som hävdade att åtminstone tidigare butiksöppningar i andra delar av landet hade ökat även internethandeln i det geografiska närområdet till butiken. Samma marknadsavdelning menade även att Täby C har en ovanligt köpstark kundbas.

Jobbar emellertid inte kvar sedan cirka 2019 så jag har förstås ingen konkret efterforskning att hänvisa till. Du behöver inte tro på det, det är ok.

Av Ninjaflipp
Skrivet av LessHack:

Nooo! Finns så få fysiska teknik/nörd prylar kvar. Tur att den i täby inte verkar falla än.

Tvivlar på att den kommer göra det. Täby Centrum är en oerhört attraktiv plats för kedjor att ha butiker på, även om butiken i sig inte är lönsam -- vilket den ärligt talat antagligen inte är eftersom Täby Centrum har vansinnigt höga hyror.

Det är ändå väldigt bra PR och bara närvaron av en fysisk butik ökar internethandeln i området också.

edit: Har handlat på Webhallen i många år men det känns svårmotiverat nu för tiden när deras priser är så vansinnigt mycket högre än konkurrenter. Tillskottet av Amazon på svenska marknaden har onekligen haft sina effekter. Köpte nyligen en Logitech G923 med tillhörande växelspak och Amazon var cirka 900 kr biligare än Webhallen på de prylarna. Vill mycket hellre handla på Webhallen, men inte 900 kr hellre.

Av Ninjaflipp

Har betalat för Spotify premium sedan första månaden tjänsten lanserades i Sverige. Använder det nog för lite för att motivera det egentligen, men jag kan leva med det för att slippa reklam i öronen. Dessutom har tjänsten sett likadan ut från början där reklam var en del av tjänsten från allra första början.

Youtube Premium har jag däremot svårt för och det är ingenting jag betalar för. Förstå mig rätt, reklam är hemskt och jag avskyr det, men det tar emot något fruktansvärt att belöna Youtube för att de har gjort det svårare att njuta av reklamfritt. Adblocker på desktop fungerar fortfarande ok, men i youtube-appen på TVn är det hemskt. Youtube är dessutom en tjänst jag har använt sedan... 2005? När det nu lanserades. Och reklamen är ju ett relativt nytt tillskott. Det tar emot extra då

Av Ninjaflipp

Zeunerts är ju förstås svårslagen och står sig idag som en klassiker, men jag skulle vilja slå ett slag för Roslags Näsby bryggeri också. De gör sin egna julmust med smak av ek & bourbon samt en annan variant med smak av humle. Framförallt ek & bourbon är väldigt god! Smakar ganska långt ifrån traditionell julmust dock, men köper den varje gång jag kan få tag på den.

Tror emellertid att det är ett ganska lokalt bryggeri och det är nog således ganska svårt att få tag på utanför Norrort.

edit: bifogar en bild också!

https://i.imgur.com/a98Luhm.jpeg

Av Ninjaflipp

Nog bland de absolut främsta minnena från E3 för min del, tillsammans med guldklimpar så som när Wii, Metroid Prime 3: Corruption och Super Mario Galaxy visades upp de första gångerna. Kanske handlar mer om en väldigt nostalgisk tidsepok i mitt liv, men känslan av att titta på konferenserna och skriva med vänner över IRC eller motsvarande på sena sommarkvällar är något jag drömmer tillbaka till.

Kommer saknas, men jag är också övertygad om att vi kommer ha en ersättare i någon form även framåt.

Av Ninjaflipp
Skrivet av ingulf:

Som du säger visar studien bara korrelation. Det är trams. Att aspartam, en kemisk förening bestående av två stycken aminosyror, som i princip bryts ner direkt när den ens ser tunntarmen, är helt orimligt. Troligare confounders är att mödrar med autism-drag dricker mer läsk och således (pga genetik) får fler barn med autism. Eller att mödrar med autism, helt enkelt rapporterar historiskt kostintag (där all data egentligen är skitdålig, så alla studier baserade på det kan man slänga), mer korrekt och därför är ärligare med sitt läskintag än icke autism-mödrar. Går hitta på vilka hypoteser som helst och hävda att korrelationen stöder påståendet.

WHO kan vi dra fram och tillbaka med tusen gånger orkar nog inte (logiska slutsatser om man läser bakgrundsmaterialet är lätt)

Faktumet kvarstår, aspartam bryts ner direkt till två aminosyror, fenylalanin och asparaginsyra, som du får enormt mycket större mängder av från en enkel bit kött, lite mjölk eller annat proteininnehållande livsmedel (proteiner består av långa kedjor aminosyror).

Det finns ingen logik eller rationalitet i farhågan. Då är den rimliga slutsatsen att inte misstänkliggöra det.

Att smakupplevelserna skiljer sig så stort är också rent fysiologiskt och logiskt, våra smakreceptorer är olika, vissa tycker aspartam har en besk eftersmak. Lider med er. Jag känner inte av någon bismak och njuter max

Tack för ett välskrivet och informativt inlägg! Det är precis sånt här jag vill läsa mer av.

Av Ninjaflipp
Skrivet av cyklonen:

Nej, konspirationsteoretiker och folk som tror på allehanda sagor som alternativfaktarörelsen spyr ur sig i nätets mörkare gränder, de vill jag inte diskutera med.

