Inlägg

Inlägg som Erik65 har skrivit i forumet
Av Erik65

1. GameBoy, Smurfarna & Bamse 800kr + frakt

Av Erik65

1. GameBoy, Smurfarna & Bamse 700kr + frakt

Av Erik65

200kr + frakt för allt

Av Erik65
Skrivet av partoj:

Har följande från en Humble bundle:

  • Into the Breach

  • Undertale

  • Hollow Knight

  • Wizard of Legend

  • SUPERHOT

  • LEGO Batman 3: Beyond Gotham

  • Killing Floor 2

  • Darksiders II Deathinitive Edition

  • Brothers: A Tale of Two Sons

  • Tropico 4

LEGO är kul för både stora och små. Speciellt när man kan spela två. Inga utmaningar är då för stora när man med sin kompanjon kan förskona. Dock är en plan bra att ha för att det inte pin ska va. Men hur det än är så kommer Robin alltid vara Batman när.

Grabb som är nybliven datorägare skulle älska ett LEGO spel då han är helt lost i LEGO (inte bara han dessutom) men aldrig spelat ett LEGO spel förut.

God Fortsättning Allihop!

Av Erik65
Skrivet av TheBodyLotion:

Har följande:
Hello Neighbor Hide and Seek
Cities: Skylines + DLCs

  • Cities: Skylines - After Dark

  • Cities: Skylines - All That Jazz

  • Cities: Skylines - Snowfall

Almost There: The Platformer
Rising Storm 2: Vietnam + 2 DLCs
Swords and Soldiers 2 Shawarmageddon
Yoku's Island Express
Forged Battalion
Kona
Pathologic Classic HD
Sudden Strike 4
The Surge

Med en första dator i klapp, kom andra stora tankar ikapp. Nu vill jag ha massor med spel och det vill säga är knappt. Cities: Skylines är något som får mig i andra tankar. Då kan jag vara mig själv och även följa pappas tankar.

Tar gärna Cities: Skylines + DLCs ifall det går.

God Jul allihop! <3

Av Erik65

Tack för alla svar! Verkligen!

Så det är att mixtra och korrigera med ljusinställningarna som är det man kan göra? (:

För detta är alltså något som händer/finns på nästan alla dessa tv-apparater i denna prisklass med IPS-teknik?

Vill bara klargöra saker. För var rädd att det var något fel, eller att posten hade hanterat den fel vid avlämning. Men detta är något man helt enkelt får när man köper en tv i denna klassen?

Bilden är fin och klar annars, bara vid mörkare rum som man upptäckter detta. (:

Har just nu Local Dimming på av, sett vissa har den på låg, men vad är skillnaden? Vid ett mörkt rum ser det ju bättre ut när den är av, vid svart skärm, men förlorar man något bildmässigt när den är av. Om man nu tänker att man har den av på alla tillfällen, dagtid osv?

Tack igen för alla svar och lösningar! Uppskattas! Passar samtidigt på och önska er alla en trevlig helg, lite fint!

Av Erik65

LG 4K IPS TV - Angående Local Dimming

Hej!

Har en LG 4K IPS TV som jag helt enkelt är fundersam över. Tog bara någon minut innan man såg att skärmen var rent av ljus på vissa delar, mer än andra. Men det är såklart IPS glow eller bleeding. Men det är väl något man får helt enkelt leva med, antar jag. Då det är en kantbelyst tv....

Dock tycker jag den beter sig konstigt utöver dessa saker.

Bild:

https://gyazo.com/4301bb831fb6f19c8226594d3475b7fc

När jag till ex. trycker på ettan som kanal på den då svarta skärmen, så dyker en vit etta upp i vänstra hörnet, men samtidigt så blir halva skärmen från vänster ljusgrå, samt en del av den närmast mitten blir mörkgrå. Sedan är den högra delen av mitten svart, men ja så svart den kan bli på IPS tv:n.

Hoppas bilden kan ge en inblick av det jag försöker beskriva.

När man går runt tv:n så ser man avdelningen av ljusgråa, mörkgråa och svarta färgen på skärmen. Men det är väl vanligt på IPS skärmar, liksom att platser på panelen ändras vad man nu står i för vinkel mot den. Men just det med den vita ettan jag inte förstår om något är fel eller ej, vore mer logiskt om bara en del av skärmen, vid exakt ettan skulle "lysas" upp med ljusare sken.

Har sett att det är vanligt på dessa IPS modeller med Local Dimming, men är det som sagt vanligt om något så litet som den vita ettan förändrar halva tv:ns ljus? och halva inte?

Är enda lösningen att slå av LED Local Dimming helt? För att få en så bra förbättring som möjligt på svarta scener. Men om man står i vissa vinklar ser man ändå att skärmen är ljusare på sina delar. Men så är det på alla ex om jag nu förstått rätt på grund av IPS-panelen, så kallat IPS glow.

Rätta mig om jag har fel på allt eller inget av ovanstående! Är bara så förvirrad då jag bara haft känningar om VA-paneler, som inte ändrar färg och håller på likt som IPS gör...

Tack,
Erik

Av Erik65

Vart är alla rabatter på vanliga spel? Tomb Raider, Far Cry, Rust, Cuphead, Shadow of War? Ser inget??

Av Erik65

@Elghinnarisa: Okej! Men är det stor skillnad mellan 373D och G4ME One ljud/kvalité? Liksom USB gentemot 3,5mm. Är USB, värd prisskillnaden? För det är väl mestadels det som skiljer dem åt, lite utseende också om jag minns rätt.

Av Erik65

Ypperligt ljudkort för Sennheiser PC 373D/Sennheiser G4ME One

Hej!

Behöver hjälp då jag ska köpa nytt headset. Lutar mot ett Sennheiser PC 373D, alternativt ett Sennheiser G4ME One Headset.

Är alltså ett ljudkort jag är ute efter. För man "måste" väl ha det på dessa headset för att "kräma" ut det sista av deras prestanda?
Vet inte fullt ut vilket av dessa två det slutligen blir, men vad har ni för tips? Vad kör ni för ljudkort till dessa två, eller kör ni inga alls
kanske?

Vore snällt med era ord!
Erik (:

Av Erik65

I och med att jag hade en känsla att hårddisken på något sätt hade hängt sig och viljan att samarbeta fanns knappast på datorn. Så efter era tankar och svar, tillsammans med mina har jag grubblat och gjort ett par saker som löste hela "problemet".

Jag hade inget speciellt på datorn som behövde sparas kände jag, det var mest som sagt en bruksdator för streaming och liknande små processer. Därav så laddade jag först ner Windows på en usb-sticka, ersatte sedan den gamla disken rakt av med en ny på datorn. När jag väl hade satt i nya hårddisken och installerat Windows fungerade allt, perfekt och smidigt.

Behövde inte heller en ny Windows nyckel då "rätta mig om jag har fel" moderkortet känner av att Windows har installerats förut och då sparas nyckeln även vid hårddiskbyte?

Tycker det är riktigt skönt att det tillslut blev liv på den gamla datorn som förut bara samlade damm. Men som nu kan göra nytta med nöje istället! (:

Av Erik65

@anon186265: Skapade inget konto tyvärr. Datorn är helt död för närvarande, går endast att logga in som gäst några få gånger som jag försökt. I de övriga försök låser/fryser skärmen eller bara snurrar i Windows starten och kan stå så i timmar.

Tror och hoppas nästan på att det är hårddisken som kraschat, men behöver i så fall en Windows nyckel innan man kan se om så är fallet.

Av Erik65

Installera och köpa Windows 7 nyckel

Hej!

Behöver få tag på en Windows 7 nyckel som skall installeras på en äldre laptop. Har köpt en ny hårddisk då förra med Windows 10 installerat kraschade.

Tror anledningen till det var för alla Windows 10 uppdateringar och dylik, som den antagligen inte pallade med.

Undrar vart ni köper era nycklar? Eller finns det någon här som har någon liggandes? Det är som sagt en äldre dator så tanke på att köpa en "äkta" nyckel finns tyvärr inte.

Av Erik65
Av Erik65

Produkt: Need For Speed
Länk: https://www.webhallen.com/se-sv/spel/pc/222037-need_for_speed...
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3176529
Pris: 89:-

Det börjar ju bli väder för att damma av pärlorna. (;

Av Erik65

Produkt: Uncharted 4 Libertalia Collectors Edition
Länk: http://www.webhallen.com/se-sv/spel/playstation_4/226875-unch...
Prisjakt: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3301363
Pris: 599kr

Av Erik65
Av Erik65

@GunzyPunzy: Får göra det! Blir en helt annan atmosfär att vara i med lite belysning, kul med RGB också. Tack för ditt svar

Av Erik65

Tjena Riktigt imponerad utav din kabeldragning på skrivbordet. Vad köper du "kabelklämmorna" du använt? Skulle vilja ha lika fint här hemma i hörnan.

Av Erik65

Grym hörna!

Såg att du hade en RGB led fjärr liggandes. Är det en slinga som den hör till, eller stripes? Tänkte själv köpa något liknande till min hörna, men vet inte vad som är bäst, och vart köpte du din isf?

H/Erik