Inlägg

Inlägg som gru33er har skrivit i forumet
Av gru33er
Skrivet av gabriel15:

Med ord som: "This Is The Most Frightening Disease I've Ever Encountered In My Career" i internationell media
https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=dcJDpV-igjs&f...

kanske viktigt att påpeka att det kommer från "CEO of the Coalition for Epidemic Preparedness Innovations" som fick 13.4% av sin budget från en viss "filantrop":

källa

Av gru33er

Supernöjd med en sådan (använder 32" skärm):

https://www.dustinhome.se/product/5011018752/deskmount---whit...

Av gru33er
Av gru33er

Hoppas det går bättre för dig, skriv gärna hur det gick när du får deras beslut

Av gru33er

SilenceLotto det var precis så jag tänkte hela tiden.

När saker och ting fungerar brukar man inte aktivt leta efter problem men ser nu att jag är långt ifrån ensam:
https://www.consumeraffairs.com/online/paypal_02.html

Finns till och med ett antal websidor som är dedikerade till ”horror stories” med paypal som tex. denna:
http://www.paypalwarning.com/

BengaBang det är andra gången de skickar via tyska DHL och andra gången DHL returnerar vara till säljaren. Jag kan inte se om det är problem med förpackningen eller deklarationen eller något helt annat men även säljaren säger att de har fått varan tillbaka (utan att säga varför).

Poängen är att jag har betalat för något som jag aldrig fått och Paypal tycker att det är helt ok, deras reklam säger något helt annat:
https://www.paypal.com/se/webapps/mpp/buyer-protection

Av gru33er

Paypal köparskydd erfarenheter

Hej,

Undrar om ni har erfarenheter med Paypal köparskydd?

Jag har använt Paypal ganska länge, mer en tio år faktiskt i tro att om något går snett så kommer Paypal agera och skydda en. Här i veckan efter jag tappat allt hopp att ett kinesiskt företag kommer leverera produkt jag betalat för öppnade jag mitt första ärende någonsin hos Paypal. Måste säga att jag var 100% säkert att jag kommer få mina pengar tillbaka för att det var ganska tydligt att varor returnerades av tyska DHL och spårningstjänst även flagade att något är fel.

Det var en ganska stör överraskning när jag fick besked att ärende är stängd eftersom varor är levererade till Sverige. Viktigt att säga att det finns inga sätt att direkt överklaga deras beslut eller ställa några frågor, ”case closed”.

På grund av det kontaktade jag kundtjänst och bad om information eller om en länk där jag kan se att varor verkligen är i Sverige så att jag kan ta det med PostNord. I samma veva skickade jag detaljerad info med länkar och skärmdumpar med säljarens spårningsnummer där man kunde se att paketet var i Tyskland och hämtades ut där.

Paypal kundtjänst som läste mitt meddelande öppnade ett klagomål med den information och snällt bad mig vänta några dagar. Jag var hundra procent säker att nu kommer allt ordna sig.
Trots det trevliga bemötande (gissar att det är olika avdelningar hos Paypal) om några timmar kom nästa överraskning när jag fick e-post från Paypal att mitt klagomål kommer inte tas upp för att säljaren redan har skickat ett gällande spårningsnummer. Tydligen har de inte ens försökt att ta till sig det man skrivit.

Vad har ni för erfarenheter med Paypal och kan ni kanske rekommendera några bra alternativ för köp utanför Sveriges gränser?