Fast personen du citerade citerade ju enbart vad en studie utförd på UTHSCSA hittade och så långt jag vet har jag ingen som helst anledning till att misstro dem. De skriver ju egentligen bara att de hittade en korrelation och inte nödvändigtvis en kausalitet. Så att avfärda det som som något som alternativfaktarörelsen skulle hitta på är ju inte bara inte sant, det är oerhört lat gjort också. Men! Jag kanske helt enkelt bara missar något. Vill du hänvisa mig till information som menar på att den utfördes av människor som gillar alternativ fakta så för all del, gör gärna det. Jag vill bara lära mig mer.

Men med tanke på att du också skriver så här tidigare i tråden:

Citat:

Sötningsmedlen är helt ofarliga. Även om de hade haft en minimal negativ effekt (som de inte har)

och:

Citat:

Man kan inbilla sig att smakskillnaden är stor, men det är den inte.

Så kan jag faktiskt inte låta bli att tänka att du helt enkelt är väldigt fast övertygad av att din bild av läget är den korrekta bilden och att du, likt så väldigt många andra människor (framförallt på alternativfakta-sidan som du talar så illa om) ogillar information som inte stämmer överens med din världsbild.

Min personliga tanke är att sockerfria produkter ändå är förhållandevis nya i samhället och att vi inte riktigt är helt hundra på vad de långsiktiga effekterna av de är, om det finns några alltså. Tycker därför det är dumt att låsa in sig i inställningen på att de helt omöjligen skulle vara något annat än helt ofarliga -- även om det mesta pekar på det i dagsläget. Ska nämna igen att jag själv konsumerar lightläsk och inte är särskilt oroad då jag är väl införstådd att det har testats något oerhört, men jag är öppen för möjligheten att det kanske kommer att förändras.

För ganska exakt 100 år sedan så såldes radioaktivt vatten som dåtidens motsvarighet till energidryck, eller hälsoelixir, under väldigt tvivelaktiga grunder. Den fortsatte säljas som det fram tills att en storkonsuments käke trillade av till följd av det. Studier i dag är förstås avsevärt genomförliga i jämförelse och det går inte direkt att dra en parallell rakt upp och ned, men om inte annat är det intressant läsning.

Av Ninjaflipp
Skrivet av cyklonen:

Ok, du är en sån. Då har jag inget mer att säga dig i den här diskussionen.

Jag skiter ärligt talat helt och hållet i er diskussion men detta är legit bland den absolut lägsta nivån diskussioner kan nå. Holier than thou-attityd kombinerat med att totalt ignorera det faktiskta innehållet inlägget med tillhörande argument och fakta (och om du inte tycker att det är fakta så får du gärna berätta det i så fall och förklara varför) i samband med ett försök till att få sista ordet, alltså. Det är som om att du enbart skriver det för att upprätthålla illusionen om att du står över motparten i sammanhanget. Det bidrar inte till diskussionen på något sätt, får dig enbart att framstå som oerhört dryg och lämnar resterande läsande undrandes vad det är du menar.

Skärp dig.

Av Ninjaflipp

Ah, den eviga debatten. Det som fascinerar mig är att varje gång denna debatt uppstår så kommer det alltid in folk som högt och tydligt berättar att deras föredragna alternativ minsann är bäst och smakar betydligt bättre än alternativet. Som om att det inte finns utrymme för subjektivitet, eller snarare, smak, alls. Vilket förstås är roligt eftersom just smak är typ det mest individuella som finns.

Är personligen av åsikten av att sockerfri läsk oftast smakar sämre, och då förstås till följd av bismakerna som sötningsmedlet bistår med, men det beror också på vilken läsk man dricker. Till exempel med energidrycken Monster så dricker jag gärna sockerfri då jag faktiskt inte märker någon större skillnad, annat än att den sockrade versionen är något mer trögflytande, och då jag ändå tycker att den sockerfria är väldigt god. Med exempelvis Coca-Cola så har visserligen Zero blivit väldigt mycket bättre de senaste 10 åren, men jag tycker ändå att vanlig är godare. Har försökt att byta ut Coca-Cola till Coca-Cola Zero istället men det resulterar ofta i att jag bara dricker upp burkarna halvvägs utan att egentligen tänka mer på det. Gissar på att jag helt enkelt tycker att det inte är lika gott och är mer benägen till att omedvetet glömma bort att det finns läsk kvar i burken.

Med det sagt så är jag mer mån om min hälsa än någonsin förut och då är förstås läskkonsumtionen något man utvärderar. Jag dricker därför framförallt betydligt mindre läsk över huvud taget nu för tiden till förmån av vatten (gärna med några droppar limejuice i), men tar gärna en cola zero till maten istället för en vanlig cola. Det funkar ändå, liksom. Men det händer förstås att suget tar över och att jag tar en sockrad variant ibland ändå.

Av Ninjaflipp

3x27", en 165hz 2560x1440 IPS i mitten, 2 st 60hz 2560x1440 IPS på sidorna.

Sidoskärmarna har jag haft sedan kanske 2011-2012, det är DELL U2713HM det rör sig om.
Mittenskärmen har jag haft sedan... 2015-2016? ASUS PG279Q rör det sig om iaf, det var första IPS 2560x1440 165hz-skärmen med G-SYNC på marknaden.

Är fortfarande oerhört nöjd med skärmarna och kommer antagligen använda de ett bra tag till. Ser ju emellertid smått löjligt ut med tre skärmar bredvid varandra och ger extrema battlestation-vibes. Blir troligtvis en enda stor skärm när det väl är dags att byta, när nu det blir. Framförallt PG279Q står ju sig oerhört bra fortfarande, så har inte bråttom