Inlägg

Inlägg som Freddemann har skrivit i forumet
Av Freddemann
Skrivet av Harddrive:

Allra första DotA tycker jag är "originalet" inom MOBA genre. Att skaparen jobbat på tvåan med VALVE, en av världens bästa spelutgivare/spelutvecklare (HL2, Team Fortress 2, Portal).. kan inte vara en dålig sak.

DotA2 är ÄKTA free to play. Det som kan kosta är bara visuellt, men vad jag vet är LoL inte riktigt på samma sätt (någon som vill fördjupa mig?). DotA2 Har bättre grafik. LoL är taskigt enkel och för färgglad för mitt tycke. Gillar UI i DotA2 bättre, men det är väl en smaksak. DotA2 känns mer responsivt på något sätt tycker jag.

Rent tävlingsmässigt vet jag inte hur "stora" båda spelen är. Jag vet att LoL dominerar i Sydkorea och har stora prispengar, men vad jag vet har DotA2 det också.

Vad gäller matchmaking så tror jag LoL har det, men inte Dota2, åtminstone har man ingen "rating" som jag vet att man har i LoL. Fast DotA2 har nog en "osynlig" matchmakingsystem ändå.

Människorna i båda spelen är lika bad manner och lika hetsiga, så då är vi lika på den punkten.. vad gäller väntetider för att spela samt hur "straffen" är för LoL vet jag inte, jag vet att i DotA2 att man blir placerad i en annan pool om man lämnar ett spel eller blir reported. Ännu en gång kan väl någon ta och förklara detta för mig.

Min slutsats är att DotA2 är bättre, men om LoL levererar i de punkter som jag inte vet om så kan jag komma att ändra mig. Men för mig handlar det om prioriteringar, och jag prioriterar GAMEPLAY och GRAFIK framför allt annat! En progamer kanske skiter i grafikken och satsar på det som har störst following...

GAMEPLAY
GRAFIK
FOLLOWING/PRIZEPOOL
MÄNNISKORNA
MATCHMAKING
STRAFFSYSTEM

De köp du kan göra i lol är också bara visuella, vissa köper IP boosts och såna saker för att kunna ha råd med runor snabbare men de flesta som har kört ett tag bryr sig inte ett smack om såna saker.
I lol kan du också bli bannad för dåligt beteende.

Jag har faktiskt ingen koll på vilket spel som har störst following men på t ex twitch.tv så har ju alltid lol mer publik.

Av Freddemann
Skrivet av GreenSoap:

Jo visst, men en lvl 5 kan ju inte möta en lvl 30 utan att den högre levlade har ett övertag.

En lvl 5 kan nästan inte möta en lvl 30 överhuvudtaget med det nuvarande matchmaking systemet.
Annars så borde resten av laget ha vunnit såpass mycket och anses av systemet att dom borde kunna carrya dig.

Av Freddemann

SPOILER SPOILER. Något jag har stört mig på rätt mycket.

Är det bara jag som stör mig rätt mycket på att man aldrig får tillbaka Michaels båt?

Någonstans borde han ju kunna spåra upp den, om dom får nys om olika supervapen kanske en segelbåt inte borde vara så svår att få tag på?

Dold text
Av Freddemann

Skulle också säga Mass Effect spelen och Farcry 3.

Baldurs Gate 2 Enhanced Edition kommer ut den 15 november också, så håll utkick efter det, kanske ett av det bästa rpg'na någonsin.

Av Freddemann

För att enbart svara på trådtiteln, ja det överlever och kommer utvecklas, blir starkare och bättre än någonsin.

Av Freddemann

WP kommer alltid vara mer optimerat och fungera bättre än android men är så sjukt jävla tråkigt oftast att man tröttnar på telefonen efter 2 dagar.

Z1 har rätt bra respons och flyter på rätt bra. Linsen man kan koppla till den är också sjukt cool och säkert lika rolig att leka med som en WP är rolig under hela sin livslängd. Alltså typ 2 dagar.

Av Freddemann
Skrivet av bigfatpd:

G600 har en switch så att man får dubbelt så många knappar. Hittar ingen info på att Razers Naga har liknande. Stämmer det?

Du kan koppla om knapparna på sidan att antigen gå på siffrorna på tangentbordet eller på numpaden.

Eller bara koppla allt till macron.

Av Freddemann
Skrivet av M89:

Löser inte problemet.

Troligen går HDMI före DVI.

Jag har min primära skärm med DVI och min sekundära med HDMI, gäller det bara när man kopplar en tv och lite annat för skärmar?

Av Freddemann
Skrivet av Veruma:

Känns dock lite som att LoL kretsar mer kring att döda/ganka, medans i Dota 2 så måste man utnyttja varje millimeter och creep av map'en för att kunna återhämta sig från exempelvis en 5manna fight där vinnarna gick segrandes med kanske 5 mot 2.

Det finns ju så mycket som skiljer, och man får väl bestämma sig för det som är roligast, sen om det handlar om precisionen i spelets kalkyleringar eller om det är roliga och uppfinningsrika heroes som gör att man fastnar, ja det är ju väldigt individuellt!

Nja nej, på de lägre nivåerna så blir det självklart mycket fokus på gankande men senare är ju globala guldet det viktigaste självklart objectives, alltså att ta drakar, torn och senare också baronen. Ju högre upp i ranking du kommer desto mindre kills blir det per match.
Jag har kört båda en del och ingen av dom är lättare än den andra, man spelar dom på helt olika sätt.
Jag har spelat lol mer än dota och jag tror garanterat att ju mer du spelar båda desto mer logiska blir dom, när jag började med dota så var allt sjukt svårt att urskilja och lasthittingen var helt annorlunda. Självklart var det alltid någon som blev mega feedad varje match och det var som ett lotto om det skulle vara på vår sida eller deras.
Sedan ju mer man spelade desto bättre blev det.

Av Freddemann
Skrivet av Veruma:

M
Varför ska man inte bli punished när man dör?

Jag vet inte vilken nivå du har kört LOL på men det är rätt dåligt att dö i LOL också.

Du kanske inte kan snowballa emot din lane lika hårt i LOL som i DOTA men om du dödar någon i en jämn match up så kommer du att komma före i farm/guld/xp.
Du kan denya din motståndare guldet från creeps genom att konstant trycka in lanen på tornet och då kommer iaf vissa creeps att tas av tornet.

Nu är jag väl medveten om att man kan göra detta och mer i DOTA men jag personligen tycker att det bara leder till mer snowballande.
Och det är något som LOL tyglar hyffsat bra, om det bara går bra för dig och just dig så är chansen väldigt låg att du klarar av att carrya gamet, något som är betydligt lättare i DOTA då du kan denya såpass mycket och samt har en högre lvl cap.
Att någon är feedad i LOL t ex brukar inte göra så mycket när folk har blivit lvl 18.

Av Freddemann

Jag förstår verkligen inte hur någon kan säga att det ena är lättare än det andra, så länge du spelar mot andra spelare så kommer motståndet vara lika bra som matchmakingen.
Annars hade ju alla varit diamant rankade i LoL bara för att det är "lätt".
Jag tror dock att LoL garanterat har en bättre inlärningskurva än något annat moba spel och det är nog därför det har en lite större publik också.
Nu kollar jag mest på twitch.tv och har inte använt det inbyggda streaming/gluttande programmet i DOTA2 så värst mycket mer än till att specca polare. Men på twitch får dom ju faktiskt betalt för att sitta och spela och det finns en del som klarar av att livnära sig rätt bra på det också. Man får väl inget för att vara "stor" i ingame spectator appen eller?

Av Freddemann

Kan någon kolla IP numret och polisanmäla? Anmälde det också på forumet se en mod eller någon annan kan göra det.

Av Freddemann

Hur mycket är el räkningen på och hur stor lägenhet har du? Om man får fråga?

Av Freddemann

Har du kollat så att du inte ligger på ett tillsvidare avtal med elen? Då betalar du typ alltid 50% mer än vad du behöver. Ring isåfall och snacka med dom om att ha rörlig eller fast el istället.

Av Freddemann

Har en kompis som när han störde sig på grannens oljud (läs sex) sparkade in dörren och skrek in i lägenheten.
Ingen polisanmälan, men någon fick stanna hemma nästa dag för att dörren skulle bli utbytt antagligen.

Lugnt och fint sen.

Kanske inte något jag rekommenderar i första hand, men precis som dig så hade min polare snackat med grannarna ett antal gånger innan det slog slint.

Av Freddemann

Jag har haft nagan i 2 snart 3 år, har fungerat ypperligt. Jag har tänkt att skaffa den nya 2014 modellen av den men har också varit nära att köpa logitech G600.

Det som alltid varit dåligt med nagan att det fastnar rätt mycket skit på den, något dom visst inte har fixat i 2014 modellen heller.
Så jag kommer nog gå över till G600 istället, men Nagan har fungerat jävligt bra för mig iaf.

Av Freddemann

Ringa in till dom? Dom har ju inga farliga telefonköer oftast.

Av Freddemann

Jag jobbar med båda sstemen dagligen och kan lätt säga, Same same but different!

Det beror ju lite på hur man ska använda sakerna, android är ju lite öppnare och du kan göra lite mer med det, dock krånglar det lite mer (marginellt) men ios fungerar ändå bra och hyffsat stabilt. Dock är själva iphonesen utdaterade.

Av Freddemann
Skrivet av Crippa90:

Nån som håller på med Krav Maga? Är sugen på att börja och skulle vilja höra lite erfarenheter!

Så som jag förstår är det lite som sydlig kung fu, du lär dig mycket teknik men det är inte värdens bästa tränings form. Angående att bli ring fighter är min erfarenhet på det att många mer "realistiska" kampsporter är helt ur usla när du ska tävla av den enkla anledningen att du får inte använda ens hälften av grejerna du använder.

Dock brukar såna kampsporter vara riktigt roliga med bra människor. Iof de flesta kampsporter brukar ha sköna människor i klubben.

Av Freddemann

Min el räkning är inte ens så hög på mig och min sambo om året.

Vilket jäkla kilowatt pris har dom räknat på egentligen